Gamlegutta reddet Vaulen
(11.10.18) Vaulen med viktige poeng da de slo MIL 2-1. Etter to mål av Daniel Lie stod det 2-1 til pause. Vaulen hadde flere gyldne muligheter til å sikre seieren, istedenfor fikk MIL straffespark etter 82 minutter, men Eric Ordaz vartet opp med et tigersprang!

GODT TAK: Har ikke tapt for MIL på 25 år.
2–1
MIDTBYGDEN
Daniel Lie (Sandøy Nærum)
19 min

22 min
Adrian Kallesten
Daniel Lie (Mannes)
39 min

11. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 45 – Serie – Dommer: JT Meland (Lye)

9. Daniel Lie

2. Alexander Surdal Nilsen –> 67 minutter (<– 86 min)

20. Ole Wick Henriksen –> 83 minutter

6. Idar Røed Randeberg –> 86 minutter

14. Denis Mehremic –> 89 minutter 91

24. Endre Lien

44. Felix Alinyoh

Forfallslisten: Bendik Aarstad (bortreist), Kristoffer Muri (rygg), Sander Oaland (skadd), Sisco Mick (sesjon).
Fredrik Stray Tjaum er tilbake fra karantene, men lever i faresonen igjen sammen med Even Sandøy Nærum og Kristoffer Muri som alle er ett gult kort unna suspensjon.
Vaulen (4–4–1–1): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Daniel Vatland, Fredrik Stray Tjaum, Vegard Natland Jørgen Helland, Morten Nygård, Even Sandøy Nærum, Thomas Surdal Arnesen Chris André Mannes Daniel Lie.
Vaulen med fem bytter siden sist. Inn kom Ordaz, Tjaum, Vatland, Nygård og Mannes.
Ut gikk Lien, Aarstad, Randeberg, Oaland og Surdal Nilsen.
Vaulen tok kommandoen fra start og satte tonen med å skape en del sjanser. Daniel Lie kom til en heading etter fem minutter som det ble gitt retur på, ballen spratt for kjapt på Jørgen Helland som ukontrollert skjøt utenfor.
Jørgen Helland var ekstra gira mot gamle lagkamerater og skulle komme til en rekke sjanser. Som etter ni minutter da han headet like utenfor på Sandøy Nærums corner.
MIL kom fra to strake tap og virket litt daffe. De lot seg stresse av Vaulen og ga mange balltap.
Det nærmeste de var i starten var et skudd utenfor etter 14 minutter.
Vaulen fikk en del dødballer og det var på et frispark fra høyre man skulle ta ledelsen. Jørgen Helland hadde blitt felt og Even Sandøy Nærum slo inn etter 19 minutter. På lengste stod Daniel Lie som på lekkert vis headet inn helt borte ved stolpen i motsatt hjørne.
Klinisk avslutning av Vaulens toppscorer.
MIL utlignet til 1-1 nærmest ut av intet etter 22 minutter. Man førte frem sentralt i banen og vridde elegant et skudd nede i kroken fra drøye 20 meter. Ut fra tilrop fra medspillere tror vi det var Adrian Kallesten som var målscoreren.
Vaulen fortsatte å produsere sjanser. Jørgen Helland headet utenfor på en corner, mens Fredrik Stray Tjaum skjøt en volley over etter et offensivt kast.
Thomas Surdal Arnesen kom seg så ned på kant og slo hardt 45 i Jørgen Helland, ballen nærmest traff han og avslutningen gikk utenfor i kampens 35. minutt.
Vaulen tok på ny ledelsen etter 39 minutter. Chris Andre Mannes sendte avgårde en markkryper fra utsiden av boksen, MILs keeper ga en liten retur og Daniel Lie sklei fram og tuppet ballen over streken!
Stor jubel i vaulengjengen, mens MIL-keeper forbannet seg selv for returen som ble gitt.
Målet ga Vaulen en boost. Blant annet hadde Vegard Natland et mål annullert etter offside på medspiller i forkant. Opp mot pausen fikk man også tre strake cornere. På den siste der kom Daniel Lie riktig nære, men headingen strøk utsiden av stolpen!

Vaulen gikk til pause på stillingen 2-1. Mye fint spill, men effektiviteten foran kassen var så som så.
Vaulen var uforandret etter hvilen. Uredde gikk man i strupen på MIL. Daniel Lie og Jørgen Helland hadde begge sine sjanser i åpningsminuttene. Før Morten Nygård prøvde seg med et skudd som keeper reddet etter 53 minutter.
Ny mulighet for Jørgen Helland etter 56 minutter da han sendte avgårde en volley rett på keeper i etterkant av et offensivt kast.
Enorme sjanser fulgte etter 59 minutter. Alexander Surdal Nilsen tverrvendte og skjøt hardt mot mål, keeper ga retur som Daniel Vatland kastet seg frem mot. Der var det en del holding på Vatland, men dommeren lot spillet gå.
Så et skummelt innlegg av Daniel Lie som gikk på tverrs av mål. Sjansebonanza av Vaulen som burde ha dratt dette i land nå.
Vaulens første bytte da Alexander Surdal Nilsen kom inn for Mannes etter 67 minutter.
Vaulen fortsatte å produsere sjanser. Jørgen Helland hadde et skudd over etter 70 minutter.
En voldsom takling på Vegard Natland fulgte og alle forventet et kort, isteden lot dommeren spillet gå. Vaulen var i harnisk og mistet konsentrasjonen slik at MIL kom nære før Fredrik Stray Tjaum fikk klarert på et par meter.
Helland kom iallefall til sjansene for Vaulen. Etter 73 minutter var han fri i boks, men prøvde isteden å slå 45 mot lagkamerat.
Med så mange misbrukte sjanser hadde man bange anelser om at MIL kunne komme tilbake på tampen. Varsko her etter 76 minutter da Ørjan Bergum ryddet opp da MIL plutselig kom igjennom.
Daniel Lie leverte så et akrobatisk forsøk som ble gitt til corner etter 78 minutter.
MIL fikk så straffespark i kampens 81 minutt. Samtidig fikk Even Sandøy Nærum gult kort, noe som betyr karantene mot Sola 2.
Typisk tenkte vi da Henning Tjøstheim la ballen på 11 meter. MILs nummer 18 skjøt hardt nede mot høyre, men der var Eric Ordaz raskt nede og fikk reddet!
En utrolig redning av David Seaman-look-a-liken.
Vaulen byttet så innpå Ole Wick Henriksen for Morten Nygård etter 83 minutter.
Sterk prestasjon av Alexander Surdal Nilsen som fikk revet seg løs etter 85 minutter, men keeper vartet opp med en flott beinparade.
Like etter kunne også Vegard Natland ha fått et straffe, mens Daniel Vatland var nær ved å krige inn et frispark.
Idar Røed Randeberg, som kom rett før hytta til kamp, kom så inn for Surdal Nilsen som måtte gi seg med lyskeproblemer etter 86 minutter.
Ole Wick Henriksen headet så flott ned til Jørgen Helland, denne gangen fikk han sendt avgårde et flott skudd mellom stengene, men keeper reddet flott til corner i kampens 88. minutt.
Nytt bytte for Vaulen da Denis Mehremic kom inn for Thomas Surdal Arnesen etter 89 minutter.
Så tumulter etter at MILs venstreback Stig Lyse taklet Mehremic hardt. Gult kort til MIL-spilleren for taklingen og gult kort til Mehremic for reaksjonen. Dette var Denis tredje gule kort for sesongen slik at han nå lever farlig.
MIL med ny stygg takling og Josef Abinet Årvik fikk gult kort etter 95 minutter.
Dommeren hadde lagt til godt her og etter 97 minutter hadde man englevakt. Først reddet Vaulen på strek før ballen vel spratt i stolperoten og ut.
Omsider blåste dommeren av og Vaulen tok 3 megaviktige poeng. Nå skal det mye til for at vi havner på 13. plass selv om Bogafjell har det "letteste" programmet igjen. At noen rykker ned med 12. plass synes lite trolig nå ettersom de lokale lagene i 3. divisjon har brukbar klaring over streken.

DAGENS BEACHBOY
Eric Ordaz ble kåret til vaulens beste spiller og vant gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk. "Prisen måtte bare gå til Eric Ordaz for en matchvinnende redning på tampen. Han fortjente litt massasje etter den," sa Erlend Høllen Sjøen i dagens jury.