Hinna trenes av tidligere Vaulen-spiller Ojan Bijan. Av tidligere vaulenspillere startet Vegard Føyen og Andreas Eiane for Hinna.
Hos Vaulen finner vi også en rekke spillere som har vært innom Hinna i større eller mindre grad; Bendik Aarstad, Thomas Strand-Grude, Daniel Aarstad, David Chokeli-Losnegård, Sondre Isene, Brage Nikolai Brattbakk, Aleksander Gundersen (94), Amund Belaska, Jonas Sivertsen og Mohammad Odai Al-Azaizi.

Av spillernytt så synes det nå klart at Vegard Natland mister hele sesongen etter å ha vært hos en ekspert. Vegard hadde jo startet med å trene igjen, men gleden ble kortvarig.
Mer triste nyheter er at Sondre Isene røk korsbåndet før påske og vil være ute i lang tid. Aleksander "Lyngdal" Gundersen er ute med hamstringskade. Noah Beisland er også ny på skadelisten. Anders Polland Vik ventes å miste hele sesongen også han.
Aleksander Idland skulle i bryllup og fikk bare sett første omgang iført dress. Daniel Olsen var bortreist i dag, mens Nicolai Moi Sene og Magnus Liene Ness fortsatt er ute med skader. Amund Belaska har slitt med en skade og stod over.
Den internasjonale overgangen for Tommasco Cicogna har ennå ikke gått igjennom, italieneren må også ta operasjonen på ny for sin skade.
Aleksander "Aksdal" Gundersen har dratt med seg en suspensjon fra forrige sesong og vil gå glipp av starten på sesongen.
Jack Aguera og Theodor Gabrielsen er dem vi har fått endelig bekreftet at har gitt seg siden forrige sesong, men det var gledelig å se Theo på tribunen i dag.

Vaulen (4–3–3): Roy Andre Dyrdal – Theodor Haugen, Lars Berge, Daniel Øverland, Ørjan Bergum – Melvin Lystad, Even Kvame, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Daniel Aarstad, Thomas Strand-Grude.

Hinna
: 1. Aksel Berg Sandin, 25. Espen Sæthre Jakobsen, 10. Aldon Sallabegolli, 4. Vegard Føyen, 22. Henrik Andre Aslaksen, 2. Rasmus Levin Martinsen, 28. Zana Baris, 10. Mikal Aga-Mæle, 18. Stian Langeland, 15. Andreas Eiane, 29. Espen Dalsbotten Ringlund.

Første omgang
Egentlig en grei åpning av Vaulen, men etter fire minutter havnet man under. Thomas Strand-Grude ble taklet da han var på godt driv inn i boks. Hinna kontret på venstre. Det oppstod kluss og plutselig kunne Espen Ringlund sette inn en løs ball fra åtte meter.
Det var et under at det ikke ble 2-0 like etter da Roy Andre Dyrdal vartet opp med en trippelredning etter først å ha gitt en litt lett retur.
Dyrdal var på plass igjen etter ni minutter da han flakset opp ved krysset og fikk slått ut til corner. Selve corneren ble forøvrig headet over målet.
Vegard Føyen, med en fortid i Vaulen, pådro seg en skade tidlig og måtte gi seg etter 14 minutter.
Det var enormt som Hinna hadde ball, men det var mer kontrollert av Vaulen nå og man slapp dem ikke til særlige muligheter.
Så en mulighet for Daniel Aarstad som førte ballen i raskt tempo inn i boks før han ble tacklet. Noen skrek på straffe, men man måtte nøye seg med corner. Selve corneren endte i en småskummel kontring motsatt etter 26 minutter.
Vaulen lå dypt og hadde nok planer om å kontre med sine unge og kjappe spillere, men det var liksom ikke det instiktive over det og Hinna leste en rekke pasningsvalg.
Vertene var frempå igjen etter 40 minutter da dem traff nettveggen.
Iallefall et tilløp for Vaulens Mathias Rønsberg etter 42 minutter, men hans forsøk fra 16 meter ble blokkert.
Isteden doblet Hinna da et flatt legg fra høyre ble bredsidet inn av den tidligere Viking-spilleren Rasmus Martinsen etter 43 minutter.
Det var en killer blow for Vaulen rett før pausen.

Andre omgang
I starten av andre omgang hadde Daniel Aarstad to kjappe muligheter. Først en avslutning fra skrå vinkel som ble reddet før et skudd høyt over.
I etterkant av en rød corner var det småfarlig da først Dyrdal bokset unna i en duell på strek før returballen ble skutt over etter 53 minutter.
Så et flott mottak av Aarstad i boks etter et hardt legg fra høyre, men han fikk en mann tidlig opp i seg og skuddet ble blokkert.
Hinnaforsvaret var gode og leste det meste før det ble farlig, men noe storlag fremover var dem ikke. Dem hadde liksom ingen talisman helt på topp.
Melvin Lystad hadde gått og strekket på overkroppen i store deler av kampen og kastet inn håndkleet etter 56 minutter. Inn for ham kom Bendik Aarstad etter 56 minutter. Like etter byttet også Hinna tre i slengen.
Så et par gode sjanser for Vaulen. Først en dupper fra Bendik Aarstad som gikk desimetre over før Daniel Aarstad skjøt litt svakt tilside da han kom seg løs på venstresiden i boks.
Hinna hadde så et forsøk over på restene av en corner før Dyrdal vartet opp med en ny god redning etter 67 minutter.
Litt tøffe tak var det i lokalderbyet og Ørjan Bergum måtte ha telling før han fortsatte.
Så en enorm redning av Roy Andre Dyrdal før man gjorde et dobbelbytte med Myklebust Mathiesen og Odai Al-Azaizi for Kvame og Strand-Grude etter 70 minutter.
Så en 50/50 ball mellom en rød og vår keeper utenfor boks. Hinnaspilleren kom først og Simen Melhus kunne skyte ballen i mål etter 71 minutter.
Etter dette fikk Vaulen mer spillerom. John Petter Gilje var nær å runde keeper på en ball fra Bendik Aarstad etter at Daniel Aarstad hadde satt i gang angrepet.
Hinna hadde også et mål underkjent for offside etter 74 minutter.
Trippelbytter av både Hinna og Vaulen. Brattbakk, Vogel og Mirauskas kom inn for Haugen, Daniel Aarstad og Gilje.
Mohammad Odai Al-Azaizi sklei så fryktløst inn i keeper og fikk med seg ballen, mens keeperen ble liggende igjen i smerter. "Modda" fikk fortsette og var nær ved å konvertere før dommeren endret mening og dømte frispark.
Både Al-Azaizi og Mirauskas ga mer trykk som midtspisser da det lignet mer på en 4-4-2 på tampen. Flere dueller ble vunnet og man klarte å flytte etter laget, men det var nok for sent.
Rasmus Martinsen fikk et gult kort etter 87 minutter da han kynisk ødela en kontringssjanse for Vaulen.
Etter 89 minutter var det nære på med 4-0, men Brage Brattbakk leverte en strålende blokkering i boks.
Inn i overtiden dro Al-Azaizi i fra, men det ble dømt offside på pasningen hans.
Fire minutter ble lagt til og det ender med 3-0 i heller svak kamp. Vaulen gikk nok for å forsvare seg, men slet med omstillingsfasen.
Nå blir det ny kamp allerede på mandag når den rearrangerte seriestarten mot Hana spilles på Vaulenbanen.