(11.05.23) Vaulen overnatter som serieledere etter 2-1 seier over FC Show.
Publaget med de rosa draktene stod kun med ett poeng fra før av og hadde virkelig bestemt seg for å legge ned en god arbeidsinnsats.
Dermed ble det mer krig enn fotball på en liten bane. Ikke noe å si på innsatsen fra Vaulen i en kamp som nok fort blir glemt.
2–1
FC SHOW
Aleksander "Lyngdal" Gundersen
45 min

52 min Selvmål (Kupsys)
Bendik Aarstad (Kupsys)
80 min

11. mai – Vaulenbanen Tilsk: 50 – Serie – Dommer: JR de Miranda (Stegaberg)

2. Eirik Reiestad

Ingen Torbjørn Aabrekk i troppen. Samtidig var Amund Belaska bortreist. Audrius Mirauskas måtte kaste inn håndkleet etter kvarteret i B-kampen og stod over med lårskade. Erik Vogel som scoret to mål for B-laget stod over med noen blåe tær. Heller ingen Even Kvame eller Lars Berge med denne gangen.
Trym Landråk Gjerstad og Sander Oaland er langtidsskadde.
Gode nyheter er at Anders Polland Vik startet etter at han kom igjennom en omgang for B-laget sist.
Ørjan Bergum er også tilbake fra store skadeproblemer og startet på benken.
Trener Aleksander Idland var bortreist sist, men er med på benken i dag som coach og innbytter.
Signeringen Ole Østbø kom også inn på benken, mens Pacifique Nahimana ikke ble spilleklar før til neste kamp.
Vaulen (4–33): Jack Aguera – Theodor Haugen, Edvardas Kupsys, Aleksander Gundersen, Vegard Natland – Bendik Aarstad, Anders Polland Vik, John Petter Gilje – Aleksander Gundersen, Eriel Pires Antonio, Mads Jacobsen Mørland.
Vaulen ville ved seier innta tabelltoppen i minst 22 timer, men å vinne fire på rad er ikke selvskrevet.
Anders Polland Vik kom inn på laget etter skade, men måtte varme opp alternativt for å få skikk på beina.
Vaulen tok avsparket og angrep ned mot fjorden i første omgang.
En midtbanekrig fra start dette hvor man måtte være særs presise for å skape noe. Det ble med nesten da kantspilleren Aleksander Gundersen var et godt medtak fra å være alene gjennom på John Petter Giljes stikker etter fire minutter.
Show skapte også lite, men ropte på en straffe etter ti minutter.
Vaulen kom nære etter 13 minutter da Aleksander "Lyngdal" Gundersen fikk vridd et skudd fra 16 meter nede i kroken. Keeper fikk med nød og neppe gitt til corner.
Denne fasen var hakket mer underholdende enn de første ti som hadde vært stillstand. Etter 16 minutter skjøt Eriel Pires Antonio utenfor fra 14 meter til venstre i boks.
Vegard Natland vant en corner etter 19 minutter, men Mads Jacobsen Mørlands serve fra venstre ble headet unna.
Rett og slett lite å skrive hjem om. Først etter 29 minutter fikk man noe som lignet på en sjanse, men Theodor Haugens legg inn i boks nådde ikke frem til John Petter Gilje som stormet inn i boks.
Etter 39 minutter kom "Lyngdal" Gundersen til linja og fikk lagt 45. Det var skummelt og Show bare dundret ballen ut til corner.
To strake cornere fulgte uten at adressen var den beste.
FC Shows første skudd på mål kom etter 41 minutter da nummer 2, som ikke stod på dommerkortet med riktig nummer, fikk skutt fra skrå vinkel. Jack Aguera i vaulenburet reddet enkelt.
Noen tilløp fulgte opp mot pause. Først ville Eriel Pires Antonio ha straffe, før Mads Jacobsen Mørland ikke fikk foten rundt Haugens legg etter 43 minutter.
Så etter 45 minutter tok Vaulen ledelsen. John Petter Gilje løp inn i boks og hælet bakover til Theodor Haugen. Skuddet ble avverget med en flott redning, men i returrommet ventet Aleksander "Lyngdal" Gundersen som skviset ballen nede i kroken! Deilig mål av "Lyngdal" som nå er toppscorer i serien for Vaulen.
Dommeren blåste av like etter, så det var perfekt timing. Håpet var at goalen ville åpne kampen opp mer, da det hadde vært en fastlåst floke av en kamp.

Etter hvilen erstattet Nicolai Moi Sene en ikke fult restituert Polland Vik. Det betød at Gundersen (99) trakk ned et hakk som indreløper.
Mads Jacobsen Mørland fikk så vendt på en femøring, om det fortsatt er et relevant uttrykk, men skuddet fra sentralt i boks gikk over etter 51 minutters spill.
Show hadde virket tannløse, men utlignet etter 52 minutter. En corner fra venstre traff Edvardas Kupsys og gikk inn i eget nett fra kort hold.
Mads Jacobsen Mørland sparket så mer mann enn ball på femmeteren, noe som resulterte i frispark i mot etter 55 minutter.
Et svakt corner fra FC Show, ble fulgt opp av et like svakt et fra Vaulen like etter.
Aleksander "Aksdal" Gundersen mistet så ballen på midten og tok tak rundt Show-spilleren for å avverge en kontring. Det betød gult kort. Aleksanders tredje for sesongen, noe som betyr at han er i faresonen.
Publikum var stort sett på mobilen og sjekket ut værvarselet for 17. mai da et innlegg fra Theodor Haugen gikk inn i armene på keeper.
Så gikk det et lettelsens lattersukk gjennom publikum etter 62 minutter. Et Show-skudd endret nemlig retning to ganger, men en allerede liggende Jack Aguera var heldig da ballen trillet hans vei.
FC Show fikk så rensket unna på Nicolai Moi Senes flate kross.
Bendik Aarstad ble så lagt i bakken uten en gang å få et frispark. Det vekket publikum og spillerne etter 64 minutters spill.
John Petter Gilje ble lagt i bakken på 30 meter etter 66 minutter, men frisparket fra Aleksander Gundersen (94) gikk utenfor.
En kunstnerisk flikk fra John Petter Gilje dalte ned til Gundersen99 som la på hodet til Eriel Pires Antonio, men keeper hadde få problemer med å fange headingen.
En fin defensiv involvering av Edvardas Kupsys ryddet opp da Show rev seg løs etter 71 minutter.
Mads Jacobsen Mørland dunket så et skudd vel over da Gundersen99 ble hektet foran han og ballen ble liggende igjen.
1-1 mot bunnlaget på hjemmebane var ikke godt nok med tanke på opprykksdrømmen, men Vaulen fortsatte å spille tålmodig i samme formasjon.
Vaulen skapte gradvis mer og mer. En volley fra Jacobsen Mørland gikk utenfor før samme mann headet rett opp i luften da Moi Sene fant han i boks etter 77 minutter.
Show fikk så avverget en stor sjanse ut til corner da ballen gikk som en pinball. Corneren ble slått inn på andre stolpe hvor Edvardas Kupsys headet ballen i venstre stolpe. Ballen gikk ut til Bendik Aarstad som satte inn 2-1 gjennom en mølje med folk.
John Petter Gilje hadde gitt signal om at han måtte ut for en stund tilbake. Etter 80 minutter ble han ersattet av Ole Østbø som dermed fikk sin debut.
I fasen som fulgte hadde Vaulen rimelig god kontroll. Man hadde også et par dødballer. Aleksander Gundersen blåste så et skudd over etter en corner.
Abodi Alani fikk Shows andre gule kort for dagen etter 87 minutter.
Vaulenspillerne skal ha for at dem fightet bra. Herlig jobbing av Eriel Pires Antonio fikk publikum til å hoie fornøyd da han vant et kast etter 88 minutter.
I et taktisk bytte gjorde Ørjan Bergum comeback etter skade da han erstattet Mørland etter 89 minutter.
Nå satte Show inn en sluttspurt og jaget en utligning. Dommeren indiserte for fire tillagte minutter.
Vaulen roddet det hele i land og vant fortjent 2-1 i en ellers kjedelig affære. Man fightet bra, men det ble trangt og vanskelig slik at finspillet uteble.