Vaulen på glattisen
(10.02.10) Vaulen tapte 4-0 mot Brodd, men det var ikke lett å spille på en hard og glatt bane.
Spissen Rebaz Mirza og keeperen Gramos Gashi fra Sandnes Ulf fikk sine debuter.
Trenerduoen Endre Tangen og Thomas Idsø var bortreist, dermed var den langtidsskadde spissen Are Meling vikarierende trener.
BRODD
4–0
Nicklas Hovland Olsen
20 min
Mads Bøgild
23 min
Muhammed Akar
57 min
Lars Sebastian Fløysvik
59 min
12. februar – Frøyland kunst Tilskuere: 10 – Dommer: Sigbjørn Paulsen (Austrått)
10. Magne Christiansen (C) <- 65 minutter
19. Sven Ole Høvring <- 45 minutter (-> 65 min)
39. Øystein Berge Gjellestad
9. Christian Lyse
29. Fredrik Berntsen <- 45 minutter (-> 71 min)
12. Stian Falnes -> 36 minutter
3. Rebaz Mirza -> 45 minutter
25. Henrik Jelsa -> 45 minutter
0. Gramos Gashi -> 45 minutter
Igjen mange forfall. Fra sist stod Magnus Kartevold, Jarle Eike, Stian Lima og David Møller over. Marius Fossmark, Alexander Landsnes, Petter Søndenå, Anders Dale, Anders Idsø og Are Meling manglet jo også.
Vaulen (442): Tom Øyvind Ulseth – Eirik Mæland, Eivind Staurland, Erik Hildén, Jostein Eidem – Ronny Hauge, Magne Christiansen, Sven Ole Høvring, Øystein Berge Gjellestad – Christian Lyse, Fredrik Berntsen.
Brodd har forsterket voldsomt i vinter og kunne ha tatt ledelsen etter fire minutter, men keeper Tom Øyvind Ulseth vartet opp med en enhåndsredning.
Vaulen var brukbart med i starten og kunne ha tatt ledelsen etter syv minutter da en tøff Fredrik Berntsen kastet seg frem foran keeper og tuppet ballen like tilside for mål.
Ronny Hauge mottok en tverrsoverpasning etter 10 minutter og fyrte av på volley halvmeteren over.
Fredrik Berntsen, som virker bedre trent denne sesongen, kom i fint driv etter fjorten minutter. Han skar inn og skjøt, men skuddet gikk i blokken.
Brodd spilte seg gjennom i midten gang på gang. Etter kvarteret reddet Ulseth Vaulen igjen da han ruset ut og hindret en grønntrøye som plutselig var fri.
Nicklas Hovland Olsen sendte Brodd i føringen etter 20 minutter da han løp seg fri og satte lavt nede i hjørnet. Der var det konsentrasjonssvikt av Vaulen.
Ikke lenge etterpå doblet Brodd etter et kjapt angrep. Det gikk fra venstre til høyre, før det ble slått flatt inn på andre stolpe hvor en umarkert Mads Bøgild satte fra kort hold.
Vaulen hadde mistet troen på det og Brodd tok mer og mer over.
Baneforholdene gjorde det vanskelig å holde seg på beina. Flere spillere gikk på rattata. Bingofotball var et uttrykk som ble nevnt langs sidelinjen.
Det gikk raskere med ballen da Brodd stormet fremover og Vaulen ble bombardert.
Jostein Eidem som har slitt med ribbeinsbrudd i et par uker klarte ikke mer, inn kom Stian Falnes etter 36 minutter. Falnes tok plass på høyrekanten, mens Hauge gikk ned på venstrebacken.
De siste minuttene før pause hadde Vaulen en litt bedre periode igjen, men det var fortjent at Brodd ledet 2-0 til pause mot et rufsete lag i oransj.
Brodd stilte med en stor tropp og gjorde ni endringer til andre omgang.
Vaulen på sin side gjorde tre planlagte bytter. Ungguttene Rebaz Mirza, Gramos Gashi og Henrik Jelsa kom inn.
Keeperen Gramos Gashi er førsteårs senior. Sist sesong var han involvert i troppen til Sandnes Ulf i 2. divisjon.
Spissen Rebaz Mirza var i troppen til Sandnes som rykket opp til Adeccoligaen forrige sesong. Han er 19 år og har tidligere spilt i Hana.
Endringene betød blant annet at Christian Lyse fikk oppfylt sin drøm om å spille sentral midtbane.
Banen ble nå bare glattere og dermed mindre spill.
Så kom det på ny to kjappe Brodd-scoringer.
Først var det en håpløs tverrsoverpasning som ble snappet opp. Man kom ned til venstre dødlinje og la inn foran mål hvor Muhammed Akar enkelt konverterte til 3-0 etter 57 minutter.
To minutter senere ville man ha offside, det ville ikke dommerne. Dermed var Sebastian Fløysvik plutselig helt fri. 4-0.
Ronny Hauge var frustrert og sparket etter en motspiller etter timen. Dommeren ga tilsnakk.
Nå florerte det med sjanser til Brodd og det kunne fort ha blitt veldig stygt.
Ronny Hauge fikk gult kort etter 65 minutter etter en tofotstakling.
Sven Ole Høvring kom inn igjen etter 65 minutter, ut gikk Magne Christiansen.
Gramos Gashi vartet opp med feberredning etter 71 minutter og fikk gitt til corner! En Brodd-spiss ble spilt fri, rundet stopper Hildén, før han alene med keeper på åtte meter bare skulle putte ballen i mål. Men den gang ei.
Fredrik Berntsen kom inn for hissige-Hauge etter 71 minutter og tok plass på sentral midtbane på siden av Lyse!
Et kort tatt Brodd-corner etter 71 minutter ble skutt i nettveggen helt oppe mot krysset.
Vaulen gikk hurtig i angrep og Henrik Jelsa hadde en sjelden mulighet for Vaulens del. Keeper ruset ut mot Henrik som kom frem på høyresiden, innlegget ble lempet inn mot Rebaz Mirza, men Brodd fikk klarert.
En benparade av Gashi reddet Vaulen igjen etter 86 minutter. Den nye keeperen virket veldig bra. Mirza fikk vanskelige arbeidsforhold på topp og slet med glatten som så mange andre.
Dommeren var mer enn fornøyd med fotball i fem minus og blåste av kampen etter 89:10.