Debut: 02.02.2017 (Treningskamp)
Vaulen (3412): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Even Kvame Harun Bashir Ali, Anders Polland Vik, Vegard Natland, Vetle Birkedal Amar Kotlica Sondre Brokka, Eriel Pires Antonio.
Skikkelig søndagstur for A-laget som tok en tidlig ferge. Såpass tidlige var man at man både fikk med seg innlagt sightseeing og besøk på ungdomsklubben med billiard og FIFA på lerret!
Det var kanskje greit med noen timer å komme seg på etter en strabasiøs fergetur hvor det var noen bleke og grønne ansikt?
For å være sikre på å rekke ferga hjem ble man enige om å sparke i gang kampen ti minutter før tiden.
Sondre Isene var et usikkert kort før oppvarmingen og kastet inn håndkleet slik at Ørjan Bergum kom inn i startoppstillinga.
Kapteinstatusen til Vegard Natland henger nok i en tynn tråd etter nok et tapt myntkast. Det betød at man skulle spille første omgang i meget sterk motvind type kuling.
Selv om man sloss mot de fysiske elementene tok man initiativet i kampen og hadde ballen det meste av tiden. Planen var å spille mye langs bakken, men da var det viktig å få opp balltempoet.
I starten fikk man et par cornere, mens Vetle Birkedal testet keeperen med et skudd da han skar inn fra venstre.
Vaulen kom foran etter 11 minutter. Eriel Pires Antonio slo kort på tverrs til Amar Kotlica sentralt i banen fra omlag 20 meter, det presise skuddet gikk inn nede ved stolpen til 0-1.
Så dabbet det noe av fra Vaulens del og den neste sjansen vi noterte var etter tjue minutter da Vegard Natlands kross gikk via en hvit og blå og nesten inn i eget mål. Den påfølgende corneren havnet etter hvert ut i returrommet hvor Harun Bashir Ali fyrte av tilside for mål.
Så en god sjanse for Vaulen etter 22 minutter. Det var en lur stikker sentralt fra Eriel Pires Antonio. Harun Bashir Ali kom på et flott løp i boks, men ble nektet av en utrusende keeper på syv meter.
Det var Vaulens hurtige one touch spill som stadig var nær ved å bryte ned Kvitsøy, men som regel ble det med nesten. Vetle Birkedal hadde en kross som gikk via bussen og i nettveggen etter 25 minutter.
Ørjan Bergum forsøkte seg så fra 20 meter etter halvtimen, ballen gikk via en spiller og i høy bue ned på femmeteren hvor Sondre Brokka fikk fyrt av uten hell.
Vetle Birkedal var frempå igjen da han nær fikk tuppet ballen forbi keeper da han møtte på første stolpe.
Dagens første kort tilfalt Kvitsøys Jarle Nordbø etter 33 minutter.
Eriel Pires Antonio fikk så et myndig tilsnakk fra Morten Stople, men slapp kortet. Det påfølgende frisparket blåste ekkelt mot topphjørnet til Trym Landråk Gjerstad, men keeperen fikk fistet over til corner etter 38 minutter.
Eriel Pires Antonio fikk så sitt skudd blokkert til corner etter et langveisfarende Kotlica raid. Like etter skjøt Ørjan Bergum utenfor. Ennå mer Vaulen like før pause da Bergums småskumle innlegg ble fanget av keeper mellom tre oransje i boks.
Halvminuttet ble lagt til. Helt fortjent at Vaulen ledet etter et stort overtak spillemessig, men det var vanskelige forhold og den siste presisjonen manglet.
Vaulen tok en kortvarig pause i det fri og gjorde ingen endringer.
Etter 51 minutter skulle Vaulen doble. Amar Kotlica ble tatt ned på 20 meter sentralt i banen. Vetle Birkedal curlet et frispark over muren. Keeper fikk reddet, men på returen var Harun Bashir Ali som tappet inn.
Harun feiret sitt andre mål for klubben med et stort smil før speakeren spilte av lyden fra dusjscenen i Alfred Hitchcocks Psycho. En forfjamset Harun måtte se seg over skulderen om det kom noen drapssauer fra åkeren.
Even Kvame fikk gult kort etter 56 minutter.
Det var litt vel mye pirking av ball sentralt foran mål fra tjue meter og inn. Noe som krevdes ekstrem presisjon og det bar da også lite frukter. Anders Polland Vik brøt det opp med et langskudd som strøk over krysset etter 61 minutter.
Like etter falt Polland Vik på den vonde skulderen etter en duell. Store smerter for Bamble-karen som fikk skulderen ute av ledd for tiende gang i karrieren, nå spørs det om man heller må belage seg på tre måneders opptrening?
Etter et lite stopp i spill hvor man måtte få hjelp av faren til Noah Fynn Alves som var lege. Kom nettopp Noah inn til sin A-lagsdebut etter 65 minutter.
Etter 67 minutter falt så ballen ned for Aleksander Idland på 16 meter. Han skjøt kontant og ballen suste inn nede ved stolperoten. Ja, så enkelt kan det også gjøres!
Sondre Brokka hadde så et flott raid og avleverte til Vetle Birkedal. Vetle slapp ned den ene skulderen og prøvde å vri ballen i topphjørnet, men keeper fikk en hånd på ballen som spratt i tverrligger og over. Det påfølgende corneret fra Amar Kotlica var nær ved å blåse inn før Aleksander Idland skjøt utenfor på restene.
Lars Berge kom så inn for Even Kvame etter 70 minutter.
Vetle Birkedal hadde så en nytt godt skudd like etter.
Noah Fynn Alves skaffet så Vaulen sitt ørtende corner. Igjen var det nært ved at ballen fra Kotlica blåste inn i vinden.
Etter 72 minutter kom Mathias Strunck Gundersen inn for Aleksander Idland.
Så en ny corner til Vaulen, men Sondre Brokka fikk ikke rent treff ved denne anledning.
Så en ny debutant i Jonas Garsjø Herikstad som kom inn da Harun Bashir Ali hadde fått en fot i nesen og blødde. Garsjø Herikstad som er sønn av klubbens tidligere formann var kun 15 år, men tok plass som stopper!
Like etter felte Sondre Brokka Kvitsøys Kristian Bulling Steffensen i boksen. Straffespark!
Bulling Steffensen var sikker fra elleve meter og det var plutselig litt småscary med 1-3.
Eriel Pires Antonio hadde et skudd fra hjørnet av boksen som ble gitt til corner etter 80 minutter.
Nå var det lite som skjedde her. Vaulen tok ikke like store sjanser lenger og de forsøkene som kom blåste som regel bort i den sterke medvinden.
Noah Fynn Alves skaffet så Vaulen en corner. Antonio fikk tak i ballen på første og lav over motsatt til Vetle Birkedal som brukte en berøring før mye slik at skuddet ble blokkert etter 88 minutter.
Plutselig løsnet det etter 90 minutter. Lars Brge brøt på midten og satte fart. Vetle Birkedal gikk på diagonalløp i boks og fikk lirket ballen inn fra kort hold.
Vi hadde knapt fått tastet ned målet før det stod 5-1 til Vaulen. Vi fikk ikke helt med oss hvem som slo hurtig mot venstre fra sentralt på 25 meter. Ballen havnet iallefall ute hos Eriel Pires Antonio som satte presist inn lavt i lengste.
Tre minutter ble lagt til og man vinner 5-1 på en dag det var lite blendende fotball å glede seg over. Man gikk nok litt for ofte inn i sekken sentralt isteden for å få strukket Kvitsøy med kjappe vendinger av spill.