Tre nye poeng
(08.08.02) Ulf Sandnes (2) 3 - 5 (2) Vaulen
Vaulen vant sekspoengeren mot et høyflyvende Ulf Sandnes.
Vaulen har virkelig startet å score mål igjen og det ble en underholdende 5-3 kamp. "Jeg var nervøs før andre omgangen, men spillerne roet med ned med sine scoringer," fortalte Haugvaldstad etter kampen.
ULF SANDNES
35

20 min Stein Ivar Andersen (Ekholdt)

27 min Pedro Salgado (Andersen)
Roger Gimre
43 min
Roger Gimre
44 min

62 min Jarle Eike (Salgado)

83 min Anders Idsø (Salgado)
Roger Gimre
86 min

92 min Eirik Ekholdt (Gysland)

–>

Vaulen hadde ikke rukket å få spilleklar Ståle Nøstebakken som hadde trent med laget og som ble ansett som en erstatter for Erik Hilden.
Tom Arne Bø Pedersen skal i millitæret om ikke så lenge og med Bjarne Hov som eneste keeper er det noen som har nevnt at Tore Haugvaldstad må finne frem hanskene.
Vaulen (4–42): Tom Arne Bø Pedersen – Kjetil Aasland, Jan Egil Salvesen, Erik Gysland, Øystein Winsnes – Stein Ivar Andersen, Jarle Eike, Alexander Landsnes, Anders Idsø – Eirik Ekholdt, Pedro Salgado.
Det var en jevn start på kampen, og det ble fort klart at dette var to gode lag som likte å holde ballen langs bakken. Beachboys' første halvsjanse var det Anders Idsø som stod for, men langskuddet hans ble fistet til corner.
Vaulen tok ledelsen etter 20 minutt. Jarle Eike ble tatt ned på midten, men dommer ga fordel da Eikes ball nådde Landsnes som slo videre til en fremadstormende Eirik Ekholdt på høyre. Vaulen fosset frem og med tre mot to kunne Ekholdt snu spillet til en fri Stein-Ivar Andersen som sikkert fant nettmaskene.
Vaulen skulle doble ledelsen ikke lenge etterpå da Andersen fant Pedro Salgado langs venstre siden. På elegant vis avanserte Pedro forbi tre-fire Ulf forsvarere før han kontrollert plasserte ballen i det lengste hjørnet.
Ulf fikk straffe etter 37 minutt da innbytter Rune Stakkeland ble tatt ned av Alexander Landsnes. Deres nummer 9, Øyvind Haugland, fyrte av velplassert skudd fra krittmerket, men Tom Arne Bø Pedersen svarte med en kongeredning. Det ble masse klabb og babb på returen og Landnes var faktisk nær ved å lage nok ett straffe men bommet heldigvis denne gangen.
Vaulens første innbytte kom etter 42 minutt da nevnte Landsnes ble erstattet av Sverre Møllegaard. Deretter startet Sandneslagets stormraid med to kjappe mål fra 18 åringen Roger Gimre, begge på langskudd.
De to målene til Ulf var selvsagt en vitamin innsprøytning og de himmelblå startet andre omgang som dem slapp i første. Vaulen fikk derimot sjansen på kontringer med sitt presise ett touch spill. Etter kun to minutt av andre omgang fikk Pedro seg en alvorlig smell etter en duell. Pedro ble slept ned bak dødlinjen for behandling av Vaulens medisinske støtteapparat. Heldigvis skulle det gå bra men skaden betød en pause for Pedro slik at Inge Martin Hinna kom innpå.
Inges var skikkelig tent etter å ha blitt vraket og presenterte seg fort med bra spill, blant annet ett bra skudd etter 55 minutt som gikk like utenfor. Like etterpå var Pedro klar igjen, Tore "Pianomann" Haugvaldstad byttet han derfor inn for en sliten Eirik Ekholdt som hadde vært veldig positiv i første omgang.
Vaulen skulle igjen ta ledelsen etter 62 minutt. Et corner endte tilslutt hos Pedro som med ett buet innlegg fant Jarle Eike som stanget ballen inn ved stolperota.
Etter målet tok Vaulen seg opp igjen, selv om det ikke ble mange sjansene var det glimrende å bare nyte flotte kombinasjonsspill. Eike var faktisk nærmest nok ett mål i denne perioden, men han bommet på en stupheading etter innlegg fra høyre. Ulf prøvde å kontre tilbake men ett disiplinert Vaulenlag jobbet knallhardt.
Etter 75 minutt foretok trenerduoen ett taktisk bytte ettersom Landnes kom inn for dagens høyreback Kjetil Aasland, med det ble Øystein Winsnes flyttet over på høyre mens Landsnes tok venstrebackplassen.
Nådestøtet kom etter 83 minutt igjen etter flott spill som ga Anders Idsø sjansen fra skuddhold. Fra 25 meter knallet han av ett kremmerhus forbi en sjanseløs Hein Dorholt i Ulf buret.
Men Ulf svarte fort og igjen var det ungutten Gimre som ble notert i målprotokollen, denne gangen fikk han stå vel alene i 16 meterfeltet og headet inn ny spenning i kampen.
Etter 88 minutt skulle Eirik Ekholdt få de siste minuttene for Inge Martin Hinna. Ulf presset skikkelig framover i slutten og Vaulen hadde nok med å klarere, men rett før sluttsignalet fikk Vaulen satt siste spiker i kista. Eirik Ekholdt og Erik Gysland kombinerte flott fremover, tilslutt var det Gysland som sendte avgårde en kipp over keeper. Ballen stoppet derimot nesten opp på den myke grassmatta slik at Eirik Ekholdt ropte "han stoppe, han stoppe" før han bare måtte pirke ballen over mållinja til 5-3!