Tap i historisk premiere
(10.04.24) Nærmest som forventet ble det en tøff start da vaulendamene skrev historie og spilte sin første elleverkamp på 31 år. Rennesøy var et ballsikkert lag, men vaulenspillerne løp alt dem orket og forsvarte seg bra. Keeper Caroline Sund var nok vår bestekvinne med flere solide redninger. Ellers ble Lola Nes Johnsen tidenes yngste seniorspiller da hun kom inn.
RENNESØY
3–0
Adele Nådland
42 min

Vilde Larsen
62 min
Ane Mjelde Knutsen
75 min
10. april – Vikevåg KG Tilsk: 50 – Serie – Dommer: Yasin Okutan (Sola)

–>

Som helt nyoppstartet lag har man hentet en rekke spillere i vinter. Samtidig gjør en rekke comeback. Laget vil også få hjelp fra aldersbestemt.
Til kveldens kamp er man litt amputert med skader og spillere som må jobbe.

Vaulen (451): Caroline Sund – Sikke Kvål, Andrea Forgaard Hamre, Andrea Hagerup, Liva Flaten – Cathrine Rasmussen Blom, Hedda Lotherington-Sjuve, Oline Kvaløy Tungland, Ingvild Gundersen, Maria Olafsen – Hedda Eggen Granli.

Første omgang
Ingen av spillere var født sist damelaget spilte på stor bane i 1993 og det var en god vaulenkontigent som hadde tatt turen for å se den historiske kampen.

Trener Petter Hamre mønstret laget i en 4-5-1 hvor ti av femten i troppen var egenproduserte, deriblant fire fra ungdomsavdelingen.

Kjernen i dette laget er nok basert rundt 2003-kullet som holdt på til 2019 og kronet det med gull i Rogalandscupen som J17.

ANDREA GANGER TO: Dattera til treneren, Andrea, dannet et godt tospann i stopperrekken med Andrea Hagerup.

Dette var også en historisk kamp for Rennesøy som stilte damelag for første gang i sin ti år gamle historie. Deres trener Christer Corneliussen hadde et godt trent lag i aldersspennet 15 til 19 år.

Rennesøy skapte mest, men ble enten blåst av for offside eller så leste keeper Caroline Sund spillet og avverget tidlig.

Vaulen trener nok ikke så mye som Rennesøy og gikk for en rullerende variant hvor de fire spillerne på benken kom inn i løpet av omgangen.

HISTORISK SPILLER: Lola Nes Johnsen ble tidens yngste seniorspiller i Vaulen. Lola var noe jetlagged etter tre uker i Australia, men var den som kunne åpne det opp med sine lure baller.

Etter 24 minutter fikk vi enda en historisk begivenhet da Lola Nes Johnsen kom inn og ble tidenes yngste seniorspiller i Vaulen med 14 år, 4 måneder og 20 dager.

ANKERROLLEN: Ingvild Gundersen hadde sine likheter med broremann Aleksander.

Vaulen manglet en del folk med skader og jobbing. I den defensive midtbanerollen var det meningen at Stine Jelsa skulle ha startet, men da hun meldte forfall var det Ingvild Gundersen som tok over den plassen. Ingvild er jo lillesøster til Aleksander Gundersen på A-laget. I 1993 hadde man jo også søsken på begge A-lag, da var det Lene og Karl Olav Jensen som stod for det.

Rennesøy hadde hatt to skudd reddet av vår keeper før Vaulen fikk sin første halvsjanse da Ingvild Gundersen skjøt utenfor etter halvtimen.

DØDBALLSPESIALIST: Liva Flaten var venstreback i en solid firer bak.

En meget god Liva Flaten ryddet opp i stor stil etter 36 minutter da det så ferdigscora ut.

Så etter 42 minutter tar Rennesøy føringen da Adele Nådland stikkes fri sentralt og setter nådeløst. Det lignet mistenkelig på en offside, men vi hadde en dårlig vinkel.

Uansett en god omgang av Vaulen som virkelig ville vise seg fra sin beste side og la inn et godt stykke arbeid.

Andre omgang
Vaulens første tilløp i andre omgang kom da Lola Nes Johnsen sendte løs Hedda Eggen Granli, men hun ble avskåret.

Rennesøy var nærmere 2-0 enn Vaulen var 1-1 i andre omgang. Det var en forsvarskamp hvor man håpte på at en kontring skulle sitte med våre raske på topp. Malena Jansen hadde et voldsomt rykk, mens Cathrine Rasmussen Blom raskt ble en favoritt med sine heftige raid.

FRU BLOM: Cathrine Rasmussen Blom var et artig bekjentskap med noen herlige raid.

Det måtte nesten komme. Rennesøy doblet sin ledelse etter 62 minutter ved Vilde Larsen. Man kom aldri helt oppi den fotrappe spilleren som glei igjennom.

Nå var det mange trøtte spillere her. Man hadde løpt i mellom hele kampen, noe som koster voldsomt med krefter. Man sank derfor mer og mer bakpå.

Maria Olafsen kunne ha blitt historisk med det første målet på 31 år, men hun skjøt utenfor etter å ha stormet inn fra venstre i kampens 73. minutt.

Alt håp ble slukket kvarteret før slutt da Rennesøys Ane Mjelde Knutsen fikk pirket inn en corner fra kort hold. Like etter blåste de et skudd over på en meget stor sjanse.

DATTER AV SIN FAR: Eira Gjelsten har arvet teknikken til sin far Jean.

Hva så med Vaulen? Jansen vant et frispark høyt i banen. Man flyttet frem folk og hadde et brukbart etterpress hvor Eira Gjelsten var nærmest med en heading etter 82 minutter. Eira er datter til tidligere A-lagsspiller Jean.

HURTIGTOGET: Milena Jansen hadde en enorm fart.

Det ender med 3-0 tap, men spillerne kunne gå med hevet hode etter en bra prestasjon. Spesielt første omgangen var bra, mens kreftene tok slutt i andre omgang.