Vaulen vant amper batalje
(10.02.05) Vannrette haglbyger gjorde sitt til at en del tilskuere foretrakk drive-in-prinsippet på denne kampen...
Vaulen har heldigvis en stor tropp, for også i dag var det flere forfall. Det var tre forandringer fra dem som startet mot Buøy. Landsnes erstattet en skadet Gjuvsland som stopper, Christiansen kom inn for en syk Husvæg på venstre midtbane, mens Hauge kom inn for en strekkskadet Sunde. Samtidig var Ekholdt og Eike tilbake på benken, etter henholdsvis kneproblem og influensa. For Staal startet den tidligere Vaulen-spilleren Knut Ivar Tjeltveit i forsvar.
CAPTAIN FANTASTIC: Steini med andre strake!
2-1
STAAL JØRPELAND
Ronny Hauge (A Idsø)
43 min
Anders Idsø (Jarle Eike)
72 min
82 min
Thomas Fjelde
10. februar - Hinna kunstgress - Tilskuere: 10 - SR-serien - Dommer: L. Nygaard
1. Tom Arne Bø Pedersen <- 46 minutter
2. Stein-Ivar Andersen (K)
3. Øyvind Vollen <- 55 minutter (-> 60 min) (<- 68 min)
14. Jarle Eike -> 68 minutter
Vaulen kom best igang og hadde tre sjanser de første ti minuttene. Christophe Dagsland hadde både et susende skudd og et forsøk på lobb, mens debutant Magne Christiansens forsøk på plassering i lengste gikk utenfor.
Magne presenterte seg forøvrig fint og viste stor aggresivitet og tacklingsstyrke.
Så tok Staal mer over og Vaulen måtte konsentrere seg om å demme opp i motvinden. Etter 11 minutter gikk et Staalskudd i tverrliggeren, men linjemannen hadde her vinket av for offside. Få minutter senere tapte Vaulen en duell etter utspill fra eget mål, ballen kom kjapt igjennom til en grønn og sort som trillet ballen på utsiden av stolperoten.
Så etter 17 minutter ble nok Staal snytt for et straffe da Eivind Staurland nok puffet en motspiller i ryggen inne i 16 meteren. Ronny Hauge fikk så gult kort etter å ha provosert dommeren etter 20 minutters spill.
Vaulen var nå heldige som holdt nullen, etter 29 minutter burde Staal tatt ledelsen på en farlig dobbelsjanse. Først et skudd som keeper Tom Arne Bø Pedersen fistet i tverrliggeren, så på returen et farlig brassespark fra fem meter som Tommen mirakuløst fikk stoppet med en hånd.
Nå blåste det mer og mer og haggelkulene sved i ansiktet. Vaulen var på hælene og slet med å komme over midten i en lengre periode.
Men da man minst ventet det kom ledermålet til Vaulen. Anders Idsø slo en kontringsball til Christophe Dagsland som stormet fremover. Chris så opp (!), og slo over til Anders, som på en touch slo videre til en galloperende Ronny Hauge på høyresiden. Fra 16 meter dunket han ballen opp under tverrliggeren uten sjanse for Staals keeper!
På tampen av omgangen ble det svært ampert da Dagsland var i klinsj med en Staalspiller, men dommeren ga ikke kort til noen av de involverte.

I pausen kom Bjarne Hov inn for Tom Arne Bø Pedersen i mål.
Vaulen fikk en kanonsjanse rett etter avspark da Ronny slo en flott ball igjennom til Christophe, som raidet ned høyresiden før han slo over til Magne Christiansen på andre stolpe, men skuddet spratt inn til keeper.
Så etter 50 minutter fikk Vaulen et mål annulert for offside. Først satte Ronny ballen nesten i mål, ballen ble tilslutt halvklarert før Thomas Idsø banket ballen i mål. Men linjemannen vinket for offside på Ronny, så var det debatten om det er offside på skudd eller om eventuelt Ronny forstyrret ballbanen for keeper.
Nå var det Vaulen som hadde vinden i ryggen og presset på fremover, men etter 54 minutter kontret Staal etter et Vaulen frispark på motsatt banehalvdel. En Staalspiller stod alene foran mål på en kross fra høyre, men i siste liten kom Thomas Idsø sklidene inn og blokkerte!
Minuttet senere kom Eirik Ekholdt inn for Øyvind Vollen, Ronny overlot spissplassen til Fast Eddi og tok backrollen til Ømi. Men bare fem minutter senere måtte man ta av Ronny som "kokte", inn kom Vollen igjen. Samtidig kom nok en ex-Beachboy i Trond Rossemyrs skikkelse innpå. Det var mest bytter å skrive hjem om i denne perioden for etter 68 minutter kom Jarle Eike innpå for Øyvind Vollen som igjen gikk ut, Jadden tok plass på midten, mens Magne Christiansen gikk ned på den ene backen.
Så etter 72 minutter ble det 2-0, en nydelig pasning fra Jarle Eike fant Anders Idsø på 20 meter, Andi fikk et lite rom og curlet ballen via en Staalforsvarer i det lengste hjørnet!
Anders la på til 2-0!
Staal kom tilbake og reduserte etter 82 minutter da en lang ball ble headet tilbake til Thomas Fjelde, som vakkert headet ballen i mål.
På slutten var det Staal som presset fremover på jakt etter utligning, men Anders Idsø var muligens nærmest med sin frekke lobb som gikk like over mål!
Dermed ble det ny 2-1 seier til Vaulen som nå har kommandoen i sin gruppe i SR-serien.