Avaldsnes straffet Vaulen
(11.08.06) Vaulen tapte fredag sin fremte strake seriekamp da Avaldsnes ble for sterke.
Begge lag slet med å spille god fotball, men Vaulen ga Avaldsnes to unødvendige straffespark og dermed var det meste gjort.
NYTT TAP: Avaldsnes banket Vaulen.
1-3
AVALDSNES
35 min
Martin Andre Vevatne
45 min
Ferdinand Krohn Haaland (str.)
Christian Lyse (Christiansen)
50 min
70 min
11. august - Hinna  - Tilskuere: 25 - Serie - Dommer: Knut Egil Anonsen (Hinna)
87. Eric Ordaz
15. Ronny Hauge -> 24 minutter (<- 45 min) (-> 77 min)
26. Stian Refvik
17. Robert Hovland
9. Stein-Ivar Andersen
2. Andreas Fløgstad -> 45 minutter (<- 77 min)
6. Thomas Idsø (C)
10. Anders Dale -> 79 minutter
12. Magne Christiansen
19. Tom Stian Sunde
25. Christian Lyse
Eivind Ankerheim <- 24 minutter (-> 45 min)
101. Eirik Ekholdt <- 45 minutter
20. Eivind Staurland <- 79 minutter
18. Ørjan Olsen
Vaulen var favoritt hos Norsk Tipping før kampen med 1,6 i odds. Vaulen gikk ut i 4-4-2 formasjon. Siden sist var det hele fire endringer; Eric Ordaz, Tom Stian Sunde, Ronny Hauge og Christian Lyse kom inn.
Vaulen (4-4-2): Eric Ordaz - Ronny Hauge, Robert Hovland, Stein-Ivar Andersen, Stian Refvik - Andreas Fløgstad, Magne Christiansen, Thomas Idsø, Anders Dale - Tom Stian Sunde, Christian Lyse.
Begge lag slet med å etablere noe spill i starten, selv om man med unøytrale øyne kan si Vaulen hadde et lite overtak. Overtak eller ei, særlig farlig foran mål ble det aldri.
Den som hadde kommet for å se finfotball denne kvelden ble nok en smule skuffet for her florerte feilpasningene.
Vaulen syntes å ha skuldrene oppunder ørene og spilte mye langt uten adresse, istedenfor å spille gjennom midtbanen. Dermed mistet man ballen like fort som man vant den.
Etter 22 minutter kolliderte Ronny Hauge med kne mot kne med en Avaldsnesspiller og ble liggende. Mens fysio Frode Lima behandlet Ronny kom Eivind Ankerheim innpå. Eivind tok høyrekanten, mens Andreas Fløgstad ble skjøvet ned på høyrebacken.
Anders Dale skrudde inn en høy lur ball inn i feltet etter 28 minutter, Tom Stian Sunde fikk pannebrasken på ballen, men måtte se ballen dale i bue like bak tverrlegger.
Så etter 35 minutter tok Avaldsnes ledelsen. Vingen førte an en kontring langs høyresiden før han skar innover og la en stikker til Martin Andre Vevatne som plutselig var fri alene mot keeper og dermed 0-1.
Målet vekket Vaulen som resten av omgangen pushet på fremover. Som etter 39 minutter da Tom Stian Sunde la igjen til Magne Christiansen som med strak vrist siktet inn mot høyre stolpe bare for å se den gode keeperen fiste til corner.
Corneret fra Thomas Idsø ga Magne to nye skuddmuligheter fra kanten av 16 meteren. På sitt andre måtte keeper gi retur og Christian Lyse dukket opp, men skuddet ble i siste liten blokkert og ballen gikk over mål til corner.
Igjen kom corneret inn og denne gang var det Anders Dale som headet mot mål, Lyse var fremme og luktet igjen uten å få ballen i kassen.
Etter 42 minutter slo Eivind Ankerheim en presis kross til Tom Stian Sunde i boksen, men headingen dalte ned til keeper.
Så etter 44 minutter var en Avaldsnesspiller på vei gjennom på venstresiden, Andreas Fløgstad kom for sent inn og hektet mannen i bakbeina. Dommer Anonsen var ikke i tvil og pekte på krittmerket. Ferdinand Krohn Haaland skjøt hardt til venstre og laget 0-2, men Eric Ordaz var nær og hadde vel fingertuppene på den.
I pausen gjorde Vaulen to bytter. Ronny Hauge kom innpå igjen, mens Eirik Ekholdt fikk sin siste sjanse for Vaulen i denne omgang. Ut gikk Ankerheim og Fløgstad.
En kvadruppelsjanse etter 49 minutter burde ha gitt Vaulen redusering. Blant annet hadde Thomas Idsø et skudd i tverrlegger. Magne og Lyse var vel også nær før Thomas avsluttet med en suser like utenfor høyre kryss.
Så endelig kom målet vi hadde ventet på. Magne Christiansen sendte igjennom Christian Lyse, som med sin unike fart løp i fra alt og lobbet over keeper og i mål!
Like etter headet Robert Hovland et Idsøfrispark mot mål, men keeper var nede i hjørnet og ga til corner.
Cornere var gjennomgangsmelodien, men Vaulen var ikke dødelige nok.
Etter 69 minutter var Anders Dale litt vel ivrig i sitt press inne i feltet og forårsaket straffe. Vaulenguttene mente nok Avaldsnesspilleren falt vel lett, men dommeren hadde ikke tenkt å forandre mening.
Ferdinand Krohn Haaland var igjen kald fra 11 meter og dermed spikeren i kista til 3-1.
Piften gikk ut av Vaulen som foretok to bytter da Fløgstad og Eivind Staurland kom inn, ut gikk Hauge og Dale.
Mot slutten ble det mye poling fremover og dette ga noen halvsjanser. Eivind Staurland headet over på et frispark fra Idsø, mens Ekholdt var uheldig og traff tverrleggeren på den lange ballen fra Refvik. Et frispark fra Thomas ble reddet på streken med en stuss til corner.
Etter 86 minutter slo Thomas inn et corner, Sunde headet mot mål og Lyse var fremme igjen for å krige om en retur inne i femmeteren.
Åttiåtte minutter nå og Thomas' vegg med Robert Hovland var nær ved å bære frukter, men en fortvilet Thomas måtte se keeper redde til corner.
På overtid hadde Avaldsnes to store sjanser, men Eric Ordaz reddet. Spesielt på den andre var han sterk da han stupte inn foran føttene på Krohn Haaland og bokset unna. "Da blir det middag på han allikevel i dag," fleipet mor Sissel.
PIZZAPRISEN
Dagens prestasjon blir belønnet med pizza fra Hinna Bistro! I dagens jury satt Egil "Kistå" Christensen og Anders Idsø. De fikk ingen lett oppgave, men målet og innsatsen til Christian Lyse utmerket seg.
"Han lille på topp der er god, hva heter han," lurte den gamle stortreneren på. "Han viser bra innsats og løper jo i fra alle," fortsatte Kistå. Det flotte målet hvor han lobbet over keeper var dagens beholdning og velfortjent pizza går derfor til Christian.