Vaulen høye på gress
(12.05.10) Vaulen snudde den dårlige trenden til gangs med 5-1 seier borte mot Riska på gress!
Det var den største seieren på bortebane i serien siden 6-2 seieren over Grannekam 25. august 2002.
RISKA
1–5
27 min
Anders Idsø
35 min
Henrik Jelsa (Husvæg)
55 min
Ole Nilsen Salthe
Helge Arntsen
60 min
75 min
Henrik Jelsa
77 min
12. mai – Riska stadion Tilskuere: 40 – Serie – Dommer: Lars Madland (Varhaug)
26. Eirik Mæland
Riska har et ungt lag med de fleste under 20 år, men man har en stjernespiller i Kenneth Torstveit med fortid i Viking og Vard.
Sist gang Vaulen møtte gultrøyene i serien var i 2004, da vant man 4-0 hjemme og 5-2 borte.
Vaulen manglet en suspendert Petter Søndenå, keeper Ørjan Olsen var ute med strekk og Christian Lyse slet fortsatt etter sin overtråkk.
Vaulen (4–4–11): Kristoffer Dionato Johannessen – Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Stian Lima – Ole Nilsen Salthe, Anders Dale, Anders Idsø, Christer Husvæg – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
KAMPEN
Første kvarteret var det stillingskrig og spillet bølget fram og tilbake på en grønn, men noe ujevn bane.
Etter 17 minutter kom  første vaulensjanse med Anders Idsø som skyter på volley fra par og tjue, men skuddet havner en snau meter utenfor.
Skuddet fra Ole Nilsen Salthe fra 20 meter fikk keeper slått til corner etter 27 minutter. Påfølgende corner fra Anders Idsø går direkte i mål ved bakre stolpe og Vaulen leder 0-1.
Christer Husvæg drar av høyrebacken og får lagt inn på første stolpe etter 35 minutter, hvor Henrik Jelsa møter og setter ballen kontrollert i mål fra kloss hold.
44 minutter nå og innlegg fra Christer Husvæg som Eivind Staurland forlenger på hel volley i tverrligger og over.
Lagene gikk til pause med tomålsledelse til Vaulen.
Christer Husvæg kom i dommerens bok etter 48 minutter.
Vaulen bryter med Ole Nilsen Salthe som fører ballen nesten fra midtstreken og skyter knallhardt i mål fra nøyaktig 25 meter til 0-3 etter 55 minutter.
Riska reduserte etter timen på et corner hvor nummer 15, Helge Arntsen, får gå opp helt alene og header enkelt i mål fra to-tre meter.
Vaulen foretok sitt første bytte etter 64 minutter da Jostein Eidem kom inn på venstrekanten for Christer Husvæg.
Eivind Staurland slår hardt inn fra høyre side etter 66 minutter, Jostein Eidem møter ved første og ballen får en rar dupp og triller like utenfor bakre stolpe.
Riska var farlig frampå med en heading to minutter senere som Kristoffer Dionato Johannessen mesterlig får fistet over mål.
En riskaspiller drar til med et kjempeskudd etter 70 minutter, men rett på keeper.
Riska farlig igjennom igjen etter 72 minutter, men Marius Fossmark får ordnet opp i siste sekund.
Corner fra Anders Idsø som Marius Fossmark header i tverrligger etter 73 minutter.
Kvarteret igjen og Henrik Jelsa får ballen på venstre side, setter fart mot backen som han elegant drar av før han rolig og behersket setter ballen i det lengste hjørnet.
David Møller og Are Meling kom nå inn. Ut med Magne Christiansen og Henrik Jelsa.
To minutter senere skulle det bli 1-5. Ole Nilsen Salthe fyrer av fra par og tjue igjen og ballen fyker opp i venstre kryss.
Dobbelbytte av Vaulen etter 80 minutter. Ole Nilsen Salthe og Anders Dale ut. Inn med Sven Ole Høvring og Øystein Berge Gjellestad.
Flere bytter fulgte; Erik Hildén erstattet Marius Fossmark etter 82 minutter, mens Stian Falnes kom inn for Anders Idsø etter 85 minutter.
Dommeren blåste av kampen etter to minutter med tilleggstid.
Etter kampen var det god stemmning i garderoben og alle ønsket Haisen god tur hjem på sykkelen.
Pizzaprisen gikk til Ole Nilsen Salthe, da det ikke ble kåret dagens Vaulen-spiller mot Klepp.
Pluss i boken til Egil Gelupa og Eia som også hadde tatt turen inn til Riska.