Begrederlig på Buøy
(12.03.08) Et Vaulenlag uten gnist tapte 5-1 i vinterseriens kvartfinale. Stian Falnes scoret for de oransje.
UTKLASSING: Øyboerne hvassest i kveld.
BUØY
5-1
Buøy
1 min
Buøy
12 min
Buøy
18 min
53 min
Stian Falnes (Anders Idsø)
Buøy
73 min
Buøy
87 min
12. mars - Hompen - Tilskuere: 25 - Vinterserie, kvart - Dommer: S Melby (Buøy)
14. Klaus Lie <- 82 minutter
Mye sykdom hos Vaulen som hadde få spillere på benken.
Vaulen med Daniel Lie ute på venstrekanten i dag, mens Anders Idsø lå litt foran Magne og Marius på midten.
Vaulen (4-5-1): Ørjan Olsen - Stein-Ivar Andersen, Espen Klette, Tore Søraas, Stian Refvik - Stian Falnes, Magne Christiansen, Anders Idsø, Marius Fossmark, Daniel Lie - Are Meling.
Buøy sjokkstartet og fikk gå rett igjennom og score 1-0 etter 24 sekunder. De vant en duell på midten, la ut til venstre og slo inn til spissen som på en berøring flikket inn i lengste.
Det rullet mye frem og tilbake i startminuttene. Etter to minutter kom Vaulen nær etter at ballen ble vinklet ut til høyre, Stian Falnes slo inn i feltet hvor en presset Marius Fossmark skjøt vel over.
På et corner fra høyre ved Anders Idsø headet Are Meling ned mot streken hvor en blåtrøye reddet.
Buøys "Krabben" vridde inn et frispark fra høyre som landet oppå tverrleggeren etter 10 minutter, fra det holdet ventet nok keeper et innlegg.
Buøy doblet etter 12 minutter da "Krabben" slo et innoverskrudd frispark fra høyre, etter en hodeduell dalte ballen ned i høyre hjørne. Var det frispark i foranledningen? Det så ut som om Marius Fossmark bare var sterkere i skulder mot skulder-duellen.
Vaulen rullet opp på høyre og Falnes fant Are Meling foran mål, keeper måtte gi retur som Buøyforsvaren spilte tilbake til keeper. Men dommer Sigve Jan Melby fra Buøy(!) overså det hele pussig nok. Isteden kontret Buøy og fikk skutt fra farlig hold, men Espen Klette ofret seg og fikk blokkert til corner.
Etter 18 minutter stod det 3-0! Buøy slo en høy ball nedover venstresiden. Linjemannen lot det passerer til tross for at mange nok vil det var offside. Buøyspilleren skar inn og puttet enkelt inn.
En elendig start av Vaulen som ikke trødde til. Det var nesten som om at man måtte telle om begge lag hadde like mange spillere for Vaulen var på etterskudd hele tiden.
Anders Idsø kom nær etter 26 minutter da Are Meling la tilbake, men volleyskuddet fra knappe 20 meter strøk utsiden av det venstre krysset.
Det ble dramatikk etter 31 minutter da keeper Ørjan Olsen bommet på et tilbakespill fra Stein-Ivar Andersen. Ørjan løp opp ballen og fikk avverget flausen, men dommeren dømte for tilbakespill. Olsen snirtet så vidt ballen i første omgang og han var uenig at det var tilbakespill. Det indirekte frisparket fra fem meter ble blokkert av Tore Søraas.
Ørjan slo forøvrig opp strekkskaden da han løpte opp ballen som ga frisparket.
Det ukonsentrerte Vaulenlaget kom til noen halvsjanser før pause. Magne Christiansen, Anders Idsø og Tore Søraas hadde alle skudd som gikk utenfor. Nærmest kom vel Stian Falnes etter 39 minutter etter at Magne Christiansen vridde ut på høyre. Stian tok ballen med seg med et kanonmedtak og fyrte av fra 25 meter like over det venstre krysset.
Buøy fikk trille frem altfor lett etter 40 minutter og avslutningen gikk meteren over hjørnet.
Lagene gikk til pause på 3-0 til Buøy. Dette var slett fra Vaulen. Flere spillere fant ikke ut av sine egne posisjoner og slet med å finne rom mot aggresive Buøyspillere som var langt tøffere i duellspillet. Når Vaulen fikk ballen gikk det for tregt, det var liksom ikke noe instinkt over det.
Utespiller Eivind Staurland måtte stå i mål da Ørjan Olsen ga seg med strekkføling.
Spillerne fikk beskjed om å glemme første omgang og gå ut for å vinne andre omgang. Taktikken så ut til å virke for Vaulen var mye bedre i starten av omgangen og man startet å få troen tilbake på egne ferdigheter.
Vaulen reduserte vakkert etter 53 minutter. Anders Idsø slo i rommet bak venstrebacken til Stian Falnes som løp fra sin oppasser. Han dro seg inn i midten og mot keeper la han ballen kaldt nede i høyre hjørne med venstrefoten. Ros til Stian som tørr å utfordre.
Plutselig var det ny nerve i kampen og Buøyspillerne snakket om å roe ned spillet. Målet virket som en vitamininnsprøytning for Vaulen som eide det meste av spillet. Anders Idsø og Stian Falnes kombinerte bra på høyre som etter 56 minutter hvor tilslutt Falnes la inn til Are Meling som ufarlig headet inn til keeper fra 12 meter.
Minuttet etter fikk Are på ny ballen inne i feltet da Anders Idsø fant han på første, skuddet fra åtte meter ble blokkert til corner.
På corneret fra Andi kom Espen Klette svært nær, men headingen gikk like over venstre kryss. Espen nærmer seg på cornere nå, når han scorer har lagleder Ronny Hauge lovet å gå i dress på kampdagene ut sesongen.
Stian Falnes la ballen tilbake til Stein-Ivar Andersen etter 61 minutter, skuddet fra 20 meter var hardt, men et par meter utenfor.
Anders Idsø vant et langt utspill fra keeper Staurland etter 63 minutter. Ballen ble stusset til Stian Falnes som prøvde et utsideskudd som gikk halvmeteren utenfor.
Espen Klette fikk fortjent gult kort etter 64 minutter for å ha pløyet ned Buøys kantspiller.
Noe av piffen hadde gått ut av Vaulen nå og et Buøycorner ble sleivsparket oppå tverrlegger og ut etter 67 minutter.
En småsyk Kenneth Dahle kom inn for Daniel Lie etter 71 minutter.
Vaulen var best i andre omgang, men så kontret Buøy inn 4-1 da Vaulen hadde blottlagt seg. De stormet frem på høyre og la inn til en umarkert spiller til venstre for mål som headet inn.
Klaus Lie kom inn på høyrebacken for Stein-Ivar Andersen etter 82 minutter.
Stian Falnes raidet ned høyresiden etter 85 minutter, skuddet gikk via en blå og trillet mot mål før Buøy fikk reddet på streken.
Tre minutter før slutt satte Buøy spikeren i kista med et frispark som gikk gjennom muren og i mål fra drøye 20 meter.