Slo serielederen!
(11.05.13) Tabelljumbo Vaulen lå under 0-2 mot serielederen etter 28 minutter, da hadde nok de fleste gitt opp poeng.
Vaulen viste derimot en voldsom moral og hentet opp ledelsen tre ganger til 2-2, til 3-3 og til 4-4. Så to minutter før slutt scoret Fredrik Fossmark sitt første mål for klubben til 5-4!
Da var ekstase på Vaulenbanen!
Den kjekkeste kampen vi har sett på lenge og kanskje også den beste! Nå gleder vi oss til fortsettelsen!

STÅPELS: Alle spillerne i heftig omfavnelse etter 5-4-målet!
5–4
ØYSTESE

22 min
Espen Bjørkevoll (Næs)

28 min Tonny Andre Tysnes
Daniel Lie (F Fossmark)
40 min
Selvmål (Lie)
49 min

68 min Mads Århus Fjeldstad
Anders Idsø (Eike)
74 min

78 min Anders Næs
Jon Nessa (Lyse)
83 min
Fredrik Fossmark (Schei)
88 min
11. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Morgan Hobberstad (Lye)

29. Ørjan Bergum

Vaulen slet med masseforfall og to B-spillere hadde blitt kalt inn i Gaute Schei og Ørjan Bergum.
Vaulen (4–1–23): Steffen Holm – Jon Nessa, Marius Fossmark, Jarle Eike, Steffen Lyse – Thomas Idsø – Andreas Meier Strømme, Anders Idsø – Fredrik Fossmark, Kevin Hodneland, Daniel Lie
Vaulen virket litt tafatte fra start. Lå gjørmekampen på Stord kun to døgn tidligere i beina? To ganger var gjestene nær å snappe til seg klare målsjanser, men man slapp unna med skrekken.
Etter fire minutter fikk nummer 4 stå fritt å heade et corner like over for gjestene.
Hva så med Vaulen? Fredrik Fossmark hadde et innlegg fra høyre etter 12 minutter som keeper bokset ut i farlig territorium, ellers var det lite å rapportere om.
Øystese hadde nemlig ballen inne på Vaulens halvdel det meste av tiden. Mads Århus Fjeldstad var å dra seg gjennom etter 18 minutter, men en våken Steffen Holm ruset ut og avverget.
Så en gratissjanse til Vaulen da Erlend Lund Grønner klarerte i Kevin Hodneland på femmeteren, ballen gikk mot mål, men keeper Daniel Hilland hadde få problemere etter 19 minutter.
Øystese fikk frispark ute på sin venstreside etter 22 minutter. Anders Næs slo presist inn i boksen hvor lille Espen Bjørkevoll noe enkelt fikk heade inn 0-1. Det er av våre egne man skal ha det, Bjørkevoll trener nemlig med Vaulen da han har praksisperiode på sykehuset.
Så en skummel episode da Glenn Lyses bror, Steffen, dro overende en motspiller som var på vei ut av 16 meteren, men dommertrioen lot den passere etter 24 minutter.
Andreas Meier Strømme viste knotter i en duell etter 27 minutter og ble belønnet med gult kort. Hans tredje for sesongen, dermed ryker bortekampen mot FK Haugesund om halvannen uke.
Øystese doblet ledelsen etter 28 minutter ut av intet da et langskudd fra Tonny Andre Tysnes overraskende gikk inn fra nesten 30 meter. Om ballen flakket voldsomt eller om den gikk via en oransj var vanskelig å se.
Thomas Idsø forsøkte seg med frispark fra 25 meter som gikk halvmeteren tilside for høyre kryss etter halvtimen.
Steffen Lyses lange innkast gikk gjennom feltet og Fredrik Fossmark kom nær på andre stolpe, men ble blokkert etter 31 minutter.
Jon Nessa fikk så gult kort etter 34 minutter for å ha hindret en overgang.
Steffen Lyse kastet til Thomas Idsø etter 36 minutter, innlegget fant Kevin Hodneland som headet et par meter utenfor. Bedre takter av Vaulen nå!
Steffen Lyse headet ned til Anders Idsø som forsøkte seg med en dupper fra nesten 30 meter, men skuddet etter 38 minutter gikk meteren utenfor.
Fredrik Fossmark curlet inn etter 40 minutter. Ballen snek seg forbi forsvarsrekka og fant Daniel Lie på lengste. Krølltoppen viste klasse da han dunket inn 1-2.
Anders Idsøs dårlige mottak like etter ble til et skudd som nær overrumplet keeper som var på tur frem i feltet.
Andreas Meier Strømme dro seg fri like før halvtid og sendte avgårde et strakt vristskudd som gikk like utenfor.
På overtid ordnet Kevin Hodneland corner til hjemmelaget. Fredrik Fossmarks serve hadde retning Marius Fossmark, men ble stusset videre av en blå til corner fra motsatt. Daniel Lie slo inn fra høyre og ballen gikk like forbi Andreas Meier Strømme før Jon Nessa satte den over.
Lagene gikk til pause på stillingen 1-2. Øystese var en klasse bedre enn Vaulen den første halvtimen, det gikk mye raskere både med føtter og bein. Allikevel grodde Vaulen inn i kampen og det var ikke ufortjent at man fikk en redusering.
Vaulen åpnet andre omgang veldig friskt og Øystese var rystet av de oransje krigerne.
Kevin Hodnelands skudd like utenfor 16-meteren sendte keeper i full strekk og han fikk fistet til corner. Det påfølgende corneret fra Fredrik Fossmark var nær å nå Marius Fossmark på første stolpe, men Øystese fikk unna til ny corner.
Daniel Lies corner fra høyre etter 49 minutter gikk over Marius Fossmark og i retning Kevin Hodneland før en presset blå satte ballen i eget mål fra kort hold. 2-2 på selvmål.
Fredrik Fossmark rundet på høyre og la tilbake til Anders Idsø som kom i fart etter 50 minutter, men skuddet gikk vel over.
Vaulens Thomas Idsø hadde et farlig ballmiss på midten etter 54 minutter, men Tonny Andre Tysnes satte den over.
Thomas Idsøs frispark etter 55 minutter fant Kevin Hodneland på det venstre hjørnet av femmeteren, han stanget ballen med hodet mot nærmeste, men keeper stod i veien!
Daniel Lie ble så blåst av på et innlegg fra Fredrik Fossmark etter 56 minutter, men vi nærmet oss noe.
Anders Næs fikk gult kort etter 58 minutter hos bortelaget.
Så startet det å glippe litt hos Vaulen. Øystese hadde en bedre periode hvor dem blant annet hadde tre kjappe cornere.
Jon Nessa slo opp på Kevin Hodneland som vendte om etter 66 minutter, det lave skuddet sendte keeperen ned og han reddet kontrollert.
Så scoret Øystese 2-3 etter 68 minutter. Et innlegg fra venstre ble headet i returrommet av Jarle Eike til Mads Århus Fjeldstad, han klinket til og Steffen Holm måtte gi retur som samme mann satte inn.
Surt og en moralsk knekk vi fryktet kunne føre til flere baklengs. Og ganske riktig nå kjørte Øystese. Mads Århus skjøt i høyre stolpe oppe mot krysset etter 70 minutter, Vaulen var dog nær å svare med Fredrik Fossmark som skjøt like utenfor i motsatt ende.
Vaulens skadde back Stian Lima kom så løpende opp på gratishaugen for å hente tilskuer Eirik Sunde. Linjemannen Tor Jan Haugsgjerd hadde nemlig pådratt seg strekk i låret og kunne ikke fortsette! Eirik Sunde som er en svært god dommer kastet av seg jakken og tok over i stor stil!
Vaulen slet derimot. Energien var i ferd med å renne ut og Øystese med Cato Guntveit på laget var det førende laget.
Så brøt Vaulen og plutselig var midtstopper Jarle Eike over midten for første gang i kampen. Den gamle midtbanestjerna så Anders Idsø komme på løp på blindsiden av stopperen, den presise stikkeren fant Idsøs fotblad og han plasserte den trygt inn til 3-3! Jada, skulle det allikevel ble poeng mot serielederen?
Men Øystese svarte igjen fire minutter senere. 3-4 ved Anders Næs som skjøt og muligens traff noen da ballen gikk i en rar bue og i midten av mål, mens keeper var på vei til det ene hjørnet.
Surt å ikke få med seg poeng etter så god innsats, var det historien som gjentok seg?
Etter 81 minutter kom B-lagsspiller Gaute Schei kom inn for Daniel Lie, som hadde fått seg en liten smell tidligere. Schei tok plass som midtspiss slik at Hodneland gikk ut på kanten.
Steffen Lyse kastet langt inn etter 83 minutter. Tøffe vaulenspillere gikk i dueller. Keeper fikk også inn en hånd, men ballen spratt ned til Jon Nessa som vel nærmest liggende fikk frem en fot og tuppet inn 4-4!

4-4 MÅLET: Det lange innkastet dalte ned mellom Marius Fossmark, Jon Nessa og fire-fem blå før Nessa fikk inn den lengste tåen!
Øystese hadde derimot ingen planer om å gi seg. Anders Næs' skudd fra 16 meter etter 85 minutter gikk på innsiden av den venstre stolpen, på langs av streken før den trillet ut til utspill fra mål!
Vaulen lå bakpå og forsvarte seg med nebb og klør og Anders Næs hadde støtte av medspillerne da mente seg snytt for straffespark etter 87 minutter.
Vaulen kom i stor fart etter 88 minutter ved Fredrik Fossmark på venstre, han skar inn på hjørnet av 16 meteren og skjøt mot korthjørnet. Keeper burde nok ha tatt den, men den snek seg inn i nettmaskene og 5-4!

FEIRING AV 5-4: Så stor glede for et vaulenmål har vi knapt sett! Spillerne kastet seg over hverandre nede ved hjørneflagget i ellevill rus!
Målet ga Vaulen nye krefter og Marius Fossmarks frispark fra 40 meter var knallhardt mot venstre kryss, men keeper fanget.
Anders Idsø ble så felt på 20 meter til høyre for boksen, men frisparket på overtid ble det ikke noe farlig ut fra.
Tre minutter ble opprinnelig lagt til, men dommeren hadde først sett nok etter 94:04. Vaulen vant 5-4 i en superkamp av de oransje. Nå håper vi seieren gir selvtillit til å klatre ytterligere på tabellen i fortsettelsen.