Fantastisk opphenting
(10.09.10) Vaulen kom tilbake på overtid etter å ha ligget under 3-1. Fire minutter på overtid curlet Thomas Idsø inn 3-3 til ellevill jubel! Et mål som var verdt alt slitet Thomas har gått gjennom de siste tre sesongene etter en karrieretruende skade.
Poenget betyr at Vaulen ikke kom lengre bak Vardeneset som ligger på den forjettede 6. plassen.
VARDENESET
3–3
Morten Vadla
33 min
58 min
62 min
Eivind Staurland (Eike)
85 min
90 min
Fredrik Berntsen (Staurland)
94 min
Thomas Idsø
10. sept. – Tasta kunst Tilsk.: 152 – Serie – Dommer: Morgan Hobberstad (Lye)
28. Espen Nilsen Gjøsund
Anders Idsø (skade), Magne Christiansen (mageonde), Erik Hildén (skade), Stian Lima (reise), Ronny Hauge (barnepass), Christer Husvæg (ikke matchfit) og Stian Falnes (jobb) stod over for Vaulen.
Dette var den siste kampen til Petter Søndenå som nå reiser til England for studier.
Vardeneset savnet sitt angrepsvåpenet Christer Rimestad som var i London.
Hos Vardeneset fant vi den tidligere Beachboy-spilleren Morten Vadla i startoppstillingen.
Dette var et være eller ikke være for Vaulen. "Kampen blir nærmest vinn eller forsvinn for oss. Taper vi er det seks poeng opp, og det er for mye når det kun gjestår seks kamper," sa Endre Tangen til Rogalands Avis før kampen.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – Daniel Vatland, Marius Fossmark, Eivind Staurland, Eirik Mæland – Øystein Berge Gjellestad, Jarle Eike, Anders Dale, Petter Søndenå – Henrik Jelsa, Are Meling.
Nydelig vær på Tasta kunstgress, som nærmest så ut som en byggeplass med arbeidet rudnt banen.
Det var en hektisk start på kampen med mer kriging enn finspill.
Vaulen ble presset bakpå, men Vardeneset slet med å spille seg til muligheter.
Første sjanse til Vaulen kom etter ni minutter da Are Meling feilaktig ble vinket av for offside. Are startet muligheten selv da han nærmest løp gjennom en mann og slo vegg med Øystein Berge Gjellestad, plutselig var han fri gjennom før linjedommeren fant det for godt å vifte med flagget.
Bedre tendenser av Vaulen nå. Øystein Berge Gjellestad ordnet da også et corner etter 13 minutter, men serven fra Petter Søndenå ble bokset ut. Øystein Berge Gjellestad lå og lurte i returrommet, men det ble ufarlig utenfor.
Are Meling startet kampen bra for Vaulen. Han var et godt oppspillspunkt som vant alle dueller i luften, men det var få løp rundt han.
Ny halvsjanse til de oransje helter etter 22 minutter da Anders Dale skrudde en høy ball inn på venstresiden av feltet. Petter Søndenå headet ballen på tverrs av mål, men de var ingen der.
Så to påfølgende frispark til Vardenset etter 23 og 24 minutter. Først ble Morten Vadla felt på 30 meter. Cato Rygg skjøt i muren, men Vardeneset beholdt trykket før dem fikk et nytt frispark på 17 meter etter at Marius Fossmark hadde klatret på ryggen. Farlig hold for Eirik Gard som skjøt i muren og det endte med corner.
Vardeneset kom nær igjen etter 25 minutter da Odd Erik Steens corner ble møtt på første av Espen Håland som bredsidet like utenfor.
Daniel Vatland ble brutt i farlig posisjon av Morten Vadla på deres venstreside. Heldigvis fikk Eivind Staurland kastet seg frem og blokket legget.
Henrik Jelsa forfulgte en tilsynelatende håpløs ball inn mot keeper etter 29 minutter, han kastet seg frem og fikk en touch på keepers utspill fra fem meter. Ballen gikk ut til kast for VBK, men Vaulen vant ballen tilbake. Are Meling fikk testet skuddfoten fra 25 meter, forsøket var hardt, men gikk rett imot målmannen.
Vaulen var hardtarbeidene, men det var vel bare Øystein Berge Gjellestad som maktet å holde litt på ballen offensivt.
Petter Søndenå og Eirik Mæland kriget godt sammen på venster etter 33 minutter, Søndenå fikk til slutt dratt seg gjennom og kom til venstre hjørne av boksen. Utsideskuddet gikk på keeper Christer Vistnes hos hjemmelaget.
Vardeneset gikk opp i føringen etter 33 minutter da Morten Valda fikk føre fritt frem mot 22 meter, med strak vrist sendte han en suser opp i venstre kryss. Et flott mål av den tidligere Vaulen- og Sjernarøy-spissen.
Etter målet virket Vaulen noe rystet og man ble liggende bakpå. Man fikk lite til på egenhånd. Are Meling hadde også signalisert at han måtte ut da han hadde fått den samme skaden som sist.
Vardeneset kom nær igjen etter 38 minutter da først et skudd ble blokkert før Joakim Nilsens forsøk gikk meteren tilside for venstre stolpe.
Are Meling spilte så vegg med Petter Søndenå etter 40 minutter, men skuddet gikk håpløst over.
Vaulen byttet ut Are Meling etter 43 minutter. Inn kom Hulken selv, Fredrik Berntsen. Marius Fossmark fikk gult kort hos Vaulen etter 45 minutter da han hindret en farlig overgang for Vardeneset. Dette var hans femte gule slik at han må stå over neste kamp som er mot Varhaug om en uke.
Dommeren var fornøyd etter ett minutts tillegg.
Vaulen kom bedre med i starten av andre omgang. Etter 47 minutter kastet Eirik Mæland til Fredrik Berntsen som ble hindret på ureglementært vis. Frisparket fra venste side av boksen signert Jarle Eike gikk litt for langt og dalte ned bak andre stolpe.
Eirik Gard hos Vardeneset fikk gult kort etter 49 minutter for takling av Jarle Eike i midtsirkelen.
Jarle Eike løftet frem mot Fredrik Berntsen etter 51 minutter, han fikk lagt igjen og nesten for Petter Søndenå.
Hos Vardeneset fikk Joakim Nilsen skutt i nettveggen etter restene av et corner i det 52. minutt.
Eivind Staurland slo frem en god ball til Fredrik Berntsen etter 53 minutter. På Sørloth-vis la han igjen til Petter Søndenå på 20 meter. I sin avskjedskamp prøvde han å vri ballen opp i hjørnet, men høyrefoten er ikke like følsom som den venstre.
Et Vardeneset-frispark etter 55 minutter ble polet inn i feltet av Espen Håland, ballen ble stusset inn, men dommer blåste for angrep på keeper Ørjan Olsen.
Cato Rygg satte i gang Morten Vadla etter 56 minutter, men kaptein Marius Fossmark kom til med en viktig blokkering.
Så høy puls da Ørjan Olsen bokset det samme corneret to ganger før han fikk ballen ut over sitt eget mål.
Vardeneset malte på og 2-0 kom etter 58 minutter. Odd Erik Steens lange kast fra høyre glidde gjennom feltet før den havnet ut til Morten Vadla som skjøt lavt nede til venstre og i mål. En dekket keeper rakk ikke å reagere.
Endre Tangen foretok et dobbelbytte etter 61 minutter. Christian Lyse kom inn for Øystein Berge Gjellestad på høyrekanten, mens David Møller erstattet Petter Søndenå på venstrekanten.
Jan Olav Lindtner hos Vardeneset fikk gult kort etter 62 minutter etter å ha felt på den venstre siden av feltet. Jarle Eike slo inn et perfekt frispark til motsatt hvor Eivind Staurland, blant en haug med spillere, var den som fikk pannebrasken på ballen fra kort hold.

Plutselig øynet Vaulen muligheten for et poeng og det var den berømte vitamininnsprøytingen.
Vardeneset kom nær etter 67 mionutter da dem fikk headet på et kast, men Ørjan Olsen vartet opp med en flott redning.
David Møller og Svein Granstrøm skallet hverandre og det var VBK-spilleren som fikk den største trøkken etter 68 minutter.
Vardeneset satte inn sin spillende trener Stig Hammer Larsen etter 68 minutter.
Et innlegg fra Odd Erik Steen ble fistet over eget mål av keeper etter 70 minutter.
Marius Fossmark lempet frem til Fredrik Berntsen som fikk frispark på 45 meter etter 73 minutter. Jarle Eikes frispark fant Marius Fossmark som fra venstre hjørne av 16-meteren fikk headet mot mål, men ingen var på andreballen.
Den sentrale midtbanespilleren Thomas Idsø kom inn for spissen Henrik Jelsa etter 76 minutter. Christian Lyse gikk opp på topp, mens man spilte skjevt på midten.
Det oppstod kaos i vaulenfeltet etter 80 minutter da Marius Fossmark mislykket i å skjerme ballen ut i duell med Morten Vadla. Plutselig lå balen på streken og ballen ble slått inn fra høyre, men heldigvis klarte ikke VBK å benytte seg av muligheten.
Stig Hammer Larsen fikk gult kort etter 82 minutter for en grusom takling da han viste knottene til Eirik Mæland.
Det påfølgende frisparket fra Thomas Idsø var hardt og Eivind Staurland fikk stusset fra 11 meter, men inn til keeper.
Vardeneset punkterte kampen etter 85 minutter, trodde man... Keeper Vistnes slo en lang ball frem, ballen ble stusset inn i midten til Morten Vadla som satte ballen under keeper til 3-1. Dermed tre mål av en sugen Vadla, det er av sine egne man skal ha det...
En sliten Jarle Eike ga seg etter 88 minutter. Inn kom Sven Ole Høvring.
Vaulen reduserte etter 90 minutter. Man vant et kast høyt oppe på høyresiden. Daniel Vatland kastet inn til Eivind Staurland som stusset videre til Fredrik Berntsen, som på akrobatisk vis kastet seg frem og fikk headet i lengste!
Fire minutter ble lagt til. Man hadde en sjans! Stopper Marius Fossmark ble kastet frem.
Linjemann tilkalte seg dommeren etter 92 minutter for noe han hadde sett. Dommeren løp så over hele banen før han viste det gule kortet til Vaulens Daniel Vatland.
Trolig siste mulighet for Vaulen kom etter 93 minutter. Thomas Idsø slo et frispark fra 45 meter til Marius Fossmark som fikk heade på tverrs i feltet før ballen ble halvklarert. Thomas Idsø fanget opp ballen og førte den på tverrs 20 meter fra mål før han ble felt.
Drømmeholdt for Thomas Idsø som slo frisparket rundt muren og inn nede ved høyre stolperot 3:48 på overtid!
3-3 og alle med oransjt blod tok av! Thomas Idsø løp ut mot sidelinjen og flekket av seg drakten i noen maleriske scener. "For en mann!" og "Fantastisk!" var superlativene vi hørte.
Man tok så bare avspark før dommeren blåste av kampen etter 94:35.