Vant uten å sprudle
(10.06.04) Vaulen slo bunnlaget Madla på torsdag. Madla er et lag som legger seg bakpå mot bedre lag og det ble ikke enkelt for Vaulen å komme til sjanser i en kamp uten særlig mye spill.
"Dersom Madla fortsetter å kjempe like godt som i dag, kommer de til å plukke mange poeng utover høsten," sa Vaulen-trener Bent Lie etter kampen.
ÅPNET BALLET: Christophe Dagsland fikk hull på byllen i midten av første omgang.
MADLA
1-3
23. min
Christophe Dagsland (Jarle Eike)
47. min
Anders Idsø (Thomas Idsø)
Marius Fossmark
53. min
89. min
Anders Idsø (straffe)
10. juni - ISS stadion - Serie - Tilskuere: 40 - Dommer: Magnus Torland (Nærbø)
8. Thomas Idsø
9. Henning Frode Holm -> 34 minutter (<- 64 min)
10. Christophe Dagsland -> 64 minutter
11. Arne Dalehaug
12. Stian Lima <- 34 minutter (-> 66 min)
13. Tom Arne Bø Pedersen <- 45 minutter .
14. Ronny Hauge <- 66 minutter
15. Ole Bjørn Bredesen
Vaulen manglet en ferierende Eirik Ekholdt til denne kampen, mens skadde Eivind Staurland håper å være klar til neste kamp. Kim Henriksen belager seg på comeback til høstsesongen.
Det skulle blir en rar kamp mot Madla. Lite spill, men oppskriftsmessig utfall. Omlag 40 tilskuere så kampen fra den bombesikre betongtribunen til amerikanerne på ISS, halvparten av dem gledelig fra Vaulen.
Vaulen tok ledelsen etter 23 minutter da Jarle Eike slo Christophe Dagsland igjennom. Christophes første skudd på keeper ble reddet, men på andre forsøk gikk ballen nede i det nærmeste hjørnet.
Tiltross for at Madla lå under lå dem fortsatt veldig dypt og de produserte lite, de få tilløpene som var ble som regel enkelt stoppet. Da Madla kom igjennom på høyresiden etter 26 minutter var Bjarne Hov med på notene og reddet, returen ble klarert.
Arne Dalehaug var nær minuttet senere da Madla ikke fikk klarert unna et innlegg fra høyre, men headingen av pizzagrossisten gikk over.
Anders Idsø la flott opp til Dagsland etter halvtimen spill, men volleyen gikk utenfor lengste stolpe.
Så etter 34 minutter kom Stian "Big Mac" Lima inn for Henning Frode Holm i et rent bytte. Men det skjedde fint lite på banen, Madla kompenserte sine mangelfulle ferdigheter med å klumpe seg tett sammen slik at det ble lite spill. Dermed fikk lagene til pause på 1-0 til Vaulen.
PUST I BAKKEN: Det var bare snakk om å male og male på mot Madlamuren.

TILFREDS: Alexander Landsnes hadde en tilfredsstillende kamp med bra touch på ballene.
Vaulen gjorde et planlagt keeperbytte i pausen da Tom Arne Bø Pedersen kom inn for Bjarne Hov.
KEEPERLUKSUS: Vaulen har bra dekning på keeperplassen. Her varmer Barni opp Tommen i pausen, de to fikk en omgang hver. I tillegg har man også unge lovende Eric Ordaz.
Vaulen doblet ledelsen tidlig i andre omgang. Thomas Idsø slo inn i midten til Anders Idsø, som førte ballen noen meter før han fra 20 meter fyrte av et skudd nede i høyre hjørne. Keeper var på ballen, men kunne ikke stoppe det vrine skuddet. Andi, som hadde t-skjorten med "Beach Boogie" på under drakten, feiret målet med en akrobatisk turnoppvisning av de sjeldne.
Vaulen hadde en fin periode nå og to minutter senere slo Arne Dalehaug en ball tidlig over til Stian Lima på motsatt, men skuddet gikk midt over målet.
Men Madla kom tilbake da de utnyttet en feil i Vaulenforsvaret etter 53 minutter, Marius Fossmark gikk innover i banen før han plasserte ballen oppe i det lengste hjørnet fra 16 meters hold. Målet ble en vitamininnsprøytning for Madla som fikk blod på tann.
Men samtidig løsnet spillet litt mer opp ettersom Madla ville mer fremover, det ga sjanser til Vaulen som da Arnaldo etter 57 minutter fikk sitt skudd reddet etter et kjapt frisparksamspill med Anders.
Etter 59 minutter vant Thomas og Vaulen ballen på midten, ballen ble slått inn til Anders som igjen prøvde skuddfoten, men denne gangen gikk skuddet utenfor stolperoten.
Den siste halvtimen byttet stopper Ingve Bøe seg selv inn, dermed gikk Tom Stian Sunde fremover på banen og Madla gikk over til mer offensive 4-4-2.
Vaulen foretok også etter hvert to bytter. Henning Frode kom innpå igjen for en småsyk Christophe, mens Ronny Hauge kom inn for Stian på spissen.
Etter 68 minutter prøvde Jarle Eike seg med et tungt skudd fra 20 meter, men skuddet gikk rett på keeperen til Madla.
Men så ble det daffete igjen, morsomst var det da Sverre Gjuvsland startet å gapskratte av en klønete Madlaspiller som på merkelig vis snufledempet til kast.
77 minutter hadde gått da Alexander Landsnes nær var ved å lage straffe til Madla, men dommeren mente obstruksjonen skjedde like utenfor 16 meterfeltet. En avgjørelse Madla ikke var særlig enig i.
Etter 81 minutter fikk Jarle Eike gult kort da han kom til å sparke Ingve Bøe i brysthøyde. Bøe gjorde det meste ut av situasjonen i det tilfelle med en voldsom vræling.
To minutter før slutt slo Thomas Idsø et heller dårlig frispark over mot Jarle Eike, Madlabacken så ut til å skjerme ballen ut men isteden handset han klønete. Om det var en "treningsrefleks" om å stoppe ballen før dem gikk ut av banen vites ikke, men det ble iallfall straffe til Vaulen.
HÅNDBALL: Vår observante fotograf var selvsagt oppe i situasjonen da Madlas back handset i feltet.
Anders Idsø er sikkerheten selv fra krittmerket, keeperen gikk til høyre og ballen til motsatt side og dermed 3-1 til Vaulen.
Sverre Gjuvsland som var monumental i forsvaret fikk sitt andre gule for sesongen etter 90 minutter da han var litt for sent ute i en røff takling. Dermed er han og Jarle Eike i faresonen hos Vaulen, ett kort til for dem betyr karantene.
Godt på overtid var Vaulen nær igjen da Øystein Winsnes fant Henning Frode Holm med sitt innkast i feltet. Ballen ble lagt ut til Stein-Ivar Andersen som fra 25 meter klemte til, men keeper fikk gitt til corner. Dermed ble det 3-1 seier til Vaulen.