På hodet ut av cupen
(10.04.03) Vaulen hadde en del skadeproblemr foran denne kampen med Gysland (kne), Kleiberg (skulder), Winsnes (legg), Lima (håndball) og Tjeltveit (ankel) ute.
EDDI: Eirik Ekholdt ga Vaulen ledelsen
FIGGJO
4-1
25. min
Eirik Ekholdt (Arne Dalehaug)
Kurt Eriksen
37. min
50. min
59. min
Kenneth Gjesdal
75. min
10. april - Idrettstunet - Tilskuere: 50 - NM kval. - Dommer: Lars Dahlgren (VBK)
14. Ole Bjørn Bredesen <- 70. minutter
Figgjo tok initiativet fra start og var farlig frempå ved flere anledninger, Vaulen var nærmest ved Arne Dalehaug som strøk nettveggen samt noen farlige cornere i medvinden.
Etterhvert ble det klart at den tekniske skilnaden mellom lagene ble visket ut på den noe vårlige banen. Figgjo var mer vant med dekket, mens Vaulen ikke fikk opp tempoet på ballen. I steden for one-touch spill, ble det flere bare for å kontrollere og da var allerede de fysiske Figgen-spillerne opp i situasjonen.
Men etter en svak start løsnet det plutselig for Vaulen som hadde en fin ti minutters periode ved halvspilt omgang.
Først en stor sjanse hvor Jarle Eike kontrollert headet ballen ut til Anders Idsø som lå på hjørnet av 16-meteren. Ballen kom på perfekt halvdabb for Anders å klinke til på, men ballen suste i tverrligger og ned før det ble klarert.
Like etterpå tok Vaulen ledelsen da Arne Dalehaug fightet til seg ballen på farlig hold. Han slo raskt til Eirik Ekholdt som var alene gjennom på skuddhold. Keeper ruset ut og avverget i første omgang, men ballen trillet Eddis vei slik at han kunne tuppe ballen inn fra kort hold.
Etter 35. minutt fikk Anders Idsø gult kort etter et frispark, det ble litt tumulter og det endet i at Andi på et mystisk vis endevendte motspilleren. Figgen skulle allikevel få en fortjent utligning etter 37. minutt, da et hardt skudd fra Kurt Eriksen på 20 meter flakket i luften. Ballen gikk rett mot Tommen, men det virket nesten som om han hadde hull i hanskene for ballen gikk gjennom klypene og i mål!

Vaulen klarte ikke å heve seg etter pause, man prøvde seg både med taktikkskifte og lange pasninger uten å lykkes. Da fem minutt av andre omgang var gått, fikk Figgjo frispark fra 20 meter rett foran mål. Den 31 år gamle midtbanespilleren Kurt Eriksen steppet opp og la ballen enkelt i det ene hjørnet til 2-1!
Vaulen skulle så ha hatt et straffespark da den luekledde Jarle Eike soleklart ble tatt ned i feltet, men dommer Lars Dahlgren vinket spillet videre til store protester fra Vaulenklanen!
Nå ble Vaulen lettere desperate, man mistet tålmodigheten og Vaulens kjennemerke med spill gjennom midten forsvant totalt. Rett før timen forsvant cupdrømmen i et møljespill foran Vaulens mål. Alexander Landsnes kunne ha headet ut, men misforstod da keeper Bø Pedersen ropte. Ally dukket og lot ballen gå men plutselig var ballen fritt ute i feltet for Kurt Eriksen som enkelt ga Bjarne babes en 3-1 ledelse.
Vaulen foretok seg så et dobbeltbytte. Thomas Idsø, som nærmest bare spiller kamper grunnet sin beinhinnebetennels virket sliten, inn kom Trond Rossemyr. Trond gikk bredt på venstre, mens Anders Idsø gikk inn sentralt. Samtidig kom Ronny Hauge inn på spissen for Arne Dalehaug som måtte tapes rundt den ene ankelen.
Ronny jobbet knallhardt da han kom inn og en ny gnist ble tent, man måtte frem og score noe som selvsagt åpnet opp for kontringer motsatt vei. Frustrasjonene førte til gult kort til Jarle Eike for en ettersleng, senere også til tidligere Figgjostjerne Pedro Salgado etter at han hadde vært involvert i en tackling på sin høyre side.
På det tredje og siste byttet kom Ole Bjørn Bredesen innpå for Eirik Ekholdt helt fremme. Men nedturen fortsatte bare for Vaulen, den siste spiker i kisten kom da et knapt kvarter gjenstod. Spissen Kenneth Gjesdal utnyttet det usikre forsvarsspillet til Vaulen og med et velplassert skudd ga han Figgjo 4-1.
Vaulen spilte ikke på det de er gode til og ingen stod frem dermed tapte man fortjent for et skjerpet Figgjo-lag!

GLAD DUO: Tor Magnor Hetland og Bjarne Berntsen kunne smile bredt etter cupavansement over Vaulen.