Snudde trenden
(12.06.08) Viktig seier da Vaulen endelig vant igjen for første gang siden 15. mai. EIK ble slått 3-2 etter mål av Daniel Lie, Alexander Surdal Nilsen og Anders Idsø.
TØFT PROGRAM: Vaulen hadde press på seg etter mange tap i det siste og tøft program foran seg med Vidar og Klepp igjen før ferien.
3-2
EGERSUND IK
16 min
Kim Morten Vamråk
Daniel Lie (retur)
40 min
Alexander Surdal Nilsen (Klette)
46 min
Anders Idsø (Klette)
53 min
90 min
Selvmål (Anders Idsø)
12. juni - Vaulenbanen - Tilskuere: 50 - Serie - Dommer: Lars Madland (Varhaug)
27. David Møller
Etter å ha slitt voldsomt de siste sesongene, virker det nå som om EIK har noe på gang. Egersunderne manglet Rune Eik med suspensjon og Mathias Kvåle Perttamo som stod over.
Hos Vaulen var forsvarer Tore Søraas tilbake etter suspensjon. Stein-Ivar Andersen var offshore, mens Stian Refvik er skadd.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Tore Søraas, Robert Hovland, Espen Klette, Stian Lima - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Jarle Eike, Anders Idsø - Daniel Lie, Are Meling.
EIK (4-3-3): Jan Arild Eliassen - Jonas Mong, Arild Nodland, Børge Hansen (Kenneth Eriksen inn 58), Vidar Nodland - Jon Arne Hoås, Arnt Ove Ivesdal (Marius Larsen inn 72), Kim Vamråk (Stian S. Hunnestad inn 59) - Espen Rasmussen, Torbjørn Wetteland, Kristian Koldal.
I første omgang måtte Vaulen spille mot solen og med kraftig motvind i mot. Dette gjorde sitt til at man ble trykket en del tilbake i første omgang, Vaulen var derimot flinke på overganger og skapte vel så mange sjanser.
Alexander Surdal Nilsen skaffet Vaulen et corner etter fire minutter. Anders Idsø slo inn fra høyre mot andre stolpe hvor Magne Christiansen steg til værs, men ballen skled av pannebrasken og gikk utenfor.
Det var småfarlig foran Vaulens mål da keeper glapp ballen inne i femmeteren etter syv minutter, men Tore Søraas fikk klarert unna.
De oransje startet en kjapp kontring fra keeper etter 12 minutter. Alexander var igjen på farten og et tretti meter langt raid på høyre ble avsluttet med et innlegg til Daniel Lie, som fra fem meter headet i beina på keeper. Dani fikk tilbake returen, men fikk ikke kontroll.
EIK tok ledelsen i medvinden. Ballen ble slått inn flatt fra venstre, Vaulen fikk ikke ryddet unna og Kim Morten Vamråk satte ballen kontant nede i høyre hjørne.
Frisparkene ned mot badeplassen fikk ekstra fart i vinden og EIKs Kristian Koldal var nær ved å blåse inn 0-2, men heldigvis gikk skuddet meteren tilside.
Etter 23 minutter stod Are Meling med tre mann i ryggen nede på venstresiden, ballen ble lagt tilbake til Jarle Eike som løftet over mot andre stolpe der Daniel Lie ikke fikk riktig fart på headingen.
EIKs innoverblåste corner etter 25 minutter var nær ved å gå rett inn, men Ørjan Olsen leverte en kjemperedning.
Magne Christiansen lempet så frem Allis støttepasning til Daniel Lie som nok en gang fikk hodet på ballen, men forsøket fra 14 meter ble reddet uten problemer av keeper.
Surdal Nilsen ble så felt på 30 meter til høyre for mål. Anders Idsøs frispark manglet presisjon, men spratt uansett inn til Espen Klette som forsøkte seg med en volley som gikk utenfor.
Strandguttene var i harnisk like etter da Daniel Lie ble klatret på inne i feltet, men dommeren var ikke hypp på straffespark.
Med offensive backer skapte Vaulen trøbbel. Stian Lima kom opp fra venstre etter 31 minuttter og ble felt to meter fra kortlinjen. Magne Christiansen fikk to forsøk på å slå inn før ha nådde Espen Klette som prøvde å styre inn, men forsøket ble klarert til corner.
Det var mye rot med feilpasninger og publikum og støtteapparat hadde sin fulle hyre med å hente bortblåste baller.
Daniel Lie løftet lekker gjennom Anders Idsø på venstre, innlegget gikk mot Alexander Surdal Nilsen på motsatt. Skuddet ble til et innlegg som gikk mot Are Meling, men en overrasket toppskårer skjøt i luften.
Det var ikke ufortjent at Vaulen utlignet fem minutter før pause. Magne Christiansen fyrte av fra 25 meter, keeper reddet med en benparade, men ballen havnet ut til Daniel Lie som fra 10-12 meter litt til høyre for mål dunket inn i korthjørnet.
Målet ga nye krefter og Vaulen hadde nærmest powerplay rundt EIKs mål etter 43 minutter, til slutt avsluttet Christiansen det hele med et skudd rett utenfor.
Like før pause slo Tigerne et høyt frispark inn i feltet som ble headet mot mål fra kort hold, en våken Ørjan Olsen fikk slått ut til corner.
Vaulen fikk en pangstart på andre omgang. Espen Klette slo en presis ball opp fra forsvar til Alexander Surdal Nilsen som tok i mot og skar inn mot midten før han fra 25 meter fyrte av med venstrefoten og smalt den inn nede i høyre hjørne. Et fantastisk mål av unggutten som etterpå svevet på skyer.
Kampens eneste gule kort kom etter 52 minutter til rutinerte Arnt Ove Ivesdal.
Spikeren i kista kom etter 53 minutter. Magne Christiansen slo inn et frispark fra høyre, Espen Klette stusset den videre til Anders Idsø som noe ubevisst headet inn i motsatt hjørne!
Om det var bevisst eller ikke skal ikke sies, men Vaulen ga fra seg mye av initiativet igjen etter timen. Innbytter Stian Hunnestad headet et EIK-corner hårfint utenfor etter 66 minutter.
Så fulgte en lang periode med hendelsløs fotball hvor Vaulens fire bytter på 11 minutter var beholdningen. Marius Fossmark gjorde comeback etter skade og kom inn som sentral midtbanespiller for Jarle Eike. Bjarte Rannestad erstattet banens beste, Alexander Surdal Nilsen, på høyre midtbane. Så kom Stian Husvæg inn for Daniel Lie på topp, før Stian Falnes erstattet Are Meling som måtte gi seg med krampe.
EIK spilte robust langpasningsfotball og det ødela mye av kampen som til tider kun var for folk med god nakke.
Fire minutter før slutt kom Stian Hunnestad seg løs i feltet og skulle til å skyte i mål da Stian Lima dukket opp med en livsviktig takling og hindret baklengs.
Kenneth Dahle kom så inn like før slutt for Magne Christiansen.
Stian Husvæg hadde et lurt forsøk etter 90 minutter da han mottok et innkast og skjøt i bue og oppå taket til vinkelen i mål.
Tre minutter på overtid ble et frispark slått inn i feltet, ballen ble vinklet på tverrs og gikk i Anders Idsø som satte ballen i eget nett. Dermed 3-2 på selvmål.