Mye av det samme
(10.09.21) Vaulen har nå tapt alle sine tre seriekamper 0-1.
I dag var min litt uheldige da målet kom etter et straffespark som ble dømt etter tvilsom hands på Vegard Føyen.
En rekke spillere manglet også i dag så man var litt tynne med alternativer. Da man pushet på mot slutten måtte man ha to forsvarere som spisser.
En relativt jevn kamp, men Klepp hadde en god spiss i van Iwaarden som bant opp mye spill for dem. Vegard Natland var nærmest å score for Vaulen, men hans skudd ble blokkert på strek.
KLEPP IL
10
Roderick S van Iwaarden (str)
19 min

10. sept – Klepp stadion Tilsk: 100 – Serie – Dommer: Anders Løge (FGI)

12. Ridwan Ayada

En del forfall denne gangen. Aleksander Idland, Hogne Heggheim, Jonathan Hebnes, Martin Wathne, Torger Kommedal og Henning Rimereit mangler av dem som har spilt mye i det siste.
Jonathan Hebnes fikk seg en voldsom trøkk sist og er nok skadd.
Positive nyheter er at Vegard Natland og Ørjan Bergum er tilbake fra skader, mens Vegard Føyen kan starte igjen etter å ha hanglet de siste kampene. Keeper Ridwan Ayada er nå spillerklar for Vaulen og kan få sin debut om han kommer inn.

Vaulen (4–3–3): Marius Kastet – Ørjan Bergum, Henrik Haug Laursen, Vegard Føyen, Sondre Brokka – Even Kvame, Titi Nyarko, Eirik Reiestad – Vegard Natland, Espen Breivik, Jonas Syvertsen.
Vaulen med syv endringer fra kampen sist grunnet en rekke forfall. Casper Tjøstheim og Edvardas Kupsys stod i den orginale lagoppstillingen, men ingen av dem skulle spille.
Flott ramme på Klepp stadion. Godt med folk, kiosk og en artig speaker.
Klepp fikk frispark etter tre minutter. Preben Gausland Stangelands forsøk var ekkelt for keeper Marius Kastet som ga en retur han måtte løpe opp selv.
Vaulen var litt bedre med mot en overkommerlig motstander, men dagens tema var tydeligvis å gå i offside, noe man gjorde til gangs.
Sondre Brokka var alt for sent inne i en sklitakling og fikk et fortjent gult kort etter 9 minutter.
Etter en sjansefattig innledning fikk Klepp straffespark etter 19 minutter. Vegard Føyen handset, men det var ubevisst og føltes litt urettferdig.
Roderick Stoffel van Iwaarden satte ballen nede til høyre, Marius Kastet valgte riktig side, men fikk armen på ballen.
Veteranen van Iwaarden har ennå igjen noe av den voldsomme farten han ble kjent for i Hana. Etter 21 minutter passerte han Ørjan Bergum i boks, men Henrik Haug Laursen skar foran og fikk ut til corner.
Vaulen svitsjet litt om fremme da Syvertsen og Natland byttet kant midtveis i omgangen.
Halvsjanse til Vaulen da Espen Breivik var nær ved å få kontroll på ballen på Jonas Syvertsens oppspill etter 26 minutter.
Nydelig ball fra Vegard Føyen etter halvtimen, Sondre Brokka gikk overende i boksen, men det var nok ikke straffespark.
Ørjan Bergum løftet så frem til Vegard Natland på venstre, det var ikke nok trøkk i innlegget og Espen Breivik fikk ikke kontroll i boksen etter 34 minutter.
Klepp frempå ved kapteinen Preben Gausland Stangeland da et skudd gikk utenfor etter 36 minutter.
En del personlige feil i denne fansen skapte en del overganger for Klepp.
Klepps keeper Tomas Kyllingstad var våken og ruste ut på 18 meter og fikk klarert like foran Jonas Syvertsen etter 38 minutter. Kreditt til Vegard Føyen for hans gjennombruddspasning i forkant.
Vaulens beste sjanse kom etter 40 minutter. Vegard Natland fikk ballen på hjørnet av femmeteren, men Klepp-forsvarere fikk kastet seg foran og blokkert.
Tommy Espenes' langskudd ble reddet lett av Marius Kastet. Motsatt gikk Espen Breiviks legg på tverrs av mål til kast etter 43 minutter.
Trøbbel for Vaulen like før pause da Sondre Brokka fikk inn en befriende fot på et legg fra venstre.
Dommeren la ikke til noe her og man gikk til pause på stillingen 1-0 til Klepp.
I pausen kom Daniel Nicol inn for Espen Breivik.
Sondre Brokka med ny viktig defensiv involvering etter 48 minutter da han reddet et skudd på strek etter at Preben Gausland Stangeland klemte til fra kloss hold i en kaotisk situasjon foran kassen.
Jonas Syvertsen dro innover fra sin kant etter 54 minutter, men skuddet var for sentralisert på målet.
Vaulen fikk en del dødballer i denne kampen, men slet med å ta vare på dem mot et fysisk sterkt Klepp. Etter timen slo Jonas Syvertsen inn fra venstre, Sondre Brokka gikk for styring med foten, men ballen strøk utenfor stolpen.
Vaulen var mer på høyden med Klepp i denne fasen og ga dem mer kamp.
Nytt skudd fra Klepp etter 61 minutter, men Vetle Jakobsens forsøk gikk utenfor.
Corner til Vaulen etter 66 minutter. Daniel Nicols serve gikk over hodet til Even Kvame som ikke klarte å kjempe seg forbi en grønn som stod foran han.
Gunstig frisparkhold for Klepp etter 70 minutter, men Anders Hålands forsøk gikk over.
En rekke slitne spillere nå og Vaulen hadde nå mistet litt piften.
De oransje var heldige etter 71 minutter da en ball snek seg utenfor målet. Like etter gikk et frispark meteren tilside for nærmeste stolpe.
Nå var det en lattermild tilskuerskare på Klepp stadion. Speakeren hadde nemlig glemt å skrue av mikrofonen og det var en voldsom lang samtale som gikk live på lufta.
Titi Nyarko gikk ned med krampe og ble i det 77. minutt erstattet av Jama Moallim som tok en mer offensiv rolle da man la litt om.
Bra overgangsmulighet for Vaulen etter 78 minutter da man kom tre mot to, men Even Kvame fikk en litt for lang touch på midten.
Jonas Syvertsens frispark etter 82 minutter var fra 25 meter til høyre. Han valgte å skyte og ballen spratt vanskelig foran keeper.
Szymon Szczepianak kom inn for Vegard Natland etter 83 minutter, Vegard småhaltet av med sitt tynne grunnlag.
Det var mest Klepp på tampen da Vaulen slet med å ta kommandoen. Hjemmelaget hadde et par cornere i denne fasen. På det siste corneret headet dem utenfor, samtidig ble Ørjan Bergum liggende. Austevollkaren hadde nok fått seg en trøkk i bakhodet, men kom seg på beina etter hvert.
Daniel Nicol var nær ved å finne Szczepianak foran målet etter 89 minutter, men det ville seg ikke i dag.
Minuttet på overtid løftet Syvertsen inn et frispark som ble headet unna.
Jonas Syvertsen fikk så gult kort etter 94 minutter.
Like etter blåste dommeren av. Vaulens tredje strake 0-1 tap i serien.