-16
3p
Sterk bortseier mot Nærbø 3
(10.01.10) Hjemmesterke og ubeseirede Nærbø 3 tok i mot et Vaulenlag hjemme på egen parkett i Nye Loen søndag ettermiddag.
Nærbø 3 hadde vunnet alle sine 8 kamper i årets sesong, og gikk også gjennom alle kampene i fjor uten poengtap. Siste tap kom tilbake i April 2008 mot nettopp Vaulen (31-29 i Hetlandshallen) så dette var kanskje Vaulen sin største utfordring i årets sesong.
Vaulen manglet noen spillere til årets første kamp, men hadde en god og sterk tropp med seg sørover. Vaulen startet kampen forykende, og tok tidlig tak i kampen. Som i de siste kampene startet oransjetrøyene med et kanon forsvar, og bakerst stod en opplagt Kjetil Arne Refvik. Vaulen ledet tidlig 6-1 og 7-3 og Nærbø måtte ty til en tidlig timeout for å våkne.
Etter hvert i første omgang tok Nærbø mer over, og fikk en del enkle mål fra strekspiller og banens eldstemann Martin Edland (46). Martin er eldre bror til Jonas Edland som har herjet i eliten både for Viking og Nærbø.
Vaulen klarte kun å score 2 mål siste halvdel av andre omgang, men pga Kjetil Arne ”Veggen” Refvik så stod det 9-9 til pause. Vaulen slet i angrepsspillet etter en bra start på kampen, og i pausen ble vaulenguttene enige om å kjøre mer tempo i angrepsspillet.
Andre omgangen var jevn, og lagene følgte hverandre til 12-12. Nærbø fikk da en 2 minutters utvisning, og Vaulen håpte de skulle endelig klare å rykke fra igjen. Slik skulle det ikke gå, og Nærbø vant utvisningsperioden med 1-0 og tok ledelsen for første gangen i kampen. Når Nærbø rett etterpå fikk en tomålsledelse så trodde alle i Nye Loen at poengene skulle bli igjen på jæren.
Vaulen tok et grep og satte mer fart i angrepene. Pål Særvoll, Atle Sivertsen og Morten Osmundsen satte mer trykk og kom gang på gang i gjennom etter bra krysspill. Strekspiller Christian Aasland fikk også enklere på strek da Nærbø ble mer og mer offensive i sitt 3-2-1 forsvar. Aasland fikk en del viktige straffer som coach Sivertsen satte sikkert i mål bak en stor og god Nærbø keeper. Hele 5 mål på straffer ble det i kveld på Atle.
Etter at ”Veggen” Refvik stengte buret så tok Vaulen over ledelsen i kampen, og ledet med 2 mål når 10 minutter stod igjen på klokken. Refvik reddet gang på gang 100% sjanser fra frustrerte Nærbø spillere. Refvik var klart banens beste spiller, og redningsprosenten må ha vært over 50%! Etter noen heldige dommeravgjørelser så fikk Vaulen to enkle mål av Morten og Knut Tallaksen og kampen var strengt tatt over. I kampen siste sekund fikk Kjetil Ween æren av å sette inn Vaulen sitt 27 og siste mål, og dermed vant Vaulen den viktige toppkampen med hele 27-21. Vaulen var nok ikke 6 mål bedre enn sin motstander, men med veldig bra forsvar og keeper så var det fullt fortjent av poengene ble med nordover til storbyen!
Vaulen ligger nå på andre plass, 1 poeng foran Stavanger med en kamp mindre spilt og Nærbø er kun 1 poeng foran.