Siste spikeren i vaulenkista
(11.10.10) 4-2 tap betyr at Vaulen ikke lenger kan ta igjen Vardeneset. Dermed går det mot 4. divisjonsspill om ikke noe helt uforutsett skjer med antall bonusplasser for lag på 7. plass.
2–4
BRYNE 2
1 min
Ole Thomas Herrem
 14 min Marius Bø
Anders Dale (Husvæg)  26 min
Magne Christiansen (Jelsa)
65 min
77 min
Lundrim Binaku
86 min
Øyvind K. Bråthen
11. oktober – Vaulenbanen Tilskuere: 75 – Serie – Dommer: Tore Risanger (Vard)
15. Ronny Hauge
Erik Hildén er ute for sesongen med lyskeproblemer.
Eivind Staurland blir klar igjen etter å ha jobbet offshore.
Daniel Vatland er tilgjengelig igjen etter å ha sonet for utvisningen mot Viking 2.
Espen Nilsen Gjøsund er skadefri igjen og spilte for B-laget på fredag.
Anders Idsø sliter med ankelen og det er høyst usikkert om han spiller mer denne sesongen.
Christian Lyse sliter ennå med låret og klarte ikke å fullføre B-kampen sist.
David Møller er ute med hamstringskade.
Are Meling er ennå på Kypros, men er tilbake til neste kamp.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Jarle Eike, Marius Fossmark, Stian Lima – Eirik Mæland, Thomas Idsø, Anders Dale, Christer Husvæg – Magne Christiansen, Henrik Jelsa.
Bryne 2 (4–4–2): Jonas Høidahl – Anders D. Thorsen, Joakim Hellvik, Marius Bjorheim, Ole Martin Tunheim (Peter Time fra 78) – Lundrim Binaku, Kenneth Grande,  Henning Romslo, Geir D. Høyland (Marius Nilsen fra 78) – Ole Thomas (Frank Hole fra 57), Marius Bø (Øyvind Bråten fra 57).
Flotte forhold på Vaulenbanen denne mandagskvelden i oktober.
KONG BLID: Alt lå til rette for en flott fotball kveld for Haisens Vaulen.
Vaulen fikk en grusom start da Bryne 2 tok ledelsen allerede etter 41 sekunder ved guttespilleren Ole Thomas Herrem. Dem vridde ut på høyre og innlegget ble satt inn fra kort hold. Bra spill, men markeringen i feltet var så som så fra Vaulens side.
Bryne 2 stilte med et rent juniorlag og det var mange kvikke bein som Vaulen slet med å holde under oppsyn. Når de gikk i angrep fosset dem frem med kantene, Vaulen ble overrumplet gang på gang og det var enveiskjøring.
Magne Christiansen og Thomas Idsø hadde riktignok noen halvsjanser med skudd fra distanse etter 7 og 9 minutter.
Etter 12 minutter kom Bryne 2 til nok et innlegg fra høyre. Keeper Ørjan Olsen vartet opp med en fantastisk refleksredning fra kort hold. Ballen gikk ut mot venstre før den ble slått tilbake og der stod Jarle Eike og reddet på streken.
Det gikk så mye raskere med Bryne 2 både med og uten ball og det var ikke ufortjent at dem doblet etter 14 minutter. Christer Husvæg forfulgte Brynes høyrekant, men fikk ikke inn en takling. Ballen ble slått fra dødlinjen og som på det første ble det konvertert fra kort hold. Målscorer var spissen Marius Bø.
Igjen kunne det settes spørsmålstegn med hvem som skulle plukke hvem i boksen.
Thomas Idsø fant Magne Christiansen på 20 meter etter 21 minutter. Etter noen dansemoves sendte han avgårde et tåskudd som gikk via en Bryne-spiller og til corner.
Bryne 2 svarte kjapt med en dupper som gikk like over.
Så brøt Thomas Idsø spillet etter 24 minutter og slo opp på Henrik Jelsa som fra 20 meter prøvde seg, men det ble til et tamt skudd midt på keeper.
Bedre takter av Vaulen nå og et langt kast fra Daniel Vatland fant Magne Christiansen som skjøt på halvspretten, ballen hadde fin retning mot lengste hjørne, men buen var for lav.
Vaulen reduserte etter 26 minutter da Christer Husvæg slo inn fra venstre. Der foran mål stod Anders Dale, avslutningen gikk mot keeper, men det var fra så kort hold at ballen spratt i han og lirket seg inn ved venstre stolperot.
JUHU: Vaulen scorer og Haisen gleder seg!
Vardenesetleiren som hadde tatt turen for å bivåne det hele fikk plutselig nerver igjen, men Bryne var et bra lag tross at stjernene fra førstelaget manglet.
Bryne 2 sitt stortalent Kenneth Grande skjøt meteren utenfor etter 35 minutter.
Så en bra overgang av Vaulen hvor Magne Christiansen ikke kjapt nok så overlappen til Eirik Mæland, men man fikk et corner ut av det. Serven fra Thomas Idsø gikk i hårtustene til Marius Fossmark.
Magne Christiansen spilte så vegg med Henrik Jelsa etter 38 minutter, men skuddet gikk høyt over.
Eirik Mæland headet så et farlig innlegg fra Bryne ut til corner etter 40 minutter.
Henrik Jelsa fikk med seg et oppspill og ble belønnet med corner fra venstre. Thomas Idsøs corner var for kort, men han fikk ballen tilbake. På det andre forsøket fant han Magne Christiansen som på andre stolpe headet utenfor.
Dommer Tore Risanger fra Vard ville tydeligvis hjem for han blåste av før 45 minutter var spilt.
Det var mange cornere i denne kampen. Bryne fikk først et før Christer Husvæg ordnet et til Vaulen i den andre enden etter 47 minutter. Igjen fikk Thomas Idsø serven tilbake før han fant Marius Fossmark som headet utenfor.
Vaulen fikk frispark på midten etter 52 minutter. Jarle Eike løftet frem og keeper Jonas Høidal fikk bare bokset ut i duell med Anders Dale, i returrommet lurte Magne Christiansen som skjøt halvannen meter over.
Det var bedre takter av Vaulen i starten av omgangen, hadde Bryne løpt fra seg?
Et langt angrep etter 54 minutter ble avsluttet med et håpløst skudd signert Magne Christiansen som gikk over klubbhuset og inn i hagen til familien Klementsen.
Christer Husvæg ordnet corner fra venstre etter 57 minutter. Thomas Idsøs forsøk gled gjennom feltet, men Anders Dale var nær ved å få den på pannebrasken.
Like etter foretok Bryne 2 seg et dobbelbytte.
Bryne 2 var farlig frempå igjen etter timen, de hadde gode bevegelser og Vaulen var fornøyd med å blokkere til corner.
Eirik Mæland som fikk seg en føling av lyskestrekk i første omgang gikk av etter 61 minutter. Inn kom Øystein Berge Gjellestad.
Jarle Eike hadde en dårlig klarering i returrommet etter 63 minutter før Stian Lima fikk ballen unna.
Vaulen utlignet etter 65 minutter. Stopper Jarle Eike slo opp fra dypet til Henrik Jelsa som la igjen til Magne Christiansen. Han fikk drømmetreff på helvolley, ballen suste inn oppunder tverrleggeren! En kandidat til årets mål?
MÅL: Dårlige lysforhold for foto på høsten, men her er det Magne som har skutt.
Sterkt av Vaulen å ta igjen ledelsen etter at det så håpløst ut.
Det så bra ut nå av Vaulen som gikk for seier. Christer Husvæg ble avblåst for offside i gylden posisjon etter 68 minutter.
Etter 69 minutter kom Fredrik Berntsen inn for Henrik Jelsa på topp.
Så dalte konsentrasjonen hos Vaulen i de bakre ledd. Først etter 73 minutter var det et skudd som gikk via Daniel Vatland til corner. Ørjan Olsen glapp krossen, men returen gikk over mål.
Vaulen prøvde så å spille seg ut av forsvar på små marginer etter 74 minutter. Man ble brutt og et vristskudd fra høyre hjørne av boksen gikk halvmeteren over.
Et langt utspill fra Ørjan Olsen fant Christer Husvæg som delikat spilte videre mot Fredrik Berntsen etter 75 minutter, men spissen tapte løpsduellen mot mål.
Bryne 2 tok på ny ledelsen etter 77 minutter ved Lundrim Binaku. Dem kontret og kom fire mot tre. Skuddet gikk muligens via stopper Fossmark, den fikk iallefall en underlig bue og dalte ned bak keeper.
Bryne 2 foretok så nok et dobbelbytte etter 78 minutter.
Pasningskvaliteten falt nå dramatisk hos Vaulen som nok innså at løpet var kjørt. Det var Bryne 2 som kjørte kampen og de hadde også et corner etter 84 minutter.
Vaulen forsøkte seg med å legge om til 3-5-2 samtidig som man foretok et dobbelbytte etter 84 minutter. Stian Falnes kom inn for Daniel Vatland, mens Eivind Staurland kom inn for Anders Dale. Staurland dannet det bakre leddet sammen med Fossmark og Lima, mens Jarle Eike ble flyttet opp på midten. Stian Falnes spilte spiss.
Isteden satte Bryne 2 inn sitt fjerde for dagen etter 86 minutter. Et horribelt utspill fra femmeteren av keeper ble fanget opp av Bryne 2 på høyre, ballen ble spilt over mot venstre hvor Øyvind K. Bråthen rundet keeper og satte ballen i det åpne målet.
Bryne var nærmere fem enn Vaulen tre og et skudd etter 87 minutter gikk via Ørjan Olsen til corner.
Eivind Staurland ordnet opp etter 90 minutter da han headet unna på fem meter, som igjen ble fulgt opp av et skudd fra distanse.
Sven Ole Høvring kom inn for Christer Husvæg etter 92 minutter.
Ronny Hauge hadde kledd av seg og skulle inn for en skadd Jarle Eike, men dommeren hadde sett nok og blåste av kampen etter 93:30.
TID LEGER ALLE SÅR: Vaulen stiller sterkere til våren. Man trenger litt tid på å lege alle sår. Kjell Endresen er et godt eksempel.