Nedsablet 4. divisjonslag
(10.03.22) Knallkjekk første omgang hvor Vaulen leder 4-0. Andre omgang blir en transportetappe, men man holder nullen når Vidar har mye ball.
Vidar stilte meget ungt, mens Vaulen stilte meget voksent. Man tok dem rett og slett på trøkk og mer målrettet spill.
40
VIDAR 2
Amar Kotlica (Birkedal)
1 min

Vegard Natland (retur)
16 min
Bendik Aarstad (Natland?)
22 min
Vegard Natland (Nicol)
45 min
10. mars – Vaulenbanen Tilsk: 30 – Trening – Dommer: Terje Olsen (Viking)

–> 74 minutter

Ørjan Bergum, Anders Emilsen Schreuder og Casper Tjøstheim fortsatt ute hos Vaulen. Heller ingen Jonas Syvertsen eller JP Aartun, samtidig som flere av de yngste synes å telle på knappene.
Den siste tiden har man stort sett kun vært 12-14 mann på trening, dermed fylte man på med tre B-lagsspillere i Aarstad, Gilje og Nygård-

Vaulen (4–3–3): Oskar – Eirik Reiestad, Bendik Aarstad, Aleksander Idland, Sondre Isene – John Petter Gilje, Even Kvame, Vegard Natland – Daniel Nicol, Amar Kotlica, Vetle Andre Birkedal.
Vaulen i 4-3-3 med kaptein Vegard Natland som indreløper.
Omlag 20 sekunder inn i kampen stod det 1-0 til Vaulen. Vetle Andre Birkedal stod for forarbeidet. Amar Kotlica rundet keeper i boks og satte lavt inn i korthjørnet.
Eirik Reiestad slo inn fra høyre etter fem minutter. Amar Kotlica kastet seg frem og headet utenfor, men det var uansett blåst for offside.
Mer Vaulen da John Petter Gilje vridde ut til Daniel Nicol etter 8 minutter. Hans legg inn på andre stolpe fant Vegard Natland som gikk for en mellomløsning, men det ble verken fugl eller fisk da ballen gikk utenfor.
Hva så med Vidar? De var mest opptatt med å spille ballen i eget lag. Selv når dem fikk gyldne dødballer startet man å rulle bakover og starte alt på nytt. Et skudd fikk vi dog notert, men keeper reddet markkryperen.
Etter 16 minutter ble det 2-0 på spesielt vis. Bendik Aarstad slo opp fra dypet og Eirik Reiestad vant corner fra høyre. Det ble slått en kort variant før Daniel Nicol slo inn foran mål. Vidar 2 beinet unna på strek, men rett i skinka til Vegard Natland som relativt ubevisst ble målscorer da ballen spratt inn fra fem meter.
I riktig gamle dager spilte man et spill som het "21" hvor det ble gitt ulike poeng for hvilken kroppsdel man scoret med, det kan tyde på at dette spillet også var en hit i Erfjord.
Vidar 2 med en stygg bom da en klarering gikk til corner. Amar Kotlica slo inn fra høyre. På første stolpe headet man ut til Bendik Aarstad som dundret av på halv volley fra åtte meter. Dermed 3-0 til Vaulen etter 22 minutter. Jeg tror det var Birkedal eller Natland som var nest sist på ballen der.
Så internasjonal klasse over en langpasning signert Bendik Aarstad. Vetle Andre Birkedal dro seg innover, men skuddet mot korthjørnet ble gitt til corner i kampens 26. minutt.
Birkedal var så nær en styring på Kotlicas legg etter 28 minutter. Hmm, det var en merkelig kamp som var jevnere enn resultatet tilsa om en ser på ballinnehav. Det var noe dødt og lite lekent over spillet til Vidar 2. Vaulen var mer direkte i spillet samt fysisk overlegne.
Vaulens yngstemenn gjorde flotte figurer. Sondre Isene hadde et megaraid som hadde fortjent en bedre skjebne, så stod Even Kvame for en smart "boksåpner" etter 33 minutter. Det endte med at Vetle Andre Birkedal slo inn foran mål, men Vegard Natland rakk ikke å stokke beina foran kassen.
Så fulgte en periode med mye tut og kjør. Tempoet var til tider høyere enn ferdighetsnivået.
Vaulen hadde et tilløp igjen etter 39 minutter da Amar Kotlica dundret en ball like på tverrs av målet. En smart løsning, men det var ingen der som luktet den.
Så kjappe bein av Vidar inne i boksen etter 43 minutter. En spiller gikk ned i løpsduell med rutinerte Aleksander Idland, men dommer Terje Olsen fra Viking så ingenting ulovlig.
4-0-målet var en perle. Amar Kotlica slo en diagonalball. Daniel Nicol tok ned på venstresiden, dro frem noen meter før slo "blindt" i rommet til Vegard Natland. Alene mot keeper løftet han ballen opp i korthjørnet til 4-0.
Dette var Vegard 210. kamp, men det var kun andre gangen han scorer to mål i en kamp.
Det ble nesten ikke lagt til noe og lagene gikk til pause like etter målet.
Dobbelbytte i pausen da Phillip Malcolm kom inn i mål, mens Morten Nygård erstattet Daniel Nicol. Det betød at Natland gikk opp som høyrekant, mens Nygård tok plass på midten.
Vaulen startet omgangen med et par tilløp før det smalt noe voldsomt etter 53 minutter. Vetle Andre Birkedal kom seg løs i boks og fikk skutt. Det ble reddet og han løp opp returballen før han slo tilbake til John Petter Gilje, men hans skudd igjen ble reddet med en hånd. Wow, to gedigne sjanser på rappen.
Med en rekke bytter hos begge lag dødde kampen noe hen i andre omgang.
Det siste John Petter Gilje gjorde var å få gult kort før han ble byttet av for Martin Wathne etter 56 minutter.
Henning Rimereit er nyss tilbake fra en alvorlig kneskade og kom inn etter 58 minutter for Birkedal.
Tempoet hadde dalt og det var lite trøkk fremover i banen. Vi hopper derfor frem til kampens 69. minutt. En ryggvendt Amar Kotlica på 40 meter fyrte avgårde et frekt forsøk. Det en høy ball som spratt over keeper som måtte rygge og redde på strek.
Flere bytter fulgte. Lars Berge og Harun Bashir Ali erstattet Aarstad og Natland etter henholdsvis 72 og 74 minutter.
Unge Even Kvame fikk æren av å bære kapteinsbindet etter at Natland ble byttet av.
Nå var det mye Vidar, men de skapte fortsatt få sjanser. Vidar plukket med seg et gult kort etter 78 minutter.
En sjelden sjanse i denne perioden, så vi tar med Henning Rimereits skudd fra 27 meter som gikk for sentralt mot målet.
Amar Kotlica hadde gått rundt en stund og holdt seg til baksida og etter 83 minutter erstattet han seg med Vetle Birkedal som kom innpå igjen.
Gult kort til Lars Berge etter 88 minutter for noe vi tror skyldtes armbruk.
To minutter ble lagt til uten at det skjedde allverdens. Dermed vinner Vaulen ganske sterkt over Vidar 2, men det var et ungt lag vi møtte og som ikke hadde noen hjelp fra A-laget som spilte samtidig.