Særs viktige poeng i bunnstriden
(10.08.18) Vaulen inne i et tøft kampprogram slik at poeng mot bunnlaget Moi var av det viktige slaget. De oransje kunne ha fått en brutal start, men Endre Lien reddet straffesparket etter ni minutter. Isteden er det strandguttene som kommer foran rundt halvtimen da Bendik Aarstad stanget inn et corner.
Ingen stor kamp, men Vaulen holdt Moi unna. Hjemmelaget hadde vel knapt et skudd mellom stengene. Så etter timen doblet Vaulen. Igjen heading etter dødball, denne gangen var det Jørgen Helland som fikk en svært enkel jobb på andre stolpe.

MOI
0–2

28 min
Bendik Aarstad (Khar)

61 min
Jørgen Helland (Natland)
10. august – Moi kunstgress Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Ole Gya (Helleland)

8. Jarle Eike

En del forfall slik at trener Jarle Eike var med i troppen.
Forfall: Ole Wick Henriksen (strekk i legg, 3 uker), Even Sandøy Nærum (jobb), Sander Oaland (jobb), Erlend Høllen Sjøen (skade), Chris Andr
é Mannes (skade), John Herman Ås (ferie 13/8), Idar Røed Randeberg (16/8), Tony Tran (forfall), Audrius Mirauskas (jobb), Alexander Surdal Nilsen (forfall), Kristoffer Muri (ferie).

Kristian Gaard (flyttet), Sivert Erland (militæret), Anders Mæhle (studier), Andreas Jonassen (ferievikar) og Espen Sivertsen (ferievikar) er også borte fra vårsesongen.

Gode nyheter var at Jørgen Helland (brukket tommel), Daniel Lie (ferie) og Sisco Mick (operasjon) var tilbake siden sist. Morten Nygård regnes også som 100% etter kyssesyken.

Vaulen (4–4–1–1): Endre Lien – Gabriel Økland Retallack, Bendik Aarstad, Daniel Vatland, Vegard Natland – Jørgen Helland, Morten Nygård, Fredrik Stray Tjaum, Ceu Lian Khar – Daniel Lie – Denis Mehremic.
Lang busstur i fredagsrushet for Vaulen som trengte 1 time og 40 minutter i bussen ned til tresko- og vindusmakerne i Moi.
Etter at det hadde vært en del ruskevær tidligere på dagen var det tilløp til sol da vaulengutta startet oppvarmingen på en litt sliten kunstgressbane.
Vaulen gikk ut i en 4-4-1-1-formasjon med innovervendte kanter slik at backene kunne doble. Daniel Lie var bindeleddet mellom midtbanen og Denis Mehremic som lå helt på topp.
Det var en jevn start på kampen uten det største spillet, men det var harde dueller med et lett dryss av nerver.
Rundt fem minutter bet Vaulen seg fast offensivt, men det endte bare med to halvslappe skudd utenfor fra Morten Nygård og Jørgen Helland.
Isteden fikk Moi straffespark etter 9 minutter. Moi kontret og Bendik Aarstad var uheldig som hektet motspilleren.
Kristian Hafstad la ballen til rette på 11 meter og prøvde å plassere nede til høyre, men der var keeper Endre Lien raskt nede. Returen gikk ut i farlig område, men Moi skjøt heldigvis utenfor.
Konge av Endre, men det skal sies at straffesparket ikke var av ypperste kvalitet.
Venstrebeinte Jørgen Helland spilte på høyrekanten og fikk med det dra mye innover og fyre av. Som etter 13 minutter da han prøvde å bøye ballen over keeper med innsiden av foten, men kula gikk 30 centimetre over.
Sytten minutter nå og Vaulen fikk frispark ute på venstre. Ceu Lian Khar slo inn i boks mot Daniel Lie, men stussen fra en vanskelig vinkel gikk over.
Litt bedre av Moi som hadde et frispark fra midten som dalte ned bak krysset, samt et forsøk ned mot korthjørnet som keeper Lien reddet til corner.
Vaulen hadde totalt syv juniorspillere involvert i kampen og selv om man kanskje er litt "snille" så hamlet man godt opp med svære Moi-spillere.
Endre Lien ruste så ut og kolliderte i en motspiller på en 50/50-ball i boksen slik at begge to gikk i bakken. Der var nok Vaulen litt heldige som fikk frisparket da det vel mer var Lien som løp i motspilleren?
Vaulen tok ledelsen etter 28 minutter. Ceu Lian Khar slo et presist corner inn fra høyre som Bendik Aarstad headet inn på andre stolpe. Flotte løp i forkant slik at Moi ikke hang med der.
Også fin opptur for Bendik som hadde lagd straffe i forkant, men som nå var den store helten!
Rundt 35 minutter nå og Vaulen hadde to kjappe cornere. Man trykket voldsomt til med svære spillere som Lie, Aarstad, Vatland, Tjaum og Helland slik at det alltid oppstod noe.
Opp mot pause roet det seg noe. Vaulen var foran og lå og kontrollerte kampen.
Fredrik Stray Tjaum fikk så tilsnakk etter 42 minutter, mens dagens første gule kort gikk til Mois Adrian Solli minuttet senere.
Ceu Lian Khar ble så felt ute på venstre og tok selv frisparket. Ballen ble løftet inn og spratt skummelt innover mot mål. Bendik Aarstad var nær ved å trykke inn ballen, men ble avblåst da han traff keeperen ved et uhell.
Daniel Lie signaliserte så at han måtte ut da han ikke klarte å legge vekten på det ene kneet. Sisco Mick var på vei inn, men dommeren blåste av omgangen før han var klar.

Atten år gamle Sisco Mick erstattet trettien år gamle Daniel Lie etter pause. Dermed dannet han spisspar med 16-åringen Denis Mehremic.
Sisco satte kommandoen fra start og var involvert i et par halvsjanser. Spissen har en unik egenskap i å få med seg ballen fra helt umulige posisjoner.
Denis Mehremic ville ikke være dårligere og sklei fram på Hellands kross, men han fikk en vanskelig vinkel å jobbe med.
Dommeren dro så tilbake en litt sein takling på en kontring signert Daniel Vatland. Dermed gult kort. Hans femte og i direkte fare for karantene igjen.
Denis Mehremic var så frekk og stjal ballen fra en motspiller i boksen, han slo inn foran kassen til Jørgen Helland, men forsøket i det 52. minutt ble hindret med en beinparade av keeper.
Vaulen hadde herjet med Moi i starten av omgangen og hjemmelagets spillere manet hverandre opp til skerpings!
Fredrik Stray Tjaum var så litt for røff i en duell og fikk gult kort. Hans fjerde for sesongen og karantene mot Bryne 2 på mandag og en uke.
Kampen seig fremover mot timen. Jevnt og sjansefattig var det slik at vi ikke hadde hjertet i halsen.
Sisco Mick ble så felt da han var på vei igjennom på en overgang. Vegard Natlands utoverskrudde frispark havnet inn på det lengste hjørnet av femmeteren hvor Jørgen Helland headet inn 2-0. Slett markering av Moi der, men vi tar alt vi får!
Vaulengutta jublet hemningsløst over dette viktige målet.
Noen pen omgang for øyet var det neppe. Det var lite som skjedde foran mål. Man flyttet opp folk på dødballer, men ellers var det lite action.
Bytte etter 73 minutter. 15 år gamle Oskar Moe erstattet så 16 år gamle Denis Mehremic slik at snittalderen sank ytterligere.
For skams skyld noterte vi Jørgen Hellands halvvolley som gikk vel over etter 76 minutter.
Moi hadde skapt lite, men deres storscorer Joakim Ødegård hadde et par skudd utenfor før Vaulen gjorde nok et bytte etter 80 minutter.
16 år gamle Thomas Surdal Arnesen erstattet nemlig "veteranen" Ceu Lian Khar på 23 år.
Nå hadde Vaulen seks juniorspillere utpå banen samtidig - Lien (16), Retallack (17), Nygård (17), Mick (18), Moe (15) og Surdal Arnesen (16). Snittalderen var nede i 21,2 år.
Kampbildet var det samme. Vaulen lå bak og forsvarte seg slik at Moi slet med å produsere noe som helst, Vaulen var småfarlige på kontringer.
De siste fem minuttene la man også om til 4-5-1 for å trygge det hele i land. Oskar Moe gikk dermed fra spiss til kant, mens Helland gikk inn blant de tre sentrale.
Det siste som skjedde før dommeren blåste av inn i overtiden var at Sisco Mick fikk seg en kraftig smell i kneet. Han ble liggende og vri seg i smerte og kneet måtte ises.
Det endte med 2-0 seier. Nå satser vi på at Lie og Mick blir klare til kampen mot Bryne om en drøy uke.