Spenningen fortsetter
(11.10.14) Randaberg hadde et lite spillemessig overtak i en sjansefattig første omgang. I andre omgang tok kampen fyr og Vaulen hadde både et tvilsomt annulert mål og en ball som muligens var over streken.
Det hjalp lite da Randaberg scora to. Dermed er Vaulen fremdeles i fare for å rykke ned. Hundvåg tapte på lørdag så dem sliter. Klepp må slå Bryne 2 på mandag.
RANDABERG
2–0
Simen Våge
54 min

Henrik Jelsa
72 min
11. oktober – Randaberg stadion Tilsk.: 80 – Serie – Dommer: E Skretting (Ålgård)

28. Jon Nessa

Milad Shamohammad og Jon Nessa var tilbake. Erik Løken og Nelson Monteiro stod over.
Vaulen (4–2–3–1): Eric Ordaz – Erlend Mohus, Morgan Gramstad, Fredrik Stray Tjaum, Jimmy Jonevret Thomas Monsen Haugland, Anders Idsø Ceu Lian Khar, Ingvald Sandvik Halgunset, Daniel Hadland – Amar Kotlica.
Randaberg med to tidligere Vaulen-gutter i Mathias Paulsen og Henrik Jelsa tok avspark.
En strøken, men glatt gressbane på Randaberg denne våte lørdagen i oktober gjorde at ballen gikk så hurtig at feilprosenten var høy.
Randaberg var mest inne på Vaulens banehalvdel uten å skape noe. Den første sjansen tilfalt Vaulen etter 14 minutter da Ceu Lian Khar sklei igjennom og la den tilside for Ingvald Sandvik Halgunset, men han vridde den over krysset fra 18 meter.
Like etter kom vertenes første mulighet da et frispark gikk meteren utenfor.
Så etter 25 minutter skled et skummelt innlegg fra høyre signert Henrik Jelsa gjennom feltet.
Randaberg hadde også et par cornere i denne perioden. Ja, det var lite å rapportere hjem om her.
Anders Idsø felte en Randaberg-spiller i det 33. minutt, men dommeren ga fordel og RIL skjøt i nettveggen. Dommeren ga etterpå gult kort til Idsø, noe som var hans andre for sesongen.
Amar Kotlica var hvass i dag og ble felt på 20 meter sentralt foran mål etter 37 minutter, men Thomas Monsen Hauglands forsøk var svakt og gikk rett i veggen med sorte spillere.
Jimmy Jonevret reddet så på streken etter et legg fra venstre to minutter senere.
Etter at hjemmelaget hadde vært best en periode våknet Vaulen til liv de siste fem minuttene. En farlig corner fra høyre etter 41 minutter ble headet ned mot venstre stolpe av Ingvald Sandvik Halgunset, men traff Amar Kotlica i foten. Det spørs vel om den hadde gått inn uansett.
Så to kjappe sjanser for Amar Kotlica. Først skjøt han over, deretter kom han alene mot keeper Mathias Paulsen som avverget til corner med en benparade. Corneren ble headet utenfor av Anders Idsø.
Minuttet ble lagt til før lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Det var en svak omgang av begge lag med dårlig spill og få sjanser.

Plutselig skinte sola og kanskje var det et tørrere dekke som gjorde at andre omgangen skulle bli langt mer severdig?
Randaberg hadde trøkket i starten av omgangen. Hjemmelaget fikk god tid til å slå inn etter 54 minutter. Headingen i feltet fant Simen Våge som trillet ballen i mål.
Ole Wick Henriksen kom inn for Daniel Hadland etter 55 minutter, samtidig gikk Ceu Lian Khar over på venstre.
Morgan Gramstad gikk i offside på Jimmy Jonevrets frispark etter 56 minutter. Han headet uansett rett på keeper fra syv meter.
Håkon Stenersen skjøt så via en oransj og like utenfor til corner.
Før en skuddvillig Ole Wick Henriksen ble stoppet av keeper Mathias Paulsen som ga til corner motsatt like etter.
Corneren ble slått inn og Randaberg var først nær ved å score selvmål, ballen ble slått inn igjen til Amar Kotlica som scoret, men linjedommeren vinket av for offside i det 58. minutt!

Ceu Lian Khar ble så erstattet av Vegard Natland etter 63 minutter.
Enorme sjanser til Vaulen nå. Anders Idsøs skudd ble blokket til corner. Kaos i boksen og Randaberg reddet på streken etter Ingvald Sandvik Halgunsets heading! Vaulen protesterte vilt og mente den var inne.

Etter 65 minutter ble Amar Kotlica felt på 17 meter, men Anders Idsøs frispark gikk i muren.
Det var en hektisk fase hvor Randaberg også hadde sine halvsjanser. Ingvald Sandvik Halgunset hos Vaulen hadde en suser rett over vinkelen etter 68 minutter, nå fortjente man noe her.
Keeper Mathias Paulsen reddet så Ole Wick Henriksens skudd til corner. Serven fra hjørnet gled mellom Morgan Gramstad og Ingvald Sandvik Halgunset på andre stolpe etter 71 minutter.
Forskjellen på lagene var kanskje at Randaberg scoret på sine sjanser. 2-0 kom etter 72 minutter da tidligere Vaulen-spiller Henrik Jelsa drylte til på direkten etter legg fra venstre.
Det var noe hissig utpå der og hos Randaberg hadde både Joachim Berg Holter og Steffen Haugland kommet i dommerens bok.
Selv om man lå under med to mål ga ikke Vaulen seg. Det var fremdeles hektisk. Fredrik Stray Tjaum fikk en gedigen sjanse etter 74 minutter, men klarte ikke å styre overlegget mot mål fra seks meter.
I et siste desperat forsøk la man om til tre mann bak da spissen Ørjan Bergum kom inn for venstreback Jimmy Jonevret etter 75 minutter.
Ole Wick Henriksen skjøt vel over på et frispark etter 77 minutter.
Et utspill fra keeper Eric Ordaz ble så stusset videre av Ørjan Bergum til Anders Idsø, men han ble skåret av inne i boksen og man måtte nøye seg med et corner som Mathias Paulsen holdt i det 79. minutt.
Henrik Jelsas dupper dabbet så like utenfor minuttet etter.
Det var fremdeles mye frem og tilbake. Etter 85 minutter ville Randaberg ha straffespark, men dommeren sa nei.
Ole Wick Henriksen var frempå en gang til og følte seg snytt for corner da han mente skuddet hans var innom en motspiller etter 90 minutter.
Da man gikk inn i tilleggstiden roet det seg noe, Vaulen innså nok tapet.
Etter tre minutters tillegg blåste dommeren av. Nå venter Bryne 2 hjemme på Vaulenbanen neste lørdag.