Holdt følge med 2. divisjonslag
(10.03.10) Vaulen spilte onsdag kveld 3-3 borte mot Ålgård.
Henrik Jelsa åpnet ballet da han satte inn en retur etter et skudd fra Idsø. Anders Idsø puttet så selv med en perle like før pause.
Ålgård snudde 0-2 til 3-2 i andre omgang før Anders Idsø utlignet til 3-3 på et vakkert frispark.
ÅLGÅRD
3–3
37 min
Henrik Jelsa
45 min
Anders Idsø
Bjørn Erik Taksdal (str.)
51 min
Sven Nesse
61 min
Jonas Vølstad
72 min
85 min
Anders Idsø
10. mars – Solås kunstgress Tilskuere: 20 – Dommer: x
1. Tom Øyvind Ulseth
3. Magnus Kartevold <- 45 minutter (-> 92 min)
29. Fredrik Berntsen -> 77 minutter
Vaulen blant annet uten Leif Pirinen, Jarle Eike, David Møller, Eivind Staurland, Christian Lyse og Petter Søndenå.
Vaulen (451): Tom Øyvind Ulseth – Magnus Kartevold, Stian Lima, Marius Fossmark, Erik Hildén – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Magne Christiansen, Anders Idsø, Jostein Eidem – Stian Falnes.
Ålgård startet forrykende og man fryktet stygge siffre.
Erik Hildén felte en ÅFK-spiller allerede etter 32 sekunder. På sidelinjen trodde man det var straffespark, men dommeren så heldigvis at det var utenfor.
Vaulen ble kraftig kjørt og var knapt over midten. Øystein Rugland hos Ålgård skjøt i nettveggen etter fire minutter.
Anders Dale felte en motspiller på 18 meter etter fem minutter. Frisparket endret retning i mur, men gikk hårfint utenfor.
De første spede forsøket fra Vaulens del kom etter 11 minutter. Sjansen kom etter et bra angrep regissert av Øystein Berge Gjellestad og Anders Idsø, ballen ble skjøvet til Magne Christiansen hvor avslutning gikk et par meter tilside for mål.
Etter å ha vært rystet i starten var plutselig Vaulen mer med i kampen. Etter 12 minutter slo Øystein Berge Gjellestad en fantastisk ball i bakrommet til Stian Falnes, men Ålgård fikk skåret av muligheten.
Ålgårds venstrekant var elektrisk og kom til sjansene. Etter 23 minutter skjøt han like over.
Magnus Kartevold fikk corner etter 25 minutter. Anders Idsøs serve ble kontret i mot og en våken Tom Øyvind Ulseth i Vaulen-buret ruset ut og parerte. Returen ble lobbet like over.
Dommeren kom i fokus med sin røde drakt ble han veldig lik Vaulens oransje. Etter 26 minutter fikk han en gul vest.
Ålgård-spissen Øystein Rugland fikk avsluttet fra kort hold etter 32 minutter, men forsøket ble reddet.
Det rykket i låret til Stian Falnes i en løpsduell etter 32 minutter. Henrik Jelsa kom inn så kjapt han klarte og erstattet Falnes da han allerede hadde gått av etter 34 minutter.
Jostein Eidem ble hektet på 30 meter etter 37 minutter. Magne Christiansen slo frisparket kort fremover til Anders Idsø som fra 25 meter fyrte avgårde en suser. Keeper fikk en hånd på ballen, men ga retur til Henrik Jelsa som satte fra kort hold. Et enkelt mål, men Jelsa er en lur mann foran mål som finner de rette plasseringene.
Det hele var noe ufortjent mot spillets gang.
Kampens første kort tilfalt en på hjemmelaget som viste knotter i en takling etter 43 minutter.
Øystein Berge Gjellestad førte fremover og ble taklet hardt. I fallet fikk han en smell i hodet og ble liggende. Dommeren lot spillet fortsette og ballen gikk etterhvert til Anders Idsø som krøllet ballen i en flakkende bue rundt keeper til 2-0 ledelse.
Da dommeren blåste for pause etter 46.30 var det mange oransje som nok slet med å ikke smile av resultatet som var noe ufortjent. Men man hadde ligget bra bakover og gode lag har som kjent litt flaks.
Eirik Mæland kom inn for Magnus Kartevold på høyrebacken etter pause. Kartevold har vært mye syk i vinter og slet med pusten.
Ålgård gjorde fem bytter, samtidig hadde man byttet en skadet spiller i første omgang.
Anders Dale felte en motspiller i boksen etter 51 minutter, dermed straffespark.
Tom Øyvind Ulseth var etter straffesparket til Bjørn Erik Taksdal, men den lirket seg inn ved stolpen.
Vaulen lå veldig dype nå og det måtte gå galt. Etter 61 minutter slo man over til venstre, første forsøk ble reddet på streken av Stian Lima, men på andre forsøk ble det konvertert til 2-2 ved Sven Nesse.
Øystein Berge Gjellestad driblet seg ned til dødlinjen etter 64 minutter. Ballen ble lagt ut 45 til Magne Christiansen som la igjen til Anders Dale, men markkryperen ble blokkert.
Ronny Hauge kom inn for Jostein Eidem på kanten etter 68 minutter.
Ålgård spilte med sine beste menn i dag og det var kanskje ikke overraskende at dem tok ledelsen etter 72 minutter. Et langskudd som så heller ufarlig ut, fra Jonas Vølstad, gikk forbi keeper som var uheldig og skled.
Ålgård fikk et mål annulert for offside etter 76 minutter.
Vaulen foretok et dobbelbytte etter 77 minutter da Sven Ole Høvring kom inn for Magne Christiansen, mens Fredrik Berntsen erstattet Marius Fossmark som sliter med vond rygg.
Nå ble laget rokkert om og Anders Idsø spilte blant annet stopper.
Sven Ole Høvring fikk frispark på 22 meter etter 85 minutter. Perfekt hold for Anders Idsø som delikat skrudde ballen over muren og i nærmeste kryss. Det var internasjonalt snitt på den scoringen! Lekkert og 3-3!
Ålgård var nær fire etter 88 minutter, men Tom Øyvind Ulseth i Vaulen-buret reddet veldig bra da en Ålgård-spiller kom alene mot mål.
Øystein Berge Gjellestad fikk en motspillers knotter stemplet i kneet etter 89 minutter og gikk ned i smerte.
Magnus Kartevold kom inn igjen for en skadd Øystein etter 92 minutter.
Ronny Hauge pådro seg det obligatoriske gule kortet etter 93 minutter da han hindret et tidlig tatt frispark ved å stille seg foran ballen.
Etter 94.20 var dommeren også fornøyd med dagen.