Målrik treningskamp
(11.04.19) Vaulen fikk det kanskje litt for lett i starten og ledet 3-0 etter16 minutter. Da ble det vel lekent og 3-0 ble til 3-3. Andre omgang starter dramatisk da keeper Trym Landråk Gjerstad lager straffe og får rødt kort. Endre Lien redder straffen. Bendik Aarstad blir helten for Vaulen da han header inn to til sluttresultat 5-3.
5–3
KÅSEN
Selvmål 7 min
Thomas Surdal Arnesen (Nygård)
13 min
Alexander Nilsen Surdal
16 min

21 min Kåsen

25 min Kåsen

43 min Kåsen
Bendik Aarstad (Nygård)
64 min

75 min
11. april – Vaulenbanen Tilskuere: 20 – Treningskamp
1. Endre Lien <– 45 minutter (–> 55 min)

69. Vegard Natland –> 45 minutter

* Siden dette var en treningskamp ble man enige om at Vaulen skulle få spille med elleve mann allikevel. Erlend, som hadde blitt byttet ut for å sette innpå keeper, kom derfor innpå igjen etter 57 minutter.

En del småskader hos Vaulen, men de fleste ventes klare til seriekampen mot Kopervik. Casper S. Tjøstheim og Fredrik Bokn Hansen er i opptrening etter skader. Verken Ørjan Bergum (lår/lysk) eller Tobias Fosse Ekeland (smell på trening) ville ta noen sjanser her med småskader.
Even Sandøy Nærum er på skadelisten, han skal også på ferie og går glipp av de to neste seriekampene.
Jørgen Helland jobber offshore.
Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen, John Herman Ås – Morten Nygård, John Petter Gilje, Erlend Høllen Sjøen – Sebastian Mollan, Alexander Nilsen Surdal, Thomas Surdal Arnesen.
Fin kamptrening dette før påskepausen og alle spillerne fikk minst 45 minutter hver.
Vaulen spilte mot en lav kveldssol i første omgang, ellers nydelige forhold.
Thomas Surdal Arnesen viste frem sitt rappe skudd etter tre minutter, men keeper rakk akkurat ned ved stolpen og fikk slått til corner.
Idar Røed Randeberg førte fremover fra sin stopperplass etter syv minutter, stikkeren hadde retning mot Thomas Surdal Arnesen, men en rød stopper fikk inn en fot bare for å se at ballen trillet inn i eget mål. 1-0 etter selvmål.
Gabriel Økland Retallack slo en god kross fra høyre etter ti minutter, ballen gikk over til Thomas Surdal Arnesen som på halvvolley skjøt like utenfor lengste stolpe.
Morten Nygård førte ballen flott på 20 meter og slapp ballen ut til venstre. Thomas Surdal Arnesen dro av sin oppasser og skjøt nede i lengste til 2-0 etter 13 minutter.
Ny stor sjanse til Vaulen etter kvarteret. Et kort corner havnet hos John Petter Gilje som skjøt hardt fra skrå vinkel, keeper glapp returen ut på fem meter hvor Alexander Nilsen Surdals forsøk ble blokkert.
Kåsens keeper kastet så ballen ut til en rød spiller på 25 meter. Gabriel Økland Retallack var raskt oppi situasjonen og presset. Ballen ble slått tilbake mot eget mål hvor Alexander Nilsen Surdal snappet opp ballen, rundet keeper og satte i åpent mål. 3-0 og vi hadde bare spilt i 16 minutter.
Nå startet man å briljere utpå der og spilte med høyt tempo på få berøringer. Vi var i ferd med å finne frem kuleramma da Kåsen plutselig reduserte til 1-3 mot spillets gang. Skuddet fra venstre gikk inn ved lengste stolpe.
Dagens dommer var konsekvent på all holding og Morten Nygård fikk lide da han fikk gult kort etter 24 minutter.
Kåsen var tilbake i kampen etter 25 minutter. Man satte fart på sin høyreside, la inn og satte inn 2-3 fra sentralt.
Fra å lede komfortabelt var det pussig at det nå plutselig var ny spenning i kampen.
Gabriel Økland Retallack slo et flott innlegg etter 29 minutter, men Alexander Nilsen Surdal bredsidet skuddet fra skrå vinkel i nettveggen.
Kåsen var nær ved å utligne etter 36 minutter da en heading strøk utsiden av målet etter et langt innkast.
En god periode fulgte for Vaulen. Her var det vel fire tilløp på fire minutter?
Så wake-up-call for Vaulen! Kåsen utlignet til 3-3 etter 43 minutter. Keeper Endre Lien fikk kastet seg ned etter en 50/50-ball i boksen, rødtrøyen fikk vippet ballen med seg videre og trillet inn fra skrått hold.
Etter to minutter med tilleggstid blåste dommeren av for pause.
Hva skal man si? Mye bra, men også mye rusk i maskineriet.

Vaulen gjorde syv bytter i pausen da kun Retallack, Randeberg, Nygård og Høllen Sjøen fortsatte.
Kåsen var ikke ufarlige i starten av omgangen før Vaulen svarte ved Sisco Mick. Hans flotte raid på høyre resulterte i et innlegg foran mål. Ballen fant Erlend Høllen Sjøen på fem meter, men hans skudd ble blokkert av en utespiller.
Etter 52 minutter fikk Audrius Mirauskas sitt volleyforsøk reddet. Eirik Reiestads retur spratt ufarlig inn til keeper.
Så dagens snakkis. Ballen spilles inn i feltet, Trym Landråk Gjerstad kaster seg inn foran og tar både ball og mann.
Trym mener han var først på ballen. Dommeren snakker med linjemannen. Straffespark!
Kaos oppstår og plutselig trekker også dommeren opp det røde kortet til Trym Landråk Gjerstad.
De oransje var i harnisk da de viste til de nye reglene hvor det kun skal gis gult kort ved slike situasjoner hvor spilleren går etter ballen.
Endre Lien måtte kaste på seg drakten og komme inn igjen.
Utespiller Erlend Høllen Sjøen ble ofret og Vaulen spilte med ti mann.
Kåsen satte straffen til høyre, men der var Endre Lien og reddet til stor jubel.
To minutter etterpå kom lagene og dommer til enighet om at Vaulen skulle få spille med elleve mann for å gi best mulig trening. Dermed fikk Erlend Høllen Sjøen komme innpå igjen.
Det vil heller ikke bli noen karantene for Trym i serien etter denne hendelsen.
Kampen hadde ikke helt roet seg og Kåsens nummer 20 fikk også et gult kort etter 58 minutter.
Fokus igjen på fotballen. Morten Nygård var involvert i mye i dag, etter 61 minutter ble skuddet hans gitt til corner. Den påfølgende corneren fra Nygård fant Bendik Aarstad, men headingen gikk inn til keeper.
Sisco Mick skaffet Vaulen et nytt corner etter 64 minutter. Morten Nygård slo inn igjen, ballen gikk i perfekt bue mot Bendik Aarstad som svevde i lufta før han stanget inn 4-3 med hodet.
Aarstad var nok en gang i sentrum av begivenhetene da han fikk gult kort etter 66 minutter for å ha vært litt røff i en takling.
God periode av Vaulen opp mot 70 minutter hvor man bet seg fast. Gabriel Økland Retallack slo et nytt godt innlegg, men Felix Alinyohs stuss gikk utenfor.
En Kåsen-spiller sparket så ballen i mål etter at dommeren hadde blåst. Gult kort.
Kvarteret før slutt punkterte Bendik Aarstad kampen ved å sette inn 5-3. Igjen var det en presis dødball fra Nygård. Denne gangen et frispark som ble headet inn av den sterke stopperen!
Mot slutten kunne det raskt ha blitt en enda større ledelse. Idar Røed Randeberg møtte et corner på første stolpe og var nær ved å styre inn etter 78 minutter. Før Vegard Natland slo presist inn til Sisco Mick som skjøt like utenfor fra 16 meter etter 85 minutter.
Nytt gult kort for armbruk etter 87 minutter, denne gang til Erlend Høllen Sjøen.
Lite skjedde de siste minuttene og det ender 5-3 til Vaulen. Sterkt med ti mål på våre to siste kamper, men tre baklengs mot et 5. divisjonslag bør være en vekker før neste kamp som er i serien mot Kopervik 25. april.