Ble kjempet ut av stilen
(10.10.19) Et nedrykkstruet Klepp hadde kniven på strupen og gikk i krigen. Vaulen var ikke helt oppe for det og det var helt greit at man lå under 0-1 til pause.
Vaulen må ha hørt det i pausen for etter pausen gikk man ut med en helt annen innstilling. Et enormt press hvor man skapte en del uten at så mye kom mellom stengene. Isteden doblet Klepp etter 79 minutter og løpet var kjørt.
0–2
KLEPP

28 min
Magnus Joao Høien Igland

69 min
Ronny Stokkeland Egelandsdal
10. okt – Vaulenbanen Tilsk.: 60 – Serie – Dommer: Cecilie Frøyland (Frøyland)

74. Fredrik Bokn Hansen

Vaulen ute etter å forbedre 10. plassen og ta mer poeng enn de foregående sesongene samtidig som en NM-plass ikke er utenkelig om man ender topp syv.
Klepp kjempet om å ikke rykke ned. Trolig går enten dem eller Vard 2 ned, men
Nærbø, Lura og Skjold kan heller ikke føle seg helt sikre.
Ikke enorme forfall hos det unge vaulenlaget tross høstferie. Ute var Morten Fløtre Solheim (offshore), Sivert Erland (reise), Tobias Fosse Ekeland (rygg), John Herman Ås (kne) og Daniel Lie (kne).

Vaulen (4–3–3): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – John Petter Gilje, Morten Nygård, Even Sandøy Nærum – Audrius Mirauskas, Amund Belaska, Thomas Surdal Arnesen.
Vaulen startet med flere seniorer enn juniorer for første gang på over en måned. Trolig fryktet man en krigekamp mot et desperat Klepp? Audrius Mirauskas var tilbake fra skade og gikk rett inn på laget.
Klepp tok avspark og angrep opp mot klubbhuset.
Klepp hadde mest trøkk i spillet sitt, men den første reelle sjansen tilfalt Vaulen etter syv minutter.
Amund Belaska ble spilt fri i korridoren til venstre, men keeper Sondre Vestbø Kyllingstad kastet seg foran og fikk stoppet først. Ballen var fortsatt fri og Kyllingstad sprellet langs bakken, mens Belaska desperat prøvde å finne veien rundt.
Klepp var ikke akkurat skarpskyttere og et skudd milevis utenfor var det eneste vi memorerte fra denne perioden.
Vaulen da? Et kast langs høyre fant Audrius Mirauskas på løp, innlegget gikk via en grønn og like over Even Sandøy Nærum på fem meter. Thomas Surdal Arnesen løpte opp den løse ballen og la tilbake til Vegard Natland som fyrte himmelhøyt over fra 25 meter i kampens 14. minutt.
Morten Nygård fikk en klarering fra motspiller ut på 25 meter og siktet mot krysset, men keeper holdt vristskuddet kontrollert.
Klepps spillende trener, Ragnvald Soma, ankom sent og gikk rett i oppvarming.
Det var lite rytme over Vaulen som prøvde å alternere med å skifte posisjoner på Mirauskas og Belaska en stund.
Så en Klepp-kontring med fynd og klem etter 21 minutter som Preben Gausland Stangeland skjøt i nettveggen. Her hadde nok keeper Endre Lien kontroll.
Thomas Surdal Arnesen meldte seg på etter 23 minutter da han dro av sin oppasser og skjøt fra hjørnet av femmeter, men ble snytt for corner av dommertrio.
Det var en tøff kamp hvor dommeren slet med å finne balansen i hva som ble tillatt. Etter 24 minutter fikk vi iallefall et frispark. Morten Nygård sendte inn en poler klar til stuss, men Ivar Evensen ikk ikke hodet på ballen.
Vi var ikke så veldig overrasket da Klepp satte innpå stopper Ragnvald Soma for Martin Andreas Grødem etter 26 minutter.
Nå høynet vanskelighetsgraden ytterligere...
Klepp hadde gått i krigen og vant alt av andreballer. Vaulen så til tider ut som bambi på isen hvor spillere sklei på det glatte føret.
Gylden sjanse til Klepp etter 27 minutter. Dem fikk stå på 10 meter å avslutte, men et par meter utenfor.
Klepp tok ledelsen etter 28 minutter. Man trykket og presset seg gjennom Vaulens forsvarsmur og plutselig fikk Magnus Joao Høien Igland tuppet ballen under keeper.
Hva skal man si? Målet kom ut av Klepps kraftfulle spillestil, men det skal vel ikke være lov å komme til så enkelt?
Vaulen-spillerne virket misfornøyde med egne prestasjoner. Man måtte opp i ringa. Man virket veldig stresset og slo ballen bort alt for lett.
Tommy Espenes førsøkte seg i boksen etter 39 minutter, men Endre Lien holdt skuddforsøket.
Vaulens beste sjanse kom etter 40 minutter. Audrius Mirauskas kriget seg gjennom sentralt og fikk tuppet videre til Even Sandøy Nærum som lå og lurte. Kun med keeper igjen litt ute til venstre øynet vi utligning, men avslutningen gikk svakt midt på keeper.
Etter 42 minutter fikk Audrius Mirauskas slått inn fra høyre. Ballen gikk høyt over på andre stolpe hvor Thomas Surdal Arnesen headet tilbake mot målet, her kom Amund Belaska i stor fart, men traff mer keeper enn ball og dermed frispark i mot.
Keeperen holdt seg til hodet og det var et lite avbrudd på et minutt.
Så kaos foran Vaulens mål. Svær sjanse til Klepp nesten ut av intet. Ivar Evensen prøvde å kaste seg foran, men Klepps spiss fintet videre før han avleverte et for enkelt skudd på Lien.
Dermed 0-1 til pause foran en del skuffende tilskuere.
Vaulen responderte bedre i starten av andre omgang og skapte mer trøkk.
Vegard Natland kom ned til linja etter 49 minutter og slo inn, men der var keeper først før John Petter Gilje kom inn med en strak fot. Giljes første gule kort på A-laget noensinne var et faktum.
Nå var det mye Vaulen her da man bet seg fast etter 50 minutter. Først ble skuddet til Audrius Mirauskas blokkert, man startet på ny opprulling og det var vel Morten Nygård som fikk vendt av på hjørnet av boksen, men markkryperen mot første stolpe ble holdt i fast grep av keeper.
Klepp kom til innlegg fra venstre etter 52 minutter, ballen spratt overraskende på toppen av tverrlegger og ut!
Amund Belaska drev så fint inn i boks og la tilbake til Even Sandøy Nærum etter 53 minutter, men skuddet styrtet ned bak mål.
Morten Nygårds corner etter 55 minutter fant John Petter Gilje på første stolpe, headingen hans spratt via bakken og halvmeteren utenfor. Nære på!
En Klepp-spiller kastet seg inn på Morten Nygårds frispark og overlistet egen keeper. Ballen spratt videre til Audrius Mirauskas som løp opp ballen på en smal vinkel, skuddet i kampens 58. minutt gikk i nettveggen.
Nå var presset fra Vaulen massivt. Etter timen fikk Ivar Evensen slått et innlegg på restene av en dødball. Kula spratt forbi Amund Belaska og via Ragnvald Soma inn til keeper.
Jakob Kalvatn kom inn for Audrius Mirauskas etter 62 minutter.
De oransje lagde et farlig frispark på 24 meter sentralt like etter. Klepps skudd gikk i tverrlegger og ut!
Strandguttene kom i fart etter 64 minutter og Ørjan Bergum knallet et flatt legg mot John Petter Gilje som slet med å styre mellom stengene.
Like etter ble Thomas Surdal Arnesen spilt fri på venstre, han prøvde å bredside nede i kroken, men keeper fikk kastet seg ned før en medspiller klarerte returen.
Klepp brukte god tid på faste situasjoner og Vaulen var frustrerte.
Mot spillets gang doblet Klepp da Ronny Stokkeland Egelandsdal klinket inn fra kort hold etter en dødball. Sovende vakt fra Vaulen som hadde mistet markeringen.
Et solid slag i tryne for Vaulen som mistet noe av gnisten.
John Petter Gilje hadde et frispark etter 71 minutter som gikk i muren.
Samtidig startet Klepp med en voldsom uthaling ved bytter og lignende.
Klepp var frempå igjen etter 73 minutter, men det friske skuddet gikk like over krysset.
Klepps Preben Gausland Stangeland fikk gult kort etter 74 minutter.
Thomas Surdal Arnesen var så nær ved å finne Jakob Kalvatn på volley i boksen etter 75 minutter.
Etter 77 minutter kom Casper Tjøstheim inn for Even Sandøy Nærum.
Transportetappe nå. Felix Alinyoh kom inn for Amund Belaska etter 84 minutter.
Dardan Shabi fikk gult kort for Klepp like etter.
Tempoet hadde dalt. I et siste forsøk flyttet man frem stopper Bendik Aarstad og la om til tre mann bak. Tanken var nok å slå langt, men vi så lite til det.
Isteden holdt Klepp på med sine bytter og skadeavbrekk. Det var ikke spesielt populært da Klepps keeper sparket ballen inn på boligfeltet da en spiller lå nede...
Inn i tilleggstiden og det var Klepp som var nærmest. Endre Lien leverte en flott redning da han var borte ved stolpen og fikk gitt til corner etter 93 minutter.
Gabriel Økland Retallack kom inn for Ørjan Bergum etter 93 minutter som en gest etter massivt trykk fra publikum.
Fire-fem minutter ble lagt til før dommeren blåste av.
Et meget tungt tap å svelge for Vaulen-laget som nå må få opp hodet igjen til neste oppgave som er borte mot FK Haugesund 2 om halvannen uke.

DAGENS BEACHBOY
Vaulens beste spiller vinner gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.