Endelig vippet det Vaulens vei
(09.11.09) Håndballgutta har ikke hatt marginene med seg før i sesongen. Søndag møtte dem Forus & Gausel i Hetlandshallen.
Vaulen startet bra i forsvar og fikk en del enkle mål på kontra kantspillerne av Stian Lima og Morten Osmundsen. Men etter å ha ledet 12-6 og 14-8 så ble pauseresultatet 15-15 etter en solid sluttspurt av Fours & Gausel før pause.
Virket som Forus & Gausel spillerne med Kent Jensen (8 mål) og Fredrik Birkedal (6 mål) var bedre trent enn de gamle rutinerte Vaulen spillerne.
I pausen fikk Vaulen en bra forsterkning med at tidligere eliteseriespiller og Tenerife proff Espen Særvoll endelig hadde våknet og kommet seg til Hetlandshallen. Uten oppvarming og bare en oransje t-skjorte dundret han inn 16-15 etter 30 sek av andre omgang. Espen hadde totalt 6 mål i denne omgangen. Espen er også en del av Vaulens storhet, nemlig Vaulen C.
Vaulen ledet hele andre omgang med 3-4 mål, men pga mange utvisninger som i følge tilskuere var helt bak mål så ble kampen litt for spennende på slutten. 29-27 ble til 29-29 halvannet min før slutt. Lima fikk da seg en merkelig 2 minutt utvisning, skulle dette ødelegge for Vaulen?
Vaulen gikk i angrep med 5 mann, men 1 min før slutt bestemte lagleder Atle Sivertsen seg for at slagplanen skulle legges i en timeout. Slagplanen var at Atle skulle satse bredt fra høyre så skulle vi se hva som skjedde. Uansett planen virket og Vaulen tok ledelsen 30-29 med 30 sek igjen på klokken. FGI satset alt framover, men en lang arm i forsvaret fikk Vaulen tak i ballen og Morten Osmundsen, dagens toppscorer med 7 mål, fikk en enkel oppgave å sikre Vaulen alle poengene på egen parkett. FGI fikk et trøstemål, men dette var Vaulens dag!
En ikke navngitt Vaulen spiller ønsket å legge inn protest på dommeren, da han i begge omgangene dømte 80-20 i favør FGI. ”Virket nesten som han ønsket en jevn kamp”, sier spilleren i en kommentar. FGI fikk vel litt for mange enkle straffekast, men Vaulen på sin side fikk noen merkelige utvisninger samt ingen hjelp av dommeren i angrep da FGI spillerne taklet langt innenfor 6 meteren.
Håper alle Vaulen Håndball tilhengere kjenner sin besøkelsestid, og kommer på neste hjemmekamp i gode gamle Hetlandshallen!
Kampstatistikk:
Pauseresultat 15-15, Sluttresultat 31-30
Utvisninger: 7 stk. 2 min.
Vaulen: Stian L - 3 mål, Knut T - 6 mål, Espen T - 2 mål, Morten O - 7 mål, Atle S - 4 mål, Christian Aa - 3 mål, Espen S - 6 mål, Tor Inge S, Kjetil Arne R.