Tente lyse
(10.08.09) Herlig sliteseier for Vaulen som snudde kampen. Vaulen startet best, men et heldig selvmål for Hana stresset nok Vaulen litt. Men Christian Lyse fikk igang maskineriet med sin utligning etter 52 minutter. Så åtte minutter før slutt dundret Are Meling inn 2-1 på et frispark.
SÅ LYSET: Christian Lyse er i kanonform om dagen og ble belønnet med pizza for sin innsats.
2–1
HANA
10 min
Selvmål (Alexander Landsnes)
Christian Lyse (Lima)
52 min
Are Meling (frispark)
82 min
10. august Vaulenbanen Tilskuere: 70 – Serie Dommer: Tomas Ø Tjelle (F&G)
21. Ronny Hauge -> 88 minutter
En liten overraskelse på laget da toppscorer Magne Christiansen startet på benken hos Vaulen. Det var en del forfall og bare fire mann på benken. Erik Hildén (strekk), Pål Jacob Nessjøen (USA), Eivind Staurland (offshore), Stian Refvik (Syden), Jostein Eidem (hjemme på Østlandet), Fredrik Berntsen (sykemeldt med vond nakke) og Jarle Eike (lyske) stod over.
Dette var siste hjemmekamp for studentene Alexander Surdal Nilsen og Magnus Torgersen.
Keeper Anders Bårdsen har nå ombestemt seg og vil ikke signere for Vaulen, isteden vil han allerede nå flytte ned til Danmark for å være med kjæresten som studerer der allerede.
Vaulen (4–4–2): Tom Arne Bø Pedersen – Magnus Torgersen, Marius Fossmark, Alexander Landsnes, Stian Lima – Alexander Surdal Nilsen, Anders Idsø, Anders Dale, Stian Falnes – Are Meling, Christian Lyse.
Kaptein Anders Idsø vant avspark etter stein - saks - papir.
Et slurvete hanafrispark fra 16 meter gikk i beina på Are Meling som fra 25 meter stormet inn i feltet på venstre side. Hans avslutning trillet halvmeteren utenfor lengste stolpe.
Vaulen dominerte stort i innledningen. Det var derfor surt å se Hana score på sin første sjanse. Svein Ivar Egeland rundet Magnus Torgersen på venstrekanten og slo hardt inn foran mål, ballen gikk i en uheldig Alexander Landsnes som laget sitt andre selvmål for sesongen.
Det hele kom mot spillets gang. Vondt skulle bli verre for Vaulen da Anders Idsø ble skvist i en skikkelig sandwich mellom to gule etter 12 minutter. Midtbanemotoren vridde ankelen og signaliserte at han måtte gi seg.
Magne Christiansen kom inn for Anders Idsø etter 18 minutter. Marius Fossmark overtok kapteinsbindet.
En pigg Christian Lyse skjøt fra venstre side av boksen etter 21 minutter, forsøket var hardt og keeper måtte gi retur på nærmeste stolpe.
Vaulen tok store sjanser fremover med offensive backer. Ofte kom Hana i overtall. Etter 27 minutter fikk gjestene en stor sjanse da man fosset gjennom et felt av spillere, Marius Fossmark fikk inn en tå og halvklarerte til 22 meter hvor en midtbanespiller fyrte av en kanon like utenfor venstre stolperot.
Vaulen var litt stresset og i steden for å spille i fot slo man mye langt uten adresse eller som mat for giganten Odd Helge Bygnes.
Alexander Landsnes fikk gult kort etter 31 minutter for obstruksjon på 18 meter. Hans andre i serien, dermed lever han farlig. Frisparket gikk i muren.
Keeper Tom Arne Bø Pedersen fikk reddet til corner da Hana fikk bredt spillet ut på høyre og kom på klart skuddhold etter 37 minutter.
Magne Christiansen tredde gjennom Christian Lyse med en lur ball etter 44 minutter, fra skrå vinkel inne i feltet skjøt han i nettveggen.
Dommeren blåste for pause etter 45:30.
Vaulen åpnet andre omgang bra. Magnus Torgersen slo en flott ball i korridoren på høyre til Christian Lyse etter 47 minutter som kom ned til dødlinjen, ballen ble gitt 45 ut til Are Meling som klinket ballen halvmeteren over!
Like etter stusset Are Meling fri lynraske Christian Lyse på venstre, legget ble sendt over på andre stolpe hvor en uheldig Alexander Surdal Nilsen låret ballen utenfor fra tre meter.
Magne Christiansen serverte så til Christian Lyse som fra høyre fikk lagt inn, ballen skar igjennom feltet og havnet ute på 18 meter hvor Stian Lima prøvde å vri ballen i høyre vinkel. Tanken var god, gjennomførelsen ikke.
Så endelig skulle Vaulen utligne etter 52 minutter og da var det fortjent. Magne Christiansen slo langt opp mot Stian Falnes, ballen ble halvklarert til Stian Lima som slo kort. Christian Lyse overtok satte full gass, passerte tre mann, kom seg inn enfor boksen på høyreside og dunket ballen under keeper til 1-1. Den gjorde godt og var en stor lettelse for alle med oransj hjerte!
Odd Helge Bygnes fikk styrt et frispark mot mål etter 54 minutter, men Tom Arne Bø Pedersen reddet enkelt for vertene.
Hana hadde god tid nå.
Christian Lyse nærmest danset ute på høyresiden etter timen før han fikk lagt gjennom til Alexander Surdal Nilsen, hans skudd ble blokkert til corner.
Anders Dale fikk tilsnakk for en røff takling mot gamleklubben etter 62 minutter.
Hanas nummer 21 fikk gult kort for å hindre et kjapt tatt frispark minuttet senere.
Så to bytter hos Vaulen med fem minutters mellomrom. Først kom David Møller inn for Stian Falnes som slet med å få luft. Deretter kom Henrik Jelsa inn for Alexander Surdal Nilsen. Jelsa gikk på topp, mens Lyse gikk ned på kanten.
Stian Lima la en lur ball i bakrommet til Magne Christiansen som ikke fikk helt kontroll, dermed reddet keeper etter 74 minutter. hana tok en kjapp overgang og Kjetil Rødahl fikk avsluttet fra skrå vinkel, ballen gikk like utenfor lengste.
Are Meling ble kroppstaklet på 17 meter etter 81 minutter. Perfekt frispark hold litt til venstre for mål.
Keeperen satte opp fin mur, men Are Meling bare smekte inn som med en pisk i keeperhjørnet. En særs fornøyd Are løp mot benken med spillerne etter seg. I de elleville jubelscenene kom også Haisen utpå banen og jublet! Gikk oddskupongen inn? HooliHans ble sendt opp på marka med klubbhuset av dommer Tjelle for å roe seg ned.
Det ble et lite spilleavbrudd etter 84 minutter da den kommende filmstjernen David Møller fikk seg en skikkelig trøkk i brystkassen, men etter en tur av banen var han klar igjen.
Evig(t)unge Ronny Hauge som hadde imponert med brassespark i pausen kom inn for Christian Lyse to minutter før full tid.
Det ble noen nervøse minutter på slutten. Vaulen rygget bakover og Hana måkte frem.
To minutter ble lagt til av dommer Tjelle.
Tre minutter på overtid fikk man hjerte i halsen da Tom Arne Bø Pedersen rykket ut på et langt frispark og bokset ut. Like etter slo Hana inn fra høyre og igjen ofret Tommen seg med å kaste seg fryktløs inn foran beina på en gul. Tommen fikk seg også en smell der, men like etter på 93:38 blåste dommeren av for full tid.