Åttemålsthriller
(11.08.08) Det ble unødig spennende da Vaulen tok sin andre strake seier og slo Ålgårds B-lag med sifrene 5-3.
TO PÅ RAD: Vaulen på vinnersporet, torsdag venter Brodd på bortebane.
5-3
ÅLGÅRD 2
Anders Idsø
6 min
11 min
Oddbjørn Sivertsen (A Ravndal)
Daniel Lie (Tom Stian Sunde)
41 min
Tom Stian Sunde (Daniel Lie)
50 min
Magne Christiansen (B Rannestad)
58 min
63 min
Oddbjørn Sivertsen
73 min
Sven Nesse (Andreas Ravndal)
Magne Christiansen (straffe)
90 min
11. august - Vaulenbanen - Tilskuere: 55 - Serie - Dommer: Knut E Anonsen (Hinna)
30. Are Meling -> 86 minutter
Stian Lima (suspensjon), Tore Søraas (ferie), Eivind Staurland (jobb) og Kenneth Dahle (skade) stod over for Vaulen. I tillegg måtte Jarle Eike gi seg på oppvarming med vond legg, mens Are Meling ikke kunne komme før etter avspark.
Vaulen (4-4-2): Ørjan Olsen - Bjarte Rannestad, Espen Klette, Marius Fossmark, Stein-Ivar Andersen - Alexander Surdal Nilsen, Magne Christiansen, Anders Idsø, David Møller - Tom Stian Sunde, Daniel Lie.
Ålgård: 1. Vidar Assersen, 17. Andreas Ravndal, 16. Christer Reinertsen, 22. Sven Nøse, 10. Svein Kåre Hjertvik, 5. Thomas Tveit, 3. Knut Lima, 6. Karl I. Aksnes, 8. Oddbjørn Sivertsen, 13. Jarle Tveit, 9. Patrick Short. Benk: Espen Skogen, Kai Tore Breiland, Magnus Meling, Morten Hansen, Ørjan Bøen.
Gult kort: Karl I. Aksnes (18).
Et Vaulenlag med lett medvind og sol i nakken i første omgang styrte kampen fra første spark. Man virket hissige på å vinne alle duellene, samtidig som man hadde lave skuldre i pasningsspillet.
David Møller fikk seg flere smeller i første omgang, etter fem minutter måtte han ut for behandling for neseblod.
Hjemmelaget skulle ta ledelsen med ti mann etter seks minutter etter at Alexander Surdal Nilsen hadde skaffet corner fra høyre. Anders Idsøs første serve var litt for kort, men han fikk ballen tilbake igjen. Anders Idsø dro seg utover forbi en ÅFK2-spiller og klemte av, ballen endret retning i Thomas Tveit og gikk inn ved første stolpe.
Like etter kom David Møller innpå igjen.
Anders Idsø fant så Tom Stian Sunde etter åtte minutter. Vaulens jernmann på topp leverte en frekk liten finte og kom alene mot keeper, men ble blokkert.
Bjarte Rannestad laget frispark på venstre hjørnet av eget felt. Sentrale Oddbjørn Sivertsen skrudde over muren, men ballen gikk i nettveggen.
Vaulen sovnet etter 11 minutter og Ålgård utlignet. Fra sentralt slo Jarle Tveit ballen ut mot venstrekanten Andreas Ravndal. Fra dødlinjen ble ballen slått flatt ut til Oddbjørn Sivertsen som bredsidet i lengste.
Det var en artig kamp, Ålgård jukset litt i det defensive arbeidet og ga store rom for Vaulen å spille ball i. Etter 13 minutter var det klikk-klakk-fotball som nær bar frukter da Anders Idsø vinklet ut på høyre til Alexander Surdal Nilsen. Legget fant Magne Christiansen på 16 meter, som skudd spratt i Daniel Lie og inn til keeper.
Vaulen var nær ved å bli overrumplet igjen etter 14 minutter da et langt innkast nesten sendte Andreas Ravndal på blankt hold, men en våken Ørjan Olsen fikk klarert. Dommer blåste også for farlig spill mot spilleren i sort og grønt.
Karl I Aksnes fikk gult kort etter 18 minutter for en susende takling på Daniel Lie.
Alexander Surdal Nilsen slo inn til Tom Stian Sunde, som fikk ballen litt bak seg, han fikk alikevel hælet ballen til Daniel Lie som på bra hold ikke fikk stokket beina, dermed ble skuddet lett for Vidar Assersen i buret.
Så et lite opphold i sjansene og vi må til det 31. minutt. Jarle Tveit fikk vendt om like utenfor 16-meteren og skjøt på volley nede mot korthjørnet, men keeper Ørjan Olsen reddet.
Anders Idsø slo flatt opp på Tom Stian Sunde etter 33 minutter, Tommy vendte om og skjøt mot venstre hjørne. En god keeper fikk fistet til corner.
Restene av corneret tilfalt Stein-Ivar Andersen som slo inn i feltet. Tom Stian Sunde vant en av mange dueller i dag, men det påfølgende trick-skuddet fra Anders Idsø strøk på utsiden av goalen.
Både Tom Stian Sunde og David Møller kastet seg frem for de oransje etter 40 minutter, men Alexander Surdal Nilsens legg gikk rett gjennom feltet.
Vaulen tok fortjent ledelsen igjen etter 41 minutter. Et langt utspill fra keeper Ørjan Olsen ble tatt på utsiden av hælen av Tom Stian Sunde. Daniel Lie headet med seg ballen, løp fra forsvaret, fintet ut keeper i samme slengen og satte ballen i tomt mål. Et klassisk mål for vaulenhjerter!
Mer bra spill av Vaulen da Allis legg på ny var nær ved å bli sklidd hjem av Tom Stian, halvklareringen gikk til Anders Idsø som på åtte meter ikke fikk riktig treff.
Tom Stian Sunde, som rev Ålgård 2 i filler, fikk seg en kraftig smell i det 44. minutt i en duell nede ved dødlinjen. Tommy holdt seg til det venstre kneet og Vaulen avsluttet omgangen med ti mann.
VERDENS HØYESTE MANN: Vegard Ravndal lener seg mot den tre meter høye støyveggen på sørsiden.
Det skulle bli mer moro i andre omgang. Allerede etter 50 minutter skulle det stå 3-1. Løpsmaskinen David Møller presset Ålgårds høyreback, vant ballen og fikk slått videre. Daniel Lie førte innover og slo en lur, flat stikker til Tom Stian Sunde som kriget seg gjennom forsvarsmuren og dunket inn.
Like etter fikk Vaulen en stor dobbelsjanse da både David Møller og Tom Stian Sunde var nær ved å konvertere et legg fra høyre.
Vaulen oste nå av selvtillit og var lekne i spillet til publikums store glede. David Møller var nær igjen etter 58 minutter da han mottok pasning fra Magne Christiansen, men skuddet trillet inn til keeper.
4-1 kom etter lærebok-fotball. Alexander Surdal Nilsen løftet ballen perfekt igjennom til Bjarte Rannestad som kom på overlapp. Barri forserte helt ned til linjen før han slo 45 grader ut til Magne Christiansen, som fra vel 10 meter stupheadet ballen nede i venstre krok! Et latterlig fint mål!
Vaulen jaktet nå det femte. Til og med stopper Espen "Elgen" Klette ville være med og hadde de lengste stegene verden har sett siden Rune Bratseth mot Kypros i 1989.
Alexander Surdal Nilsen fikk klokketreff fra 25 meter, keeper ga retur og Daniel Lie var nær en ny fulltreffer etter 61 minutter.
Ut av intet reduserte Ålgård 2 etter 63 minutter. Det var vel Anders Idsø som misset ballen på midten, ballen ble kjapt slått til Oddbjørn Sivertsen som på vakkert vis plasserte ballen oppe i venstre kryss fra 22 meter. For den årvåkne leser var dette Sivertsens tredje mål mot Vaulen denne sesongen.
Stian Falnes erstattet en sliten Tom Stian Sunde på topp etter 65 minutter. Like etter skjøt Anders Idsø fra knappe 30 meter, ballen endret retning i Daniel Lie og skapte problemer for keeper som måtte gi til hjørne.
Corneret fra Anders Idsø gikk vel via Daniel Lie og i mål, men en streng dommer Knut E Anonsen annullerte og mente at keeper ble hindret ureglementært.
Espen Klette fikk gult kort etter 67 minutter for å krysstakle Ålgårds innbytter Jamiroquai. Dette var Espens andre gule i serien denne sesongen.
Samtidig signaliserte David Møller at han måtte gi seg med krampe.
Oddbjørn Sivertsen hos Ålgård var ikke redd for å teste skuddfoten, men forsøket etter 70 minutter hadde bare fart og ikke retning.
Stian Falnes leverte noen frekke finter etter 72 minutter, men kruttet var vått i skuddforsøket.
Ny nerve i kampen etter 73 minutter da Ålgård reduserte nok en gang. Sven Nesse satte Andreas Ravndals kross fra høyre kontant i motsatt.
Vaulen slet med å omstille seg etter å ha spilt offensiv fotball lenge, man lå nærmest i 4-2-4 og det skulle bli store sjanser begge veier i sluttminuttene.
Det var en tynn benk hos Vaulen og da Alexander Surdal Nilsen fikk krampe etter 75 minutter ble også Are Meling sendt i oppvarming. Til og med reservekeeper Tom Arne Bø Pedersen ble holdt i bakhånd som utespiller.
Ojan Bijan kom inn for David Møller i et varslet bytte etter 76 minutter.
Nervene var i høyspenn på sidelinjen. "Om vi får poengtap fra denne kampen så går jeg og henger meg," sa Tom Stian. Før far til David Møller repliserte; "Det er vel de ute på banen som bør henge seg?"
Et langt utspill fra Ørjan Olsen etter 80 minutter ble halvklarert til Daniel Lie som prøvde et tungt skudd som gikk vel utenfor.
Ålgård 2 var svært nær 4-4 etter 84 minutter, men Ørjan Olsen vartet opp med en benparade.
Are Meling fikk med seg sluttminuttene da han kom inn for Alexander Surdal Nilsen etter 86 minutter.
Ålgård 2 kom gjennom på venstre etter 90 minutter, men på ny reddet Ørjan Olsen bokstavlig talt Vaulen.
Så minuttet på overtid fikk Daniel Lie tak i ballen inne i feltet. Klønete kakket en ÅFK-spiller Daniel på anklene, dermed straffespark til Vaulen.
Etter 92 minutter satte Magne Christiansen spikeren i kista fra krittmerket da han sendte keeper til venstre og ballen til høyre til 5-3.
SIKKER SOM BANKEN: Magne Christiansen satte straffen utagbart nede i hjørnet.
Det er en gåte at Oddbjørn Sivertsen ikke spiller på et høyere nivå for fra 25 meter var han nær igjen, men skuddet suste like over tverrleggeren etter 93 minutter.
Dommeren blåste av kampen og Vaulen hadde tatt sin andre strake seier. Nå venter Brodd på torsdag før neste hjemmekamp som er 21. august mot Sola.
AFTENBLADETKISEN: Arve Andersen fra Stavanger Aftenblad fikk gullkorn på rekke og rad fra tomålsscorer Magne Christiansen.