Festkvelden
(11.05.05) Vaulen var nær ved å sjokkere fotball Norge etter at Ronny Deila ga Vaulen ledelsen. Viking kom tilbake, men måtte slite for å vinne.
KJEMPET SOM LØVER: Vaulen spilte jevnt med Viking så lenge kreftene holdt. Her er Christophe i ferd med å runde Ronny Deila.
Vaulen tapte, men etter kampen fikk laget trampeklapp for en utrolig flott forestilling! Dette er en positiv opplevelse klubben må bygge videre på!
1-2
VIKING
Ronny Deila (selvmål)
13 min
49 min
Bjørn Berland
64 min
Ronny Deila (Kenneth Sola)
11. mai - Knudamyrå - Tilsk.: 417 - NM - 1r - Dommer: Lars Dahlgren (Vardeneset)
18. Øyvind Vollen
Viking uten Kovacs, Kopteff, Hangeland, Østenstad og Dahl.
Vaulen ut i en 4-4-1-1 formasjon. Tom Arne Bø Pedersen – Robet Hovland, Sverre Gjuvsland, Eivind Staurland, Stein-Ivar Andersen – Magne Christiansen, Thomas Idsø, Jarle Eike, Anders Idsø – Stian Husvæg – Christophe Dagsland.
FESTSTUND: Lagene stiller opp til presentasjon av speaker Svein Øksnevad.
Mange som kom til kampen trodde det skulle bli enveiskjøring mot Vaulenmålet. Beachboys var på andre tanker. Etter noen frekke avdriblinger og flotte kombinasjoner var nervene vekke.
Etter en jevnspilt start tok Vaulen ledelsen etter 13 minutter, da en noe nongalant Ronny Deila fra 20 meter skulle spille tilbake til keeper, men Iven Austbø i Viking målet var langt ute og ballen trillet inn i mål!
Hele stadion jublet og trodde ikke det de så! Vaulen hadde Tippeligaklubben Viking i kne!
JA! Vaulenspillerne jubler etter å ha tatt ledelsen. Fotograf: Lars Kristian Aalgaard.
EKSTASE: Vaulenspillerne på benken tror ikke det de ser!
Viking spilte mye direkte opp mot Hannes Sigurdsson, men Sverre Gjuvsland vant hver en hodeduell mot den islandske landslagsspilleren.
De mørkeblå hadde nå naturligvis mest ballen, men farten til Christophe Dagsland var et livsfarlig våpen for Vaulen. To ganger var han nær ved å komme helt igjennom, men ble hindret akkurat i siste liten.
Viking var ikke mye kreative, nærmest var de på dødballer. Først et Bjarte Lunde Aarsheim frispark like utenfor, før Tom Arne Bø Pedersen i Vaulenmålet vartet opp med en dobbelredning på et corner.
Dette var ikke siste gang kampens store spiller skulle være involvert!
Viking prøvde alt av skitne midler som da Sigurdsson var oppe med hånden i ansiktet til Magne Christiansen, eller da duoen Berland - Sigurdsson begge la seg i feltet uten at dommer Lars Dahlgren lot seg lure.
FLYTT DEG: Robert Hovland var svært god i sin nye posisjon på backen. Her er det Andre Danielsen som får juling. Fotograf: Lars Kristian Aalgaard.
Etter 34 minutter måtte Viking felle Jarle Eike for å stoppe hans trikseshow nede på venstresiden. Thomas Idsø prøvde en frekkis på frisparket, men skuddet opp mot nærmeste hjørne ble tatt ned av Austbø.
Tre minutter før pause vartet Tommen opp med en ny superredning. Berland stusset videre til Andre Danielsen i feltet, men Tommen ruste ut og holdt ballen i fast grep.
Rett før pause var Magne Christiansen på vei alene mot mål, men ble hektet av Jone Samuelsen som ble belønnet med gult kort.
På overtid prøvde Stein-Ivar Andersen skuddfoten på et frispark, men kanonkulen gikk rett på keeper. Sigurdsson hadde også en mulighet for Viking, men fra skrått hold skjøt han utenfor.
UNDER VED PAUSE: Hodgson samler troppene i pausen.
Viking sjokkstartet andre omgang og Vaulen virket ikke helt klare. Etter 48 minutter laget Sverre Gjuvsland frispark fra drøye 20 meter, Tommen skjøt vekk ballen i protesterte og fikk gult kort.
Trygve Nygaard dundret avgårde frisparket ned i venstre hjørne, Tommen var raskt nede, men på returen fikk Bjørn Berland satt ballen over linjen til 1-1.
Christophe Dagsland virket svært skjerpet for oppgaven og etter 54 minutter mottok han ballen nede på venstresiden, han driblet av Kristian Sørli før han skjøt like utenfor.
Viking hadde en del sjanser nå og Sigurdsson burde ha scoret flere ganger uten å lykkes.
Så etter 62 minutter kom Vaulens største sjanse! Anders Idsø slo en nydelig ball opp mot Christophe Dagsland på venstresiden. Hurtigtoget driblet av Ronny Deila før han fra 16 meter smalt til med et skudd høyt oppe i nettveggen!
TOPP UNDERHOLDNING: Alexander Gabrielsen fikk ikke kontroll på Christophe Dagsland. Fotograf: Lars Kristian Aalgaard.
Men på corneret etter det påfølgende Vikingangrepet tok Viking ledelsen. Kenneth Sola slo inn et corner fra høyre som Ronny Deila fra kort hold dunket inn med hodet på andre stolpe.
Flere av Vaulenspilleren slet nå både med tung pust og tunge bein. Etter 71 minutter kom  Henning Frode Holm inn for Magne Christiansen til applaus fra publikum.
Så 76 minutter, Hannes Sigurdsson mottok ballen på 18 meter vendte om og skjøt. Men Tommen leverte nok en TV-redning foran kameralinsene.
Fem minutter senere kom Stian Lima inn for en helt utslitt Robert Hovland.
Nå var Vaulen en smule heldige for en avslutning fra Alexander Gabrielsen ble stoppet på linjen av Eivind Staurland, mens Tommen måtte ut for å stoppe Sigurdsson som kom helt igjennom.
To minutter før slutt kom Ronny Hauge inn for Sverre Gjuvsland.
Vaulen maktet ikke å få den etterlengtede utligningen i sluttminuttene, til det var de for slitne. Men 2-1 tap mot Viking lar seg absolutt høre!
Viking (4-4-2): Iven Austbø – Kristian Sørli, Alexander Gabrielsen, Ronny Deila, Kenneth Sola – Jone Samuelsen (Trygve Aase Lunde fra 60.), Bjarte Lunde Aarsheim, Trygve Nygaard, André Danielsen – Bjørn Berland, Hannes Sigurdsson.
Gult kort: Jone Samuelsen.
SAGT OM KAMPEN
"Det var herlig å få rettet opp tabben min. Det ville rett og slett vært for ille å gått ut i cupens første runde." Tomålsscorer Ronny Deila til Aftenbladet.
"Good game." En imponert og lettet Roy Hodgson til Vaulenspillerne.
PIZZAPRISEN
Jon Ribsskog og Kjetil Stensland var i dagens jury. De ga prisen til Tom Arne Bø Pedersen for alle sine fantomredninger! "Tommen var så god at han fortjener ost helt ut til kantene + 1 pils," het det fra juryen.
BANENS BESTE: Om Viking skal bruke ti millioner for å forsterke laget i sommer så har de neppe råd til Tommen!
LINSELUS? Thomas Idsø ble intervjuet etter kampen av TV Vest, mor og far koser seg i bakgrunnen.