Cupdrømmen brast
(13.03.19) En god første omgang av Vaulen og det står 1-1 etter mål av Vegard Lanne Tollefsen. I andre omgang kommer man liksom ikke i gang og da Håvard Nygård reduserte til 2-3 var tiden i ferd med å renne ut. Vaulen kastet frem folk, men isteden kontret Vidar inn 2-4.
Ellers var det kjekt å se så mange folk på Vaulenbanen. Trolig snakker vi om rundt 150 tilskuere.
VAULEN G16
2–4
FK VIDAR G16

9 min
Lars Stømer Grøsvik
Vegard Lanne Tollefsen
28 min

50 min Mathias Fjelde

74 min Ivo Espeland Dos Santos
Håvard Nygård
77 min

82 min Ivo Espeland Dos Santos
13. mars – Vaulenbanen Tilsk.: 150 – NM G16 – Dommer: K Tjemsland (Kåsen)

17. Vegard Lanne Tollefsen

Om Sandnes Ulf var klare favoritter i 8-delsfinalen, så er forutsetningene jevnere her. Forrige sesong endte nemlig Vaulen og Vidar som tabellnaboer med samme poengsum i G15 Elite. Vidar vant sin hjemmekamp 3-2 i mai, mens Vaulen vant 4-2 på Vaulenbanen i juni.
Troppen ovenfor er rangert etter draktnummer med unntak av keeper.
Vaulen skapte mye i første omgang, men Vidar fikk leke seg litt for lett i mellomrommet slik at dem stadig så farlige ut.
De oransje på sin side var gode å tre fri spissen Andreas Eiane sentralt, som etter fire minutter da keeper nektet han med beina.
Vidar hadde noen gode angrepsspillere og Bjørn Jonas Seljeskog avsluttet like utenfor venstre stolpe etter syv minutter.
Vidar tok ledelsen etter ni minutter ved Lars Stømer Grøsvik. Bortelaget slo hardt inn foran mål og Grøsvik pirket inn på andre stolpe. Vaulen ville ha offside, men ble ikke hørt.
Kampen jevnet seg ut. Vaulen hadde en del cornere og frispark uten å få noe ut av det.
Vegard Lanne Tollefsen var nær å finne Håvard Nygård foran mål etter kvarteret. Så gikk Matthias Røed Randeberg overende i boks, men dommeren nøyde seg med å gi utspark fra mål.
Sondre Isene stod for dagens prestasjon da han leverte en fantastisk takling hvor han kastet seg rundt motspillerens bein og fikk hogget unna.
Vaulens keeper Benjamin Ramirez Helleren holdt Bjørn Jonas Seljeskogs skudd eter 20 minutter. Samme mann var på ferde igjen like etter, men denne gangen fikk Vaulen forsvaret blokkert.
Etter hvert ble det mer og mer Vidar, men Vaulen var alltid farlige med sine lynraske kontringer. Spesielt Andreas Eiane imponerte med sin store fart.
Så stor sjanse for Matthias Røed Randeberg etter 26 minutter da han rundet keeper, men satte ballen i nærmeste stolperot og ut. Fortvilelse for Matthias som reiv seg i håret.
Vaulen fikk en fortjent utligning etter 28 minutter da man fosset ned på venstre ved Andreas Eiane og slo flatt inn. Vegard Lanne Tollefsen kriget ballen inn, muligens via en motspiller. 1-1!
Vidars Lars Stømer Grøsvik protesterte til dommeren og mente det var hands, han fikk isteden gult kort.
Vegard Lanne Tollefsen var frempå igjen etter 33 minutter. Han stjal ballen fra en glepphendt keeper, men skuddet gikk i nettveggen.
Lanne Tollefsen kastet seg så inn i en tofotstakling etter 36 minutter, men slapp heldigvis unna gult kort. Isteden fikk Matthias Røed Randeberg gult da han stilte seg opp foran frisparktageren.
Tre minutter før hvilen fikk Vaulen et frispark på høyre. Ballen ble slått inn og det var vel Edvardas Kupsys som var fremme og headet ballen, men keeper kom ned og holdt.
Vaulen burde vel ha fått et frispark på midten etter 39 minutter, men dommer Tjemsland fra Kåsen lot det meste gå. Isteden kontret Vidar og Lars Stømer Grøsvik dundret ballen oppunder tverrlegger og ned.
Så 1-1 til pause. Vaulen skapte en del, men virket samtidig litt shaky bakover på banen.
Vidar med to tidlige sjanser i andre omgang. Først gled dem gjennom sentralt før keeper Helleren fikk kastet seg foran. Så løftet dem et skudd i bue over keeper, men ballen gikk i tverrlegger og ned!
Kampen var veldig åpen og det lå mål i lufta.
Flott prestasjon av Benjamin Ramirez Helleren som leverte en fantastisk redning etter et corner i kampens 49. minutt.
Det kom ikke som et sjokk da Vidar tok ledelsen etter 50 minutter. Mathias Fjeldes skudd fra 20 meter snek seg inn nede ved venstre stolperot.
Vegard Lanne Tollefsen testet skuddfoten etter 52 minutter, men keeper holdt ballen kontrollert.
Innbytter David Huo Gismervik satte så ballen forbi en utrusende keeper etter 52 minutter, men ballen trillet også tilside for mål.
Frispark inn i boks for Vaulen etter 54 minutter. Martin Wathne fikk headet tilbake i feltet, men ingen oransje fulgte opp.
Så baluba da linjemann stod og vinket for offside i minuttet. Dommeren reagerte ikke og da speaker Erlend Høllen Sjøen kommenterte dette løp dommeren bort til vaulenbenken og instruerte om at speaker måtte roe seg... Det skal sies at det var andre gangen i kampen at dommeren ikke fikk med seg at linjemann stod og holdt flagget høyt.
Vaulen lå under, men Vidar hadde tatt over det meste av spillet. Vi så lite av det gode spillet vi så i første omgang.
Vi må derfor gjøre et byks til 69 minutter før man endelig skapte noe igjen. Det var en kontring på høyre hvor David Huo Gismervik var nær ved å finne Andreas Eiane foran mål.
Matthias Røed Randeberg fikk ikke noe av dommeren da Vidar hadde et høyt spark i feltet etter 72 minutter.
Så spikeren i kista etter 74 minutter da Vidar kom gjennom sentralt, skuddet i steget fra
Ivo Espeland Dos Santos curlet forbi keeper og inn nede til venstre.
Nytt håp ble tent for Vaulen etter 77 minutter. Da et innlegg fra høyre ble dundret inn på halvvolley ved Håvard Nygård fra 15 meter. Den var kontant!
De siste minuttene pushet Vaulen på. To minutter ble lagt til.
I overtiden ble et frispark curlet inn i boks mot Kupsys, men han fikk ikke timet headingen og det rant ut i sanden.
Isteden kontret Vidar inn 2-4 to minutter på overtid ved
Ivo Espeland Dos Santos.
Like etter blåste dommeren av kampen.

Bilder fra kampen finner du nå her!

TURNERINGEN FORKLART
Finalevinneren går direkte inn i den nasjonale NM-delen, mens tapende finalist får en ekstrasjanse mot tapende finalist fra Hordaland.
Den nasjonale NM-delen starter med 8-delsfinaler (16 lag).