Herlig seier over Randaberg
(11.06.12) Randaberg stilte med seks spillere fra førstelaget, men Vaulen viste karakter og dro hjem tre viktige påoeng.
Hos hjemmelaget startet Mathias Paulsen (bildet) mellom stengene. Matti forlot som kjent Vaulen før årets sesong.
RANDABERG 2
1–2

3 min
Thomas Idsø (str.)
Cato Rygh Oseberg 43 min

48 min Gaute Schei (Staurland)
11. juni – Randaberg stadion Tilskuere: 24 – Serie – Dommer: Kjell Høien (Eiger)

23. Erik Bård Bråtveit

Anders Idsø stod over med tre gule kort hos Vaulen.
Vaulen (4–3–3): Danny Pinho – Boye Christiansen, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Jon Nessa – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø, David Berg – John Sanne, Gaute Schei, Christer Husvæg.
Praktfulle spilleforhold på en sjelden strøken grasmatte til norsk 4. divisjon å være.
Kampen ble utsatt i fem minutter da man manglet en assistentdommer. Hoveddommer Kjell Høien tilkalte en lagleder fra Randaberg til å hjelpe med viftingen, før den etterlyste dukket opp etter kvarteret.
Tilbake til selve kampen så skulle det bare ta to-tre minutter før det ble action på Randaberg.
Randaberg handset på et corner og Vaulen fikk straffespark.
Thomas Idsø la ballen til rette på straffemerket. I beste Cantona-arroganse tok han liten fart og plasserte ballen til høyre for Mathias Paulsen! 0-1 og pangstart!
Etter snaue kvarteret fikk Vaulen frispark fra omlag 20 meter. Thomas Idsøs forsøk var nær ved å snike seg inn, men gikk i nettveggen.
John Sanne var som vanlig meget god på høyrekanten og hadde mange fine raid. Han kom også til en bra avslutning fra 25 meter etter at Vaulen hadde presset hjemmelaget høyt på banen.
Da man gikk inn i omgangens ti siste minutter tok hjemmelaget mer over, uten at dem kom til så mange farlige avslutninger.
Så bare minutter før pause sprakk nullen. Cato Rygh Oseberg kriget inn 1-1 fra drøye fem meter.
Nærmest rett fra avspark vant hjemmelaget ballen og gikk rett i angrep, heldigvis var ikke lobben følsom nok og den gikk over.
Vaulen var heldige som gikk inn til pause med 1-1 etter en tafatt avslutning på omgangen.
Etter ti minutter pause var man klar for å ta fatt på andre omgang. Man foretok ingen endringer i pausen.
Hjemmelaget startet som dem sluttet første omgang. Knappe minuttet gikk før dem kom til en kjempesjanse! Her måtte det "skjerpings" til for Vaulen.
Vaulen skulle gå opp i føringen etter 48 minutter! Et langt oppspill i EM-klasse fra stopper Eivind Staurland ble tatt godt vare på av Gaute Schei. 1-2.
Litt heldig ettersom keeper og stopper nølte i den situasjonen.
Noen minutter senere skaffet Gaute Schei et frispark i farlig posisjon og man fikk flyttet opp begge stopperne. Dessverre var det ikke vant klasse fra Christer Husvæg på frisparket som svakt gikk fire-fem meter over.
Rundt timen fikk "Ante" Ivesdal en smell, men hardhausen med fortid i Egersund reiste seg opp etter en liten hvil.
Da det var 25 minutter igjen av kampen ble Knut Christian Berg byttet inn for Christer Husvæg. Man flyttet David Berg opp på venstrekanten, mens navnebror Berg gikk inn som indreløper.
Randaberg fikk ha mye ball nå, men ble som oftest stoppet kontant av den meget solide fireren til Vaulen.
Etter 70 minutter kom Anders Dale inn for en sliten Arnt Ove Ivesdal.
Like etterpå kombinerte David Berg og Jon Nessa fint på venstrekanten. Nessa fikk slått et innlegg som ble klarert til innkast.
Nå ble det en del bytter på Vaulen, denne gang var det Are Sander Meling som erstattet Gaute Schei på topp.
Det gikk ikke så mange minutter før Are Meling ble notert i boken til dommer Høien. Han var vel litt overivrig etter å ha mistet ballen på et fint 40 meters raid.
Da klokken hadde passert 81 minutter kom Halil Husic inn for John Sanne på høyrekanten.
Like etterpå gjorde David Berg en kjempejobb på venstrekanten. Han vant først en duell før han fosset nedover venstrekanten. Undertegnede mener han ble felt innenfor boksen, i såfall ble han snytt for et soleklart straffespark! Meget dårlig av dagens dommer, som ofte kom i fokus begge veier. Han hadde en merkelig tolkning på fordelsregelen blant annet.
Vaulen skulle ro dette i land etter en skikkelig god laginnsats, man kriget helt til siste slutt.
Dommeren blåste av etter 93.46 og tre herlige poeng ble med hjem i bagasjen. Viktig!
Jubelen sto i taket etter kampen og assistent Svein Øksnevad hadde med seg gavekort som i dag gikk til Boye Christiansen. Han hadde en flott kamp på høyrebacken.
Faren hans Tore Christiansen var forøvrig på kampen og likte det han så av Vaulen.