Cupskrell av Vaulen
(11.04.10) For en helg av Vaulen! Staal var storfavoritter før kampen og uttalelser på deres nettside før kampen tente gutta. "Vi vant lett mot et dårligere trent lag," var dommen etter kampen. I følge Ørjan Olsen vant Staal sjansestatistikken 6-4.
STAAL JØRPELAND
0–1
86 min
Marius Fossmark
11. april – Jørpeland kunst Tilskuere: 140 – Dommer: Einar R Løyning (Hellvik)
19. Sven Ole Høvring
Vaulen uforandret siden sist, men Jostein Eidem stod over med overtråkk.
Fra før av hadde Jarle Eike, Erik Hildén, Ronny Hauge, Thomas Idsø, David Møller, Ole Nilsen Salthe, Fredrik Berntsen og Are Sander Meling meldt pass.
Vaulen (451): Ørjan Olsen – Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Magne Christiansen, Anders Idsø, Anders Dale, Christian Lyse – Henrik Jelsa.
Eirik Jøssang holdt i Eivind Staurland, men dommeren lot spillet fortsette etter 6 minutter. Arne Dalehaug fikk tak i den løse ballen og skjøt mot venstre stolpe, men keeper Ørjan Olsen var kjapt nede og ga til corner.
Det var mye spill på Vaulens banehalvdel i starten, men det gikk for sent fremover og Vaulen hadde som regel kontroll.
Vaulen slet med å spille seg til sjanser, men kom til noen frispark som lett kunne ha blitt farlige.
Staals trener Hallgeir Hinna kjeftet fra sidelinjen om at dette var for tamt.
Så etter 18 minutter headet Arne Dalehaug et frispark i tverrleggeren.
Eirik Jøssang testet så slegga på innsiden av feltet etter 20 minutter, men Ørjan Olsen var igjen nede ved stolpen og fikk gitt til corner.
Christian Lyse slo over til Øystein Berge Gjellestad på motsatt etter 27 minutter og man fikk frispark på høyresiden av boksen. Anders Idsøs frisparkforsøk gikk i muren.
STÅL I BEN OG ARMER: Øystein Berge Gjellestad på hugget.
Henrik Jelsa hadde en ettersleng etter 29 minutter og dommer ga tilsnakk, om dommeren så selve episoden er en annen historie.
Christian Lyse ble så felt og landet med leppa i kunstgresssponet. Da kom dagens kommentar; "Eg svelgte de jævla greiene!"
Staal hadde det meste av ballen og Vaulen ble liggende bakpå. Man slet med å spille seg fremover.
STJERNEMØTE: Martin Knudsen med en årrekke i Tippeligaen for Viking, Brann og Tromsø fikk til lite mot frimerket Anders Dale.
Så en mulighet til Vaulen etter 41 minutter. En frisk Magnus Kartevold la inn fra høyre. Øystein Berge Gjellestad bommet, men Staal halvklarerte til Magne Christiansen som prøvde å dra seg innover i feltet før han preset skjøt meteren utenfor.
Anders Idsø felte så på 23 meter og farlig frispark til Staal like før pause. Arne Dalehaug skjøt i muren, før samme mann skjøt høyt over. Arne Dalehaug var vel i sin tid Vaulens dyreste salg da han gikk til Klepp i 2. divisjon for 12-13 000.
Så på overtid fikk Vaulen to smeller. Først fikk Christian Lyse en smell i leggen, før det ble neseblod på Magne Christiansen etter albue fra Martin Knudsen.
NESEBLOD: Magne Christiansen gjorde grovt innhogg i klubbens bomullsbudsjett.
Lagene gikk til pause på 0-0. Vaulen hadde forsvart seg godt, Staal hadde mye ballen, men gikk seg fast.
Etter sidebytte var det Staal som fikk sol i øynene og motvind.
Etter 51 minutter ble alle Vaulens innbyttere sendt i oppvarming.
Magnus Kartevold reddet på streken etter 55 minutter. Et høyt oppspill fra Staal ble headet rett opp i luften av Eivind Staurland. Arne Dalehaug fikk headet mot mål, men der på streken stod Kartevold.
Samtidig hadde Christian Lyse pådratt seg strekk i låret og signaliserte at han måtte ut.
SNUSLIPPÅ: Taktisk mesterverk av trener Endre Tangen.
Anders Idsø sendte avgårde en ekkel dupper etter 57 minutter som keeper måtte slite med å få kontroll på.
Like etter skjøt Eirik Jøssang like utenfor lengste stolpe da han fikk stå fri på høyre hjørne av femmeteren.
Stian Falnes kom inn for Christian Lyse etter 58 minutter.
Martin Knudsens corner ble som så mange ganger før bokset ut av Ørjan Olsen.
GOD SOM GULL: Ørjan Olsen stod en av sine bedre kamper.
Dommeren ga ikke mye gratis til Vaulen som ble snytt for en rekke tilsynelatende klare frispark.
Staal hadde fortsatt ballen en del, mens Vaulen kontret.
Staal spilte ball i hatt med Vaulen etter timen da Jøssang og Dalehaug viste prov på god teknikk, men Olsen ruset ut og reddet med kroppen.
Vaulen jobbet bra og gradvis kom man mer med i kampen.
Anders Idsø slo mot Henrik Jelsa som løftet ballen over stopper Sindre Fjelde, men han ble avblåst. Trolig for riving i drakt da han løp forbi.
LONESOME COWBOY: Henrik Jelsa fikk en vanskelig jobb i dag alene på topp, men kom med i spillet på slutten.
Piften hadde gått ut av Staal nå.
Magne Christiansen skjøt nærmest et innlegg fra høyre etter 71 minutter. Ballen kom så overraskende på Henrik Jelsa som bommet på klart hold fra fire meter.
Magne Christiansen førte frem og slo ut på venstre til Stian Falnes. Vaulen fylte bra på med folk i boksen, men Falnes dro innover og skjøt et skudd keeper hadde kontroll på.
Magne Christiansen ble felt på 35 meter etter 78 minutter. Anders Idsø slo inn, ble blokkert, men fikk ballen inn på andre forsøk. Marius Fossmark skjøt i luften, men traff på andre forsøk. Skuddet flakket mot høyre stolpe. Keeper reddet før han på fire kravlet etter ballen som strøk like utenfor. Kanonsjanse!
Vaulen gjorde jobben vanskelig for Staal.
Vaulen ble kontret i mot etter 83 minutter og Arne Dalehaug kom alene mot Petter Søndenå. Ballen ble slått ut til venstre før Eivind Staurland fikk unna. Eivind som i morgen, mandag, reiser to uker offshore.
Nå var det Hawaii! På andre siden utfordret Magne Christiansen, men han gikk seg fast.
Etter 85 minutter ble Staal avblåst for angrep på keeper. Frisparket ble slått mot høyre hvor Henrik Jelsa ordnet kast to meter fra kortsiden. Stian Falnes kom over for å ta et av sine lange kast.
Stian Falnes fikk ballen tilbake og slo flatt inn. En grønn fikk halvklarert mot Marius Fossmark som var aggresiv og vant andreballen. Skuddet krøp inn nede til venstre i mål!
Nå presset naturligvis Staal på fremover i desperat jakt etter utligning. Etter 88 minutter fikk man corner, men man fikk unna igjen. Vaulen blødde for drakten!
Anders Dales skudd etter 89 minutter fra 25 meter endret retning i en grønn og keeper rakk frem akkurat i tide.
Nå var det store rom for Vaulen å angripe i. Magnus Kartevold hadde blant annet to 60 meter lange raid langs høyresiden bare for å gå mot hjørneflagget og drøye tid.
Ørjan Olsen fikk med nød og neppe slått et høyt innlegg over tverrlegger til corner etter 90 minutter. Corneret ble fra 5 meter headet over! Puh...
Stian Lima kom inn for Magne Christiansen i det 91 minutt i et taktisk bytte. Lima fikk spille sentral midtbane, så då har vel han spilt i alle posisjoner for Vaulen?
Dommeren blåste i fløyta og Vaulen er klar for andre kvalifiserende runde til NM. Den kampen blir høyst trolig på hjemmebane. Hvilke andre lokale lag som har gått videre finner du ut her!
Vår forsmak på kampen
Staals trener Hallgeir Hinna har gått hardt ut før denne sesongen og sagt at opprykk er et naturlig mål. I fjor ble det andreplass på de sorte og grønne.
Staal vant seriepremieren 4-2 borte mot Sola, et lag Vaulen tapte 1-0 for forrige uke.
Staal har i vinter mistet Erlend Danielsen til Sandnes og Ivar Melberg som har lagt opp. Tilvekster er Martin Knudsen med erfaring fra Viking, Brann og Tromsø, Daniel Hawkins fra Randaberg, samt noen unggutter fra egne rekker.
Tre av Staals spillere har erfaring fra Vaulen - Arne Dalehaug, Knut Ivar Tjeltveit og Trond Rossemyr. Kjell Harald Dalehaug har tidligere trent med Vaulen for å slippe å reise inn til Jørpeland.
Spillerstall: Arne Dalehaug, Vidar Harestad, John Petter Nordbø, Jarle Karlsen, Kim Andre Strømsnes, Stian Nag, Eirik Jøssang, Knut Ivar Tjeltveit, Sindre Fjelde, Sigve Kleppa Christensen, Lars Edvard Danielsen, Trond Rossemyr, Kjell Harald Dalehaug, Per Krister Bjørlo, Ole Vegard Tveita, Ronny Fjermestad, Thomas Mæhle, Sander Nag, Ørjan Høllesli, Øyvind Alsvik, Martin Knudsen, Daniel Hawkins og Daniel Høllesli. Trenere: Hallgeir Hinna og Vegard Oftedal.