(12.06.06) Vaulen fikk sin andre strake seier med 3-0 over Ålgård på mandag.
Dagsland, Dale og Sunde nettet i 3-0 seieren.
INN I (M)ÅLGÅRD: Ålgård hadde kun sluppet inn seks baklengs før møtet med Vaulen og Stian Refvik.
Anders Dale (Anders Idsø)
47 min
Tom Stian Sunde (Fløgstad)
60 min
12. juni - Hinna stadion - Tilskuere: 30 - Serie - Dommer: Johan Hansen (Sandved)
87. Eric Ordaz
Tom Arne Bø Pedersen og Robert Hovland stod over med skader, mens Eivind Staurland og Ronny Hauge jobbet offshore. Stopperne Alexander Landsnes og Sverre Gjuvsland som har slitt med skader i det siste startet selv om dem ikke var 100%.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Stian Refvik, Sverre Gjuvsland, Alexander Landsnes - Andreas Fløgstad, Thomas Idsø, Anders Dale, Anders Idsø - Christophe Dagsland, Tom Stian Sunde.
En lang ball ble stusset videre av Tom Stian Sunde etter 2 minutter, Anders Idsø kom ned på venstre siden og slo inn. Ballen gikk igjennom feltet og Andreas Fløgstad skjøt ukontrollert utenfor høyre stolpe.
N'DREAS: Andreas Fløgstad kom nær tidlig. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Starten var preget av mye kriging, heten og den sterke vinden gjorde det heller ikke lett. Sverre Gjuvsland ville teste nervene til omgivelsene etter seks minutter ved å barbere egen stolpe i en klarering.
Flere trekk av Vaulen to minutter senere ble avsluttet ved at Stein-Ivar Andersen slo inn en serv på hodet til Christophe Dagsland, men headingen fra 10 meter gikk ufarlig over.
Vaulen slet med å komme til de klare sjansene mot et Ålgård lag som forsvarte seg godt, et par cornere var alt Vaulen produserte i denne perioden.
Ålgårds lille, kjappe Paolo Piercliffe presenterte seg så med et skudd på keeper, mens Thomas Idsøs spe forsøk etter 21 minutter heller ikke satte isteen i halsen på noen tilskuere.
Kampens til da største sjanse kom etter 22 minutter da Vaulen ikke fikk klarert en corner. Tilslutt var det Ålgårds Alexi-Lalas-look-a-like som med ryggen mot mål fikk til en snurrevolley, heldigvis for Vaulen gikk ballen like utenfor venstre stolpe.
Tre minutter senere hadde Ålgård igjen en kjempesjanse, men midtbanespilleren med "20" på ryggen skjøt like utenfor fra 16 meter.
Etter 28 minutter sendte Anders Idsø en ball til Christophe Dagsland som var på det venstre hjørnet av 16 meter, han satte kursen på tverrs av mål og med tre spillere hengende etter seg kunne han vel ha fått to-tre straffe før han knallet ballen oppe i nettaket! En veldig sterk prestasjon av Vaulenspissen!
DAGS FOR DAGSLAND: Christophe har startet jakten på toppscorertittelen med sitt fjerde seriemål. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Anders Idsø slet med å ta cornere, da ballen ikke ville ligge stille i vinden, et forsøk på å få innbytter Stian Lima til å holde ballen stille som i amerikansk fotball ble ikke godkjent av dommer. Corneret etter 31 minutter ble godt allikevel, men Anders Dale fikk ikke stokket beina i sin avslutning.
LUFTAS BARON: Anders Idsø stiger til værs! Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Like etter ville Stein-Ivar Andersen prøve skuddfoten i den sterke medvinden, kanonen fra drøye 25 meter var ikke ueffent og keeper måtte oppunder tverrlegger for å fiste ballen til corner.
Alexander Landsnes' lyske klarte ikke mer etter 37 minutter og Stian Lima kom inn. Lima tok rollen som back, mens Steini ble flyttet inn som stopper.
Et par Ålgårdsjanser fulgte, men Vaulen fikk ryddet unna.
Etter 41 minutter så Thomas Idsø at keeperen stod langt ute og fra midtsirkelen sendte han avgårde en lobb, men ballen strøk like over tverrlegger!
Vaulen styrte fra start i andre omgang.
Christophe la igjen til Anders Idsø etter 46 minutter, fra 22 meter med strak vrist fikk han til et godt skudd, men keeper fikk gitt til corner. Igjen var det Anders som tok corner fra venstre, ballen var presis som vanlig og denne gang lyktes det endelig for Anders Dale, som stupte frem og headet inn 2-0!
MÅL: Endelig ble det scoring for Anders Dale. Thomas Idsø bivåner i bakgrunnen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Vaulen hadde full kontroll og kunne spille mer avslappet fotball. Kombinasjonsspillet var nær ved å lykkes etter 54 minutter da Tom Stian Sunde fant Andreas Fløgstad som igjen fant Anders Idsø, men Ålgård var tidlig oppe og støtet slik at man fikk gitt til corner.
Etter 57 minutter handset Anders Dale utilsiktet i eget felt, heldigvis reagerte ikke dommertrioen.
En kontring etter timen viste hvor mye Vaulenguttene vil dette, da man kom fem mot tre. Ballen ble slått ut til høyre hvor Andreas Fløgstad slo inn, høyreback Stian Lima hadde tatt turen, men både han og keeperen trakk seg vel litt på en 50-50 ball, isteden trillet ballen til Tom Stian Sunde som kaldt som fy dempet og tuppet ballen enkelt i mål. Det var Tommys femte seriemål denne sesongen, ikke verst for en spiller som kun scoret to mål i fjorårets serie.
SNIKENDE TIGER, SKJULT DRAGE: Toppscorer Sunde flyr på en sky om dagen. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Resultatet var nå 3-0, selv om det egentlig var noenlunde jevnt i banespill, men Vaulen hadde det lille ekstra krydderet.
Etter 65 minutter slo Thomas til broder Anders, det lave innlegget fra venstre fant Christophe på 16 meteren. Han stoppet helt opp og ventet på bevegelsen fra ÅFK-stopperen før han rykket seg til høyre og skjøt, men keeperen reddet denne gang.
Den andre stopperen, Sverre Gjuvsland, måtte gi seg med sin vonde fot etter 67 minutter. Christian Lyse kom inn som spiss slik at Tommy måtte gå ned i forsvar.
Christophe sendte en herlig stikker igjennom til nettopp Lyse etter 69 minutter, med farten sin kom han helt alene mot keeper. Men han traff ikke godt på skuddet som trillet mot venstre og keeper fikk kastet seg ned og plukke.
Vaulen virket å være fornøyde nå og etter 73 minutter kom Stian Husvæg inn for Andreas Fløgstad på høyrekanten.
TOMMY: Tom Stian Sunde legger alle motstander igjen.
Vaulen spilte seg til en rekke halvsjanser i denne perioden.
Så etter 79 minutter pådro Thomas Idsø seg gult kort for å sparke vekk ballen etter at dommeren hadde blåst i mot en kroppstakling av Tom Stian Sunde like utenfor eget felt. Frisparket var ikke ufarlig og føyk hardt over det venstre krysset.
Ti minutter igjen nå og Anders Idsø slo til Christophe som etter to vendinger utenfor boksen fikk til en sikteåpning, men venstreslegga er ikke av det høyeste kaliber og ballen trillet inn til keeper.
Stian Lima slo på tverrs til navnebror og felles backkollega Stian Refvik etter 82 minutter, men skuddet på direkten gikk vel utenfor.
KUNG FU REFFEN: Stian Refvik. Foto: Lars Kristian Aalgaard.
Piercliffe var farligst på Ålgård pg ettter 86 minutter rykket han i fra, men skuddet gikk over.
Stian Husvæg la igjen et kort corner fra Anders Idsø etter 90 minutter og den innoverskrudde fant Dale som headet utenfor.
To minutter på overtid fant Christophe sin spissmakker Christian Lyse som scoret, men linjemannen vinket for offside.
Neste kamp nå er borte mot FKH 2 på lørdag.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon blir belønnet med pizza fra Hinna Bistro!
I dagens jury var Frode Lima og Vegard Ravndal, dem var ikke i tvil Christophe får for det flotte målet!