Tidenes drama
(11.04.11) Settingen var perfekt med erkefiender i cupdyst. Dramaet vi fikk oppleve var uten sidestykke. På stillingen 3-1 til Hinna like før slutt startet Vaulens aller trofaste tilskuere å gå hjem. Så smalt det! Og for et smell det var!
HINNA
7–8

32 min
Stian Lima
Sondre Ovnerud 38 min
Ragnar Vasshaug
51 min
69 min

87 min Christer Husvæg

Daniel Vatland V
11. april – Hinna stadion Tilsk.: 30 – NM-kval – Dommer: Karl I Hansen (Viking)

28. Vegard Aas

Thomas Idsø (akilles), Anders Idsø (akilles) og Tore Søraas (lyske) var blant dem som stod over.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Stian Lima, Daniel Vatland, Eivind Staurland, Eirik Mæland – Øystein Berge Gjellestad, Jarle Eike, Magne Christiansen, Christer Husvæg – Gaute Schei, Henrik Jelsa.
Et fåtallig publikum i dag, men flesteparten var iallefall fra Vaulen.
Kampen kom litt sent i gang da Hinnas damelag hadde trening.
Det kraftige regnet før kampen hadde gjort banen sleip. Øyvind Løkling hos Hinna pådro seg trolig en alvorlig kneskade da han gikk ned i smerter etter to minutter. Hinnas midtbanespiller ble kjørt til sykehuset.
Etter et spilleavbrudd var vi i gang igjen etter 5 minutter. Frode Amdal erstattet Løkling.
Hinna startet kampen best. De hadde blant annet to skudd over, deretter rundet dem keeper, men vinkelen ble for skrå.
Enveiskjøringen fortsatte og man fryktet dette kunne bli stygt. Hinna doblet med backene og kom stadig rundt på kanten. Etter 12 minutter hadde dem også et skudd annulert for offside.
Vaulens første tilløp til noe som lignet en sjanse kom etter 14 minutter da Gaute Schei ikke fikk fart på headingen etter Henrik Jelsas innlegg.
Vaulen kom fire mot fire etter kvarteret etter at Eirik Mæland hadde brutt. Gaute Schei ga inn til Henrik Jelsa som dro av fra 25 meter, men utenfor.
Bedre takter av Vaulen nå. Hinna er kjente for å starte knallhardt, men Vaulen holdt unna.
Øystein Berge Gjellestads innlegg etter 17 minutter ble brystet ned av Gaute Schei mot Henrik Jelsa, men endte opp med å bli klarert.

VILLMINKEN: Vår faste fotograf Loyd Evensen var forhindret fra å komme i dag. Allikevel fikk vi tatt dette bildet av Hinnas trener Kjetil Hundhammer.
Så var det Hinna igjen. Et lavt legg fra venstre ble avsluttet av Frode Amdal som skjøt høyt over fra ti meter.
Vaulen skal ha for at dem forsvaret seg heroisk, selv om man ble noe baktunge til tider.
Tellefeil av Vaulen etter 26 minutter ga Hinna en ny sjanse, men ballen gled på tverrs gjennom målgården.
Ståle Nøstbakken slo så inn i feltet etter halvtimen. To røde lå strødd i feltet, men dommeren ga frispark til Vaulen. Et farlig skudd fra 22 meter gikk nede mot venstre, men Olsen fikk fingertuppene på den. Eivind Staurland fikk klarert til corner.
Vaulen vant duellen på corneren og kontret i full fart! Christer Husvæg dro over på høyre og fant Stian Lima over på høyre. Big Mac tok noen dansesteg av noen finter som dro av to Hinna-forsvarere. Bare keeper var igjen og han knallet ballen nede til venstre!
En fantastisk goal av høyrebacken Stian Lima! Spilleren som stod med fattige åtte mål på over 200 kamper leverte fotball av verdensklasse! I følge tilskuer Tom Arne Bø Pedersen hadde han fem overstegsfinter før ballen lå i kassen!
Men hvor lenge var Adam i Paradis? Et innlegg fra høyre etter 38 minutter stusses inn i lengste av Sondre Ovenrud til 1-1.
Magne Christiansen pådro seg så en strekk i venstre lår i en løpsduell etter 41 minutter. Dermed var det duket for 16 år gamle Espen Nilsen Gjøsund. Med nye pappafinansierte oransje sko hadde han en tøff oppgave foran seg mot opprykkskandidaten fra 3. divisjon.
Eivind Staurland tok samtidig over som kaptein. På overtid var han på rett plass til rett tid da han reddet et skudd på tre meter.
Nå startet man å lure på om det hvilte en forbannelse over banen. Daniel Vatland falt nemlig i en løpsduell og så skadet ut. Alexander Landsnes ble sendt i oppvarming, men tøffingen Daniel løp det av seg.
Mange skader betød at dommeren ikke blåste av før 49:56.
I pausen startet det å strømme opp folk fra Viking stadion og tilskuertallene økte en liten stund. 21:09 stod uret på da andre omgang omsider ble sparket i gang. Tiden startet å bli knapp om det skulle bli ekstra omganger og straffekonkurranse. Lyset skulle nemlig slukkes 22:30 hadde det blitt fortalt før kampen.
Som i første omgang startet Hinna friskest. Griseregnet hadde startet igjen og et legg etter 47 minutter ble satt like utenfor fra Hinna.
For å være helt ærlig var det ikke ufortjent at Hinna tok ledelsen etter 51 minutter med Ragnar Vasshaug. Vaulen hadde blitt veldig dype og da dem ikke støtet oppi en såpass god skytter visste man hvor det bar. Fra drøye 20 meter ble ballen vridd opp i vinkelen.
Ørjan Olsen hadde så en fantomredning på en akrobatisk avslutning fra Hinnas side etter 54 minutter. Stian Lima klarerte på strek.
Jarle Eike tråkket så over da han forsøkte å ikke løpe over dommeren i det 55. minutt. Dermed var Vaulens fire beste sentrale midtbanespillere på skadelisten. Endre Tangen tilkalte seg David Møller som nettopp hadde kommet hjem fra ferie og ikke hadde trent på flere uker. Etter å ha fått av seg fem lag med klær kom han inn etter 59 minutter.
Keeper Ørjan Olsen ruset så flott ut etter 62 minutter og fanget ballen foran føttene på Sondre Ovnerud.
Hinnas keeper, Hole, viste en del svakhetstegn og Vaulen burde ha jaget den løse ballen han ga på Christer Husvægs kross etter 63 minutter.
Vaulen reddet på strek igjen etter 65 minutter. Nå var det så mørkt og mye regn at det var vanskelig å se, men trolig var det Vatland eller Lima.
Hinna var veldig overlegne i denne perioden, men Henrik Jelsa hadde en halvsjanse da han headet inn til keeper etter stuss fra Schei på et Lima kast i det 68. minutt.
Hinna fikk frispark fra 24 meter etter 69 minutter. Ballen gikk på siden av en heller dårlig oppsatt mur til 3-1 fordel Hinna signert Ragnar Vasshaug.
Trolig kom vendepunktet i kampen her. For nå trodde nok Hinna at seieren var sikret. Tilskuerne var da også kalde og bløte. Det var ikke få Vaulen-personlighetert som startet å rusle hjemover.
Et varselskudd kom etter 73 minutter notert Christer Husvæg. Hinna på sin side fikk til et skudd i tverrleggeren etter et legg fra siden med kvarteret igjen.
Knut Foldøy som bare hadde en trening etter å ha vært ute med skade kom inn etter 78 minutter for en utkjørt Øystein Berge Gjellestad.
Endre Tangen hadde i det lengste ventet med å foreta det siste byttet.
Foldøy tok over backplassen, mens Lima gikk opp på høyrekant. Stian Lima som jobbet knallhardt i dag mot sin hatklubb kom til et skudd etter 82 minutter som gikk via en rød og til corner.
På et annet corner etter 83 minutter kontret Hinna. Ragnar Vasshaug hadde en gedigen sjanse på å punktere kampen totalt da Vaulen hadde kastet frem det meste.
Christer Husvægs innlegg etter 86 minutter ble nesten satt inn i eget mål av en Hinna-spiller.
Gaute Schei ble så dratt over ende i feltet av keeperen, men fikk bare corner.
Christer Husvæg gikk ut på venstre for å slå en innoverskrudd variant. På magisk vis snek ballen seg inn bak keeper på første stolpe. Vaulen hadde kontakt! Hva hadde skjedd med Hinna, så dem ikke litt shaky ut?
Eivind Staurland ble flyttet opp på midtbanen og man lå i en 3-5-2 formasjon. Eivind presenterte seg kjapt med et skudd som testet keeper etter 89 minutter.
Gaute Schei serverte så til Henrik Jelsa etter 90 minutter. Han kom alene mot keeper, men fikk en litt for lang touch. Returen gikk ut på venstre til Christer Husvæg som satte via en rød og hvit og til en corner som Gaute Schei skulle heade utenfor.
Vaulen fikk så frispark på midten. Ørjan Olsen kom opp for å ta det. Daniel Vatland steg til værs på 16 meter, men headingen gikk dessverre rett på keeper etter 91 minutter.
Så tre minutter på overtid utlignet Vaulen til 3-3! Keeper fomlet på et innlegg fra høyre og Henrik Jelsa reagerte lynkjapt med å sette den i kassen!
Dette var da også det siste som skjedde i ordinær tid. En vinner skulle kåres i kveld. Dette var Vaulen Late Night Show!
FØRSTE EKSTRA OMGANG
Begge lag var fryktelig slitne nå. Flere hanglet med skader.
Knut Foldøy kom i dommerens bok etter 92 minutter for en sen takling på venstresiden av feltet. Hinnaspilleren ble skadd, men dem hadde ikke flere bytter igjen. Dermed skulle Hinna spille med ti mann en periode.
Alt føltes nervepirrende nå. Hinna hadde kommet til hektende igjen og hadde blant annet en heading utenfor på et frispark, samt et corner.
Etter 98 minutter kom den skadde Hinna-spilleren innpå igjen!
Ragnar Vasshaug satte ballen like utenfor da han fikk pasning fra Amdal etter 99 minutter.
Espen Austbø skjøt så over etter 100 minutter da Eirik Mæland og Daniel Vatland ikke fikk unna ballen.
Så gylden mulighet til Vaulen! Stian Lima slo en super ball til Gaute Schei som også fikk til et flott mottak før han skjøt på volley, men rett på keeper.
Eivind Staurland fikset så corner som Christer Husvæg skulle ta, men der etter 104:37 gikk lyset på Hinna stadion.
Nå var det ordentlig kaos her. Dommer Karl Ivar Hansen beordret spillerne tilbake i garderoben, han var ikke interessert å stå her hele natten å vente på lys.
Men så tre minutter på overtid i første ekstraomgang kom lyset på igjen. Christer Husvæg fikk tatt corneren, men keeper fanget den.
ANDRE EKSTRA OMGANG
Den virkelige klokken var 22:18 da andre ekstra omgang ble blåst i gang.
Hinna ble avblåst for offside etter 107 minutter, men Ørjan Olsen vartet uansett opp med enhåndsredning.
Det var mye Hinna nå og Olsen var involvert flere ganger.
Etter 110 minutter ble et legg fra venstre satt i stolpen og ut fra Hinna!
Vaulen var ikke ufarlige dem heller. David Møller og Gaute Schei kombinerte før Christer Husvæg skjøt halvmeteren utenfor etter 111 minutter.
Hinnas kaptein og tidligere Vaulen-spiller Marius Fossmark kom så i klammeri med tidligere lagkamerat David Møller, men det ordnet seg.
Christer Husvæg derimot fikk gult kort etter 112 minutter.
Hinnas Austbø skjøt så like utenfor etter 114 minutter.
Bare fem minutter igjen nå. Vaulenspillerne krummet nakken og løp alt dem orket! For en lagmoral!
Vaulen lå bak og kontrollerte det inn til straffer!
STRAFFEKONKURRANSE
Vaulen stod i sirkel og tok et kampbrøl før straffene skulle tas.
Hinna skulle starte.
Mirza Krljez var sikker og satte ballen oppe til høyre. 1-0.
Gaute Schei satte ballen høyt oppe i midten for Vaulen. 1-1.
Ingve Aarrestad startet runde to og var sikker som banken. 2-1.
Hva med Eivind Staurland? Joda, oppe til venstre! 2-2!
Så en gammel kjenning! Hinnas kaptein Marius Fossmark. I høyre stolpe og ut!
Henrik Jelsa kunne sende Vaulen foran, men keeper reddet!
Espen Austbø kunne sette nytt press på Vaulen, men Ørjan Olsen reddet!
Nervene var i høyspenn nå, kunne Eirik Mæland gi Vaulen føringen? Nei!
Hinnas stjernespiller Ragnar Vasshaug startet runde 5 og scoret. 3-2.
Stian Lima måtte score. Han viste ingen tegn på nerver og ordnet nye liv med 3-3!
Hinnas Anders Solgård startet runde seks og fikset 4-3.
Knut Foldøy hadde et enormt press på seg. Lettelsen var stor over 4-4!
Hvor lenge skulle dette vare? Eivind Ovedal skjøt den syvende straffen i stolpen!
Matchball for Vaulen og Daniel Vatland som skyter ballen i MÅÅÅÅÅL! 4-5!
BILDER FRA KAMPEN

Alle stimlet seg under taket til innbytterbenken i det fæle været. Nærmest Jostein Jensen og Robert Eilertsen.

Oppmann Haisen var iskald i sine italienske designerklær. På stillingen 3-1 til Hinna var han blant dem som forlot stadion. "Eg hadde komt te Grannesbakken då eg fekk melding om at det var blitt 3-3! Då snudde eg!"

Lyset går og kaoset er komplett!

Vaulen skulle sende Hinna ut i mørket! Hinna som før kampen skrev på sine hjemmesider at de var heldige med trekningen!

Lyset kommer på igjen! Innbyttere og tilskuere ser ut som drukna høns.

Vaulen stod sammen da de skulle ut i straffer.

Alle tiders sjanse på å slå Hinna og samtidig nå 1. runde i NM! Her kan Vaulen bli satt opp mot blant annet Viking, kampen skal spilles innen 1. mai!

Olsen var etter Hinnas første straffe.

En stivfrossen Jan Øivind Ulseth som måldommer under straffene.

Ørjan Olsen redder!

En lettere nervøs Marius Fossmark!

Marius skyter i stolpen og ut! Det skal sies at Marius var sporty og kom i garderoben til Vaulen etter kampen og gratulerte oss med seieren.