Til tider veldig bra
(11.02.11) Vaulen ledet 2-0 mot Vardeneset etter første omgang, men fikk seg en knekk i starten av andre omgang.
Vaulen fikk til tider spillet til å gli og da så Vardeneset ut som statister. Man virket også mer organisert bakover til tross for ny kollaps etter pause.
2-2 er uansett et hederlig resultat mot en sparringspartner fra en høyere divisjon.
VARDENESET
2–2
24 min
Gaute Schei (T Idsø)
27 min
Thomas Idsø (Husvæg)
Vardeneset
55 min
Vardeneset (str)
63 min
11. feb – Tasta kunst Tilskuere: 25 – Treningskamp – Dommer: L Dahlgren (VBK)
28. Espen Nilsen Gjøsund -> 69 minutter
Trener Endre Tangen var ikke med i dag, slik at Thomas Idsø var trener i tospann med Haisen.
Vaulen manglet en del folk spesielt i det bakre ledd. Følgende stod over - Knut Foldøy, Ronny Hauge, Stian Lima, Eirik Mæland, Eivind Staurland, Tore Søraas, Halil Husic, Sven Ole Høvring, Sebastian Tørnes Brekke, Stian Falnes, Are Meling.
Vaulen (442): Ørjan Olsen – David Møller, Daniel Vatland, Jarle Eike, William Eilertsen – Christian Lyse, Thomas Idsø, Anders Idsø, Christer Husvæg – Henrik Jelsa, Gaute Schei.
Vaulen kom godt i gang. Daniel Vatland slo en løpeball mot Henrik Jelsa etter to minutter. Fra 16 meter skjøt han ballen i ansiktet på en utrusende keeper slik at ballen gikk ut til kast.
Thomas Idsøs frispark etter tre minutter gikk mot Daniel Vatland, men ble headet unna til corner. Anders Idsøs serve fra høyre ble møtt av Daniel Vatland på første stolpe, headingen gikk like utenfor nærmeste.
Vardeneset kom så fire mot fire på en kontring, men William Eilertsen kom til med en viktig involvering etter seks minutter.
Anders Idsø slo en nydelig ball etter 11 minutter frem til Henrik Jelsa som hadde en gylden mulighet, men mottaket ble for dårlig.
Vardenesets første halvsjanse kom etter 13 minutter da dem vant en duell på 16 meteren, ballen gikk til Christer Rimestad som skjøt vel over.
Vardeneset hadde nå en okay fem minutters periode før Vaulen igjen tok kommandoen.
Keeper Ørjan Olsen satte bra igang etter 20 minutter, Gaute Schei tok i mot på brystkassen før han vinklet ut til Christian Lyse på høyre, innlegget fant Henrik Jelsa som på direkten skjøt hårfint over.
Vardenesets keeper halvklarerte med beina på utsiden av boksen etter 21 minutter. Gaute Schei hadde muligheten til å løfte ballen inn i det tomme målet fra knappe 25 meter, men ballen kom for brått og skuddet gikk vel tilside.
Mye bra spill av Vaulen nå. Anders Idsø slo ut på venstre til Christer Husvæg som slo inn i boksen til Gaute Schei som satte over.
Nå kom også de gamle heltene Alexander Surdal Nilsen og Espen Klette ruslende. Bergensstudentene følger ennå med på moderklubben!
Vaulen ble inspirert av det storflotte besøket og tok ledelsen etter 24 minutter. Thomas Idsø slo inn fra høyre. Gaute Schei mottok på 14 meter, ladet kanonen og skjøt over hodet på keeper og inn oppunder nettaket! 1-0 til de oransje!
Vaulen doblet ledelsen tre minutter senere. Christer Husvæg slo flatt inn fra venstre til Thomas Idsø på 25 meter. Upresset fikk han tid til å sikte inn. Ballen føk som en rakett opp i venstre kryss! 2-0! "Den var ferdigscora," humret dagens vikartrener.
David Møller la ut til høyre hvor Henrik Jelsa slo den inn i feltet etter halvtimen. David var nær ved å nå frem på krossen, istedenfor ble ballen halvklarert ut til Thomas Idsø som forsøkte seg med et vridd skudd nede mot venstre stolpe. Ballen fikk en deilig bue og keeper måtte gi en retur hvor Gaute Schei nesten nådde frem.
William Eilertsen måtte gi til corner etter 35 minutter. Vaulen fikk ikke unna og på bølge to slo VBK inn fra høyre, foran mål stod to røde og hvite helt fri. Heldigvis ble skuddet satt utenfor, men her var det vel offside, dommer Lars Dahlgren?
Ørjan Olsen slo et presist frispark etter 38 minutter. Gaute Schei var sterk og lot ballen gli forbi ham til Henrik Jelsa, som skjøt utenfor fra 14 meter. Henrik kom løpende på skrått og det var en vanskelig avslutningsmulighet.
Vaulenspillerne fant hverandre godt. Thomas Idsø begynner å nærme seg gamle takter!
Etter 44 minutter brøt en hissig Christian Lyse. En god kontringsmulighet, men innlegget fant ingen.
Magne Christiansen kom inn for en god Gaute Schei i et planlagt bytte til pause.
Kampbildet i starten av andre omgang var veldig likt slik vi så det mot Brodd.
Vaulen kom ikke med i spillet og VBK pøset på.
Christian Lyse hadde riktignok et tåskudd som keeper med nød og neppe fikk gitt til corner etter 53 minutter.
Vardeneset satte fart etter balltap på corneret, dem kom ned på høyre og slo inn i feltet til en umarkert VBKer som fikk en enkel oppgave til 1-2.
Nå var det enveiskjøring. Vaulen var på etterskudd. Ørjan Olsen måtte gi en liten retur på et skudd etter 57 minutter.
Øystein Berge Gjellestad kom inn for Christian Lyse etter 61 minutter.
Daniel Vatland handset i feltet etter 62 minutter. Straffespark!
Vardeneset utlignet på straffen som gikk inn nede til venstre.
Nå roet tempoet seg noe og Vaulen fikk kontroll igjen, allikevel skapet man ikke mye fremover.
Spiller nummer 17 fikk gult kort for å ha vist knottene i en duell med Anders Idsø etter 64 minutter.
Espen Nilsen Gjøsund kom inn for William Eilertsen i en uvant rolle på venstreback etter 69 minutter.
Kampbildet hadde roet seg kraftig. Også Vardeneset hadde foretatt en del bytter.
Ørjan Olsen reddet bra etter at en rød og hvit fikk stå fritt i feltet på et innlegg fra høyre etter 77 minutter.
De siste ti minuttene tok Vaulen over, spesielt med Idsø-brødrene og Husvæg som våget å holde på ballen.
Anders Idsø forserte på venstre og ned mot hjørnet av 16 meteren etter 79 minutter, han la inn mot høyre hvor Henrik Jelsa headet opp mot høyre hjørne. Keeper leverte en kvalifisert enhåndsredning til corner.
Magne Christiansen forserte langs kortlinjen og nærmet seg mål etter 81 minutter, men i siste liten ble ballen slått ut til corner.
Anders Idsøs corner fra venstre fant Jarle Eike på første, han headet mot lengste kryss hvor Vardeneset fikk reddet på streken.
Nytt gult kort til VBK etter 83 mintuter da nummer 11 tok Magne Christiansen vel hardt.
Vaulen kom tre mot tre etter 86 minutter, men innlegget fra Christer Husvæg ble for kort.
Et halvklarert Husvæg-innlegg fant Thomas Idsø som skjøt på direkten fra 25 meter etter 90 minutter. Skuddet var knallhardt, men gikk halvmeteren over mål.
Dommeren blåste av etter 92 minutter. En bra kamp av Vaulen, men fremdeles slukner man i perioder.