Rekorden røyk rett før målstreken
(11.11.23) Et Vaulen på rekordjakt snublet i siste hinder. Vaulen lå under 0-2 med ti mann, men redusering og utvisning til Hinna tente håpet etter 85'. Ti minutter med tilleggstid spilles og her har Vaulen noen enorme sjanser. Da dommeren blåser av et det vill jubel i Hinna-leiren, mens Vaulen gremmet seg foran et tallrikt publikum.
1–2
HINNA 2

43 min
Daniel Aarstad

64 min
Nils Aarrestad (Aarstad)
Aleksander Gundersen (94)
85 min

11. nov – Vaulenbanen Tilsk: 200 – Serie – Dommer: MAP Forero (Madla)

41
Vaulen slet en del med skader og sykdom, men med en stor stall stilte man full tropp.
Aleksander Gundersen gikk rett inn på laget etter et halvår i Australia.
Hans navnebror Aleksander Gundersen var tilbake fra karantene, men det var ingen Theodor Haugen da han sonet for sine fire gule.
Ingen spillende trener i Aleksander Idland som var i utlandet. Robert Solvang var utenlands også han slik at Robert Olsen-Rønsberg ble den utvalgte som skal lede laget fra sidelinja.
Bendik Aarstad fikk en kraftig smell i låret sist og har selv sagt at han neppe vil kunne spille mer denne sesongen.
Theodor Høksaas Gabrielsen tråkket kraftig over mot VBK 2, men var klar nok til å starte på benken.
Amund Belaska og William Christensen var med sist, men var ikke blant de involverte hos Vaulen som også har en rekke spillere ute i Aguera, Osei, Kvame, Natland, Polland Vik, Aabrekk, Mirauskas og Nahimana.

Hinna A spilte kvelden før, men hadde med to som startet da i Groven Bech og Nils Aarrestad. Simen Fosse Aa, Daniel Aarstad og Sindre Moe Bjørnbom var på benken da og var også med her slik at dem makset A-lagskvota.
Av tidligere vaulenspillere var det ingen Ivar Evensen, men Sondre Brokka startet sammen med nevnte Aa og Aarstad.

Spesiell kamp for Vaulens Thomas Strand-Grude som kom tilbake til klubben sin etter å ha spilt for Hinna hvor han fikk en del kamper for toerlaget.
Sander Bergevik, Bendik Aarstad, Aleksander Gundersen (94), Amund Belaska, Sondre Isene og Pacifique Nahimana er andre spillere med en fortid i rødt hos de oransje.
Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Ørjan Bergum, Lars Berge, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen – Thomas Strand-Grude, John Petter Gilje, Aleksander Gundersen – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Jonatan Hebnes.
De var lagt de beste rammer her. Felt O-ransj var på plass, det samme var sinte naboer som klagde på volumet til DJ Øksi.
Godt med folk og det var lovet marsipankake i pausen levert av generalsponsor Kabal.
Vaulen kom egentlig greit i gang. Comeback kid Aleksander Gundersen ga oss en ny dimensjon på midten med sin store fotballforståelse. Etter fem minutter åpnet han det opp før Jonatan Hebnes skaffet oss en corner. Aleksander Gundersen d.y sitt corner gikk vel i retning Lars Berge, men det var en Hinna-spiller som headet like utenfor uten at dommeren var interessert i å gi oss ny corner.
Så et fælt tilbakespill mot egen keeper fra backen og en Hinna-spiller kom til ballen først. Hinna burde ha tatt ledelsen der etter 7 minutter, men vi slapp med skrekken.
Det var en del Vaulen her og Daniel Olsen gikk for en åpning, men skuddet gikk utenfor.
Ny defensiv blunder av Vaulen før John Petter Gilje fikk unna på tre meter etter 16 minutter. Eriel Pires Antonio tok så over på lyngdølske Gundersens raid, men strømpeskuddet fra 20 meter gikk for sentrert mot mål.
Gundersen født i 1999 bendet så et skudd fra 16 meter i kroppen på en rød og hvit etter 23 minutter.
Etter dette tok Hinna gradvis mer over og hadde det meste av spillet.
Etter 32 minutter var det en duell på midten hvor det ble vist gult kort til Mathias Rønsberg.
Et forsøk fra Daniel Aarstad ble blokkert etter 34 minutter.
Felt-O var beholdning her med høyt nivå på syngingen og trommingen. Det var tydelig at dem hatet "Hinna by".
Så en skarp kontring av Vaulen, men Rønsbergs skudd gikk rett inn til keeper etter 36 minutter.
Vaulen måtte opp noen hakk her nå. Roy Andre Dyrdal holdt oss inne i kampen da han slo unna et skummelt legg på bølge to av en corner etter 38 minutter.
Så en meget stor sjanse da Daniel Olsen headet Rønsbergs kross tilbake foran mål, men Gundersen (99) fikk ikke styrt inn etter kampens 41. minutt.
På disse tider skal innbytter Erik Vogel ha fått gult kort uten at vi fikk det med oss.
Vi skuet mot benken da Theodor Gabrielsen startet å varme opp og fikk ikke helt med oss at Hinna scoret. Det var et innlegg som ble styrt inn i boksen av Daniel Aarstad. Ikke noe jubel fra vaulengutten.
Hinna lagde så frispark og Nudem fikk gult kort. Vaulen slo frisparket i motspilleren, men det var visst Aleksander Gundersen (94) som fikk det gule kortet her.
Da man omsider fikk tatt frisparket gikk forsøket fra Aleksander Gundersen den eldre vel over to minutter på overtid.
Tre minutter ble lagt til. Hinna hadde med fem A-spillere fra gårsdagens kamp og var tydelig på jakt etter å spolere festen. Det ble trøstespising av kake i klubbhuset i pausen.
Etter pausen ventet vi at Gabrielsen skulle gjøre et skadecomeback av bibelske dimensjoner, men var uendret fra start.
Et høyt legg fra Mathias Rønsberg i retning Jonatan Hebnes som ble fanget av høye Simen Fosse Aa i målet etter 49 minutter.
Deretter fine dragninger av Thomas Strand-Grude, men skuddet stod ikke i stil etter 50 minutter.
Kendal Nudem var nær ved å få vridd den i lengsste, men der var Dyrdal i full strekk og fikk slått ut til corner.
Det oppstod store sjanser på corneren hvor det til slutt ble reddet på strek.
Mathias Rønsberg fosset så frem, men ble blåst av for offside. Kantspilleren avsluttet i frustrasjon og fikk sitt andre gule kort. Dermed utvisning etter 53 minutter.
Fra vondt til verre. Dermed ti mann i nesten en omgang.
Theodor Gabrielsen kom inn for Hebnes etter 55 minutter. Like etter entret også Sondre Isene for Daniel Olsen.
Vaulen var i sjokktilstand og ble baktunge med ti mann.
Etter 64 minutter doblet Hinna. Først en voldsom reaksjonsredning av Dyrdal på Aarstads skudd før returen ble satt inn av lagkamerat Nils Aarrestad.
Aleksander Gundersen (94) hadde løpt til krampa tok han etter et halvår i Australia og ble erstattet av Nicolai Moi Sene etter 67 minutter.
Lars Berge headet så John Petter Giljes corner over etter 68 minutter.
Et trippelbytte av Hinna ga oss litt håp om dem kunne ha blitt noe svekket etter 69 minutter.
Det ble gitt retur på Theodor Gabrielsens skudd etter 70 minutter, før Eriel Pires Antonio ikke rakk riktig frem på returen.
Noah Beisland kom inn for Eriel Pires Antonio etter 71 minutter.
Så en suser fra Aleksander Gundersen som ble gitt til corner. Han gikk fra midten og dundret av fra drøye 25 meter. En fin redning av Aa.
Like før var Theodor Gabrielsen nær ved å bryte fri på Berges løpeball.
Nå var det voldsom temperatur. Utvilsomt betød dette mye for to lag fra samme bydel.
Hinnas Nicolai Solberg hektet så Nicolai Moi Sene, før en dytt vanket tilbake. Gult kort til begge etter 77 minutter.
Dommeren skrev så blekket sprutet samtidig som det oppstod en av-ballen-episode i boks hvor Hinna-spillere reagerte mot en oransj.
Et svakt utført frispark signert Gilje fulgte da vi hadde stablet i boks etter 79 minutter.
Hinna var ikke ferdige med tidligere episoder og Marcus Bech Larsen fikk gult kort. Det var virkelig frislipp her nå.
Nå pushet Vaulen på og Gundersen var ny midtspiss. Samtidig et dobbelbytte da Moen og Bergevik kom inn for Strand-Grude og Berge etter 84 minutter.
Theodor Gabrielsen klemte så til fra drøye 20 meter. Keeper måtte gi en liten retur som Aleksander Gundersen kriget inn.
Nå oppstod det fullstendig fyr i teltet da en vaulenspiller nemlig hadde brukt ulovlige midler i oppløpet til sjansen.
Hinnaspillerne ga seg ikke over å klage og Mohammed Odai Al-Azaizi fikk rødt kort etter 86 minutter. Dermed var man ti mot ti.
Det gikk nærmere tre minutter fra målet til man fikk tatt avspark igjen etter mye tøys.
Skitne midler var tatt i bruk, men nå levde håpet for Vaulen.
Dommeren signaliserte så at fem minutter ble lagt til.
Inn i overtiden fyrte Noah Beisland over etter 91 minutter.
Samtidig slet Nicolai Moi Sene med å løpe etter en lårhøne.
Noah Beisland kom på overlapp ute på venstre og slo inn til Aleksander Gundersen som var klar til å heade inn, men dommeren dømte offside etter 93 minutter.
Så en fantomredning fra Aa på Gundersens heading. Her var det fortvilede blikk.
Samme Gundersen ville så så ha straffespark da han løp mellom to Hinna-spillere, men dommeren ga ikke noe.
Nå var Vaulen desperate og keeper Roy Andre Dyrdal var fremme i angrep. Det ville seg bare nesten da Noah Beisland satte utenfor.
På en corner etter 96 minutter oppstod det enorme sjanser. Det var nesten utrolig at Vaulen ikke hadde scoret i denne fasen.
Simen Fosse Aa fikk gult kort etter 97 minutter for en insident.
Nicolai Moi Sene fikk brutt seg løs etter et sleivspark fra Hinna, men ble taklet i siste liten etter 99 minutter.
Etter 100 minutter blåste dommeren av. Hinna 2 jublet som om dem hadde vunnet seriegull, mens Vaulen fortvilte.
En høydramatisk kamp hvor Vaulen manglet noe sting med flere av sine faste ute.
Dermed ble det ikke noe av å gå gjennom serien uten tap, noe man ikke hadde maktet på 51 år. Vi får uansett glede oss over vårt niende seriegull gjennom historien. Nå får man gå for sitt fjerde KM-gull.
Å vinne med 13 poeng til slutt er den største marginen vi har vunnet med noen gang. Vi endte også på 57 poeng som er forbedring av rekorden på 49 poeng.
Kun 21 baklengs på 22 kamper lar seg også høre og er et godt fundament til neste sesong, men til å ha vært så suverene så scoret vi faktisk 18 flere mål forrige sesong da vi ikke rykket opp!