Under middels mot Midtbygden
(11.08.11) I en kamp preget av kriging og lite fint spill endte det 1-1 mellom Vaulen og Midtbygden. Det var lite opprykkstendenser av Vaulen som har mye å ta tak i.
1–1
MIDTBYGDEN
Henrik Jelsa
25 min

26 min Henning Tjøstheim
11. aug – Vaulenb. Tilsk.: 30 – Serie – Dommer: D Tremblay (School of Stvgr)

23. Espen Nilsen Gjøsund

Vaulen manglet en del folk Halil Husic, Are Meling, Alexander Landsnes, Magne Christiansen, Stian Falnes, Jarle Eike, Øystein Berge Gjellestad og Tore Søraas.
Anders Idsø og Mathias Paulsen var tilbake etter sykdom, mens Espen Klette spilte sin siste kamp før han flytter opp igjen til Bergen.
Vaulen (4–4–2): Mathias Paulsen – Stian Lima, Eivind Staurland, Espen Klette, Petter Søndenå – Christian Lyse, Thomas Idsø, Anders Dale, Christer Husvæg – Anders Idsø, Henrik Jelsa.
Med en siste rest av sommervær var det kjekt å se at omlag 30 tilskuere tok turen. Så har man da vært underernært med fotball på Vaulenbanen denne sesongen, dette var bare den femte hjemmekampen i serien.
Det var MIL som kom best i gang, men dem kom ikke til klare sjanser. Vaulen fikk til lite, noen upresise dødballer var det eneste å rapportere om.
Thomas Idsø fant Christian Lyse i den høyre kanalen etter ni minutter, men innlegget ble høyt og løst før det dalte ned utenfor.
Midtbygden kom til en halvsjanse etter 11 minutter da et langt innkast traff Rune Harestad i ryggen, men ballen gikk inn til keeper.
Anders Dale måtte ut for å få behandling for en blødene leppe etter 12 minutter.
Frustrasjonen begynte å spre seg i Vaulenlaget som lot sinnet gå utover dommer David Thomas Tremblay som representerte School of Stavanger, men så var han veldig pirkete og oppstykket kampen noe fryktelig.
Kampens største sjanse kom etter kvarteret da Thomas Idsø slo over til Henrik Jelsa på 16 meter. Alene mot keeper kunne han bare plassere ballen nede i hjørnet, men Sveinung Dyrdal vartet opp med en benparade og ga til corner.
Rune Harestad hos MIL headet så et innlegg oppå nettaket etter 18 minutter.
Det var mye dårlig spill av Vaulen, men dem skulle allikevel ta ledelsen etter 25 minutter. Christer Husvægs corner fra venstre fant Anders Idsø som headet mot høyre stolpe. Ballen gikk vel i stolpen og så ut til Anders Dale på én meter. Han nølte og ballen ble halvklarert ut til Henrik Jelsa
som fra syv-åtte meter satte ballen klinisk i kassen.
Midtbygden gikk rett i angrep. Ballen ble slått ut på venstrekanten til Henning Tjøstheim som lett fikk fintet seg fri før innlegget ble til et skudd som lurte seg inn bak keeper.
Anders Idsø mottok en ball fra høyre signert Christian Lyse etter 32 minutter, på halvvolleyen smelte han av. Keeper ga en liten retur før han fikk kontroll.
Vaulen virket paniske med ball, spesielt på midtbanen var det ikke spill i det hele tatt. Som oftest var det langpasninger på lykke og fromme.
Etter 42 minutter headet Anders Idsø ut til Henrik Jelsa som blåste ballen vel tilside.
Anders Dale fikk tilsnakk av dommeren etter 44 minutter.
Minuttet på overtid headet Espen Klette et Christer Husvæg-corner over.
Frustrerte fotballspillere gikk i garderoben etter 46:15.
Vaulen burde ha tatt ledelsen etter 48 minutter. Christer Husvægs innlegg fra venstre traff Henrik Jelsa på hodet, men fra fem meter headet han rett på keeper.
Bjarte Langeland fyrte så avgårde en suser som strøk like utenfor Mathias Paulsens høyre kryss etter 51 minutter.
Gaute Schei kom inn for Anders Idsø etter 55 minutter. Andi var helt utslitt, han har jo vært syk i nesten to uker.
Gedigen mulighet for MIL fulgte etter 56 minutter da skudd fra skrå vinkel gikk på tverrs av mål før Stian Lima fikk klarert.
MIL kom nær igjen etter 59 minutter da Rune Harestad headet et legg fra høyre over.
Gaute Scheis dupper fra 25 meter etter timen hadde fortjent en bedre skjebne, men keeper fikk fistet over til corner.
Magnus Kartevold kom inn for Christian Lyse etter 61 minutter i et direkte bytte, men senere skulle Stian Lima og Magnus bytte posisjon.
Nei, dette var tregt spill av Vaulen. Avstanden mellom spillerne gjorde det vanskelig å få ballen til å gå. Den lave kveldssolen virket også til å gi spesielt forsvarsspillerne noen problemer.
Gaute Schei flikket så et Petter Søndenå-kast videre til Christer Husvæg, men han nølte og fikk aldri ladet kanonen etter 63 minutter.
Kartevold ga så til en overlappende Stian Lima, men skuddet fra skrå vinkel havnet oppå lengste kryss etter 66 minutter.
David Møller kom inn for Christer Husvæg etter 71 minutter, Christer som hadde ligget nede med smerter like før.
Nå fikk vi kink i nakken av fotballen på Vaulenbanen. De oransje klarte knapt fire trekk i laget. Man virket stresset av å jage en ledelse.
Dommeren kom ofte i fokus i dag. Som etter 76 minutter da Henrik Jelsa hoppet rett opp og ned på et David Møller innlegg. Keeper kom stormende ut i duellen og fikk frisparket!
Spillerne startet nå å bli slitne og kampen åpnet seg opp. Gaute Schei fanget opp en feilpasning etter 77 minutter, han stormet mot venstre og la inn på motsatt til Anders Dale som fikk dårlig treff da han bare skulle bredside inn.
Vaulen var dog heldige etter 78 minutter da et legg fra venstre ble headet over fra kloss hold. Den så mange inne! Like etter fikk en hvit og grønn ballen i fritt leide på 16 meter, men han regelrett bommet på kula.
Magnus Kartevolds kast etter 81 minutter fant Henrik Jelsa som elegant vippet ballen forbi siste forsvarer, men keeper stormet ut og fanget.
Så corner fra høyre fra Petter Søndenå etter 86 minutter, på andre stolpe slo Anders Dale ballen i nettveggen.
Like etter kom Eirik Mæland inn for Stian Lima på høyrekanten.
Petter Søndenå mistet ballen som siste mann etter 87 minutter. Alene mot keeper skjøt heldigvis MIL-spilleren løst tilside for mål. Ballen trillet mot venstresiden av femmeteren, heldigvis fikk Espen Klette sklidd ballen ut til corner før en av gjestene nådde frem.
David Møller stupte frem på et Thomas Idsø frispark fra 25 meter ute til høyre i det 89. minutt, men headingen gikk vel over fra kort hold.
Tre minutter ble lagt til. Minuttet på overtid fikk Vaulen corner på venstre. Thomas Idsøs' serve traff Gaute Schei som headet over.
Tre minutter på overtid kom dagens første gule kort til Midtbygdens Svein Gunnar Vastveit.
På overtid av overtid var det Anders Dale som headet et Thomas Idsø frispark utover til Gaute Schei. Fra utsiden av feltet bare lempet han inn. Magnus Kartevold fluktet ballen videre med en halvvolley som keeper ga til corner. Det påfølgende corneret fra Thomas Idsø ble klarert før Magnus Kartevold fikk nytt corner.
Petter Søndenås corner fra høyre etter 94 minutter fant Espen Klette som headet mot høyre kryss, men en MIL-spiller reddet på streken!
Etter 94:08 blåste dommeren av for fulltid.