Frustrert av tuer
(10.06.05) Vaulens første obligatoriske møte med Vidar ble ikke av det minnerike slaget.
Etter å ha dominert første omgang, måtte man virkelig betale for sine feil i andre omgang.
TILBAKE PÅ LASSA MED ET SMELL: Robert Hovland er trolig ute lenge etter en kraftig lårstrekk.
VIDAR
4-0
Erlend Einarsen
12 min
Lennox Kanu
57 min
Morten Jensen
58 min
73 min
10. juni - Lassa - T: 90 - Serie - Dommere: KI Hansen (Viking) / J Hansen (Sandved)
17. Bjarne Hov
Vaulen med full tropp så frem til å ende den ett år lange raden uten seier borte.
Karl Ivar Hansen var nyoppsatt dommer i denne kampen.
Vaulen satte tonen tidlig med flotte kombinasjoner og det lovet bra.
To minutt hadde gått da Stein-Ivar Andersen slo over på motsatt til Anders Idsø som prøvde skuddfoten fra hjørnet av 16 meteren, men forsøket strøk lengste stolpe. Ikke lenge etterpå var Anders servitør da han fra venstre slo inn til broren Thomas foran mål, men skuddet gikk over.
Å produsere sjanser er viktig, men Vidar trengte bare en i første omgang. Vaulen fikk ikke klarert etter 12 minutter og Erlend Einarsen la ballen pent over Tom Arne Bø Pedersen i Vaulenmålet. Svært ufortjent!
Like etter målet ble det stopp i spillet da dommer Karl Ivar Hansen hadde fått seg en kraftig lårstrekk. Etter behandling valgte han å fortsette, men ba om å få ordnet en ny dommer til andre omgang.
Etter 21 minutter ble Henning Frode Holm felt like utenfor 16 meteren. Det er drømmehold for Anders Idsø, men skuddet gikk i tverrlegger og ut!
Vaulen var desperate etter å få betaling, isteden ville man for mye til tider og man ble ofte avblåst for ulovlige midler i angrepsspillet.
Anders la igjen et godt innlegg etter knappe halvtimen over til Sverre som fikk skutt fra kort hold på andre stolpe, men skuddet gikk i en Vidarspiller på streken og til corner.
Nytt tilløp etter 40 minutter kom ved mye involverte Anders, men ballen gikk tilside for mål.
Flere forsøk kom på tampen. Anders igjen la flatt inn til Sverre foran mål, men skuddet gikk i medspiller Henning Frode Holm som ikke fikk flyttet seg. Stein-Ivar fikk returen, men skuddet gikk rett på keeper.
Effektivitet er et nøkkelord i fotball. I første omgang hadde vel Vaulen en 7-1 i sjanser, det var derfor urettferdig at Vidar ledet 1-0.
Etter pausen erstattet Johan Hansen en strekkskadet dommer Karl Ivar Hansen.
I andre omgang skapte Vaulen lite, laget virket tunge i beina av det uvanlige dekket kalt gras. Isteden fikk Vidar godt betalt for sine sjanser.
Nærmest Vaulenmål var vel Vidarstopper Jon Nessa som etter 48 minutter tok en "Deila", men keeper fikk løpt opp den ukontrollerte headingen som hadde retning mot mål.
Stian Husvæg kom inn for Henning Frode Holm etter 50 minutter. Like etterpå kom Eivind Staurland inn for Robert Hovland som så vidt klarte å hinke av med en kraftig strekk i låret.
Så raknet Vaulen. Vidar vant ballen på midten og slo den til Lennox Kanu som fikk gå rett igjennom og plassere ballen nede i hjørnet like på innsiden av feltet.
Vaulen ble nå utrygge, mens Vidar som hadde følt seg underlegne fikk ny giv. 3-0 kom like etterpå da Einarsen slo en lang ball igjennom til Morten Jensen, han gled lett forbi en utrusende Tommen og kunne sette ballen i et tomt mål.
Piften gikk ut av Vaulen og Vidar kunne ha scoret igjen etter 68 minutter da Kanu kom igjennom på nytt, men nå vartet Tommen opp med en flott redning.
Etter 72 minutter gikk Anders Idsø ut for Magne Christiansen. På vei ut fikk han tilsnakk for munnbruk, men unnslapp kort.
Så bommet både Eivind og Stian Lima på et innlegg fra venstre, Erlend Einarssen fikk dermed enkelt sette inn 4-0.
Vaulen hadde noen spede forsøk det siste kvarteret da sjokket hadde lagt seg. Christophe headet på keeper, Sverre skjøt over, mens Jarle Eike headet en presis Steini-corner like over tverrlegger.
Rett før slutt kom raidet Erling C. Forfang seg gjennom et ubesluttsomt Vaulenforsvar, men Tommen reddet igjen.
Stian Lima, som kanskje var Vaulens beste, måtte gi seg like før slutt da han hadde fått seg en smell i fotbladet. Inn kom Ronny Hauge. Christophe ruslet også av med strekk i låret og etter hvert kom Eirik Ekholdt innpå.
Det endte 4-0 til Vidar, et flatterende resultat kampen sett under ett.