Vaulen til semi etter folkefest
(09.09.23) Med 5-600 tilskuere leverte Vaulen en heroisk kamp. Med ti mann den siste halvtimen kom man under et voldsomt press, men Roy Andre Dyrdal var helt fantastisk.
Så på overtid kontret man inn 3-1 da Nicolai Moi Sene dundret gjennom to mann og la ballen over til Pacifique Nahimana!

3–1
FORUS & GAUSEL
Aleksander Gundersen (str)
0 min

2 min Runar Håheimsnes Engebretsen
Bendik Aarstad (str)
39 min

Pacifique Nahimana (Moi Sene)
96 min
9. sept – Vaulenbanen Tilsk: 500 – Rog Cup – Dommer: Norbakken (Sandved)

22. Lars Berge

Dette blir Vaulens femte kamp i Rogalandscupen. I de foregående kampene har man kun pådratt seg et gult kort til Mads Jacobsen Mørland. I denne turneringen soner man etter to gule kort, men man vil ikke kunne sone i en finale for gule kort. Dermed er det kun røde kort som vil kunne gi suspensjon for Vaulen om man skal til finale.

Ellers må spillere ha vært benyttet i minst 1/3 av cupkampene for klubben i perioden man har vært spilleberettiget for klubben. Det betyr at spillere som har vært i Vaulen siden den første kampen må ha spilt to kamper for å bli finaleklare.

Vaulen har tidligere benyttet seg av et blandet lag mellom A- og B-laget, men er registrert som 5. divisjonslag. Forus & Gausel holder til i 4. divisjon slik at Vaulen får et straffe før avspark.

På spillersiden er Ørjan Bergum og Vegard Natland skadde, begge har slitt med knær siden i sommer. Bendik Aarstad var ikke med mot Sunde, men er tilbake her. Morten Fløtre Solheim er ute med en kneskade.
Amund Belaska er bortreist, men har lovet å se kampen på skjermen.
Det så ut som alle kom i fra det mot Sunde uten skader.
Sander Bergeviks overgang gikk igjennom på fredag.

Enorm konkurranse om plassene nå og mange gode spillere får dessverre ikke plass i troppen.

Vaulen (4–33): Roy Andre Dyrdal – Theodor Haugen, Aleksander Idland, Aleksander Gundersen, Daniel Olsen – Bendik Aarstad, Torbjørn Aabrekk, John Petter Gilje – Mathias Rønsberg, Eriel Pires Antonio, Theodor Høksaas Gabrielsen.
500 tilskuere fikk kink i nakken før avspark i påvente av tre fallskjermhoppere som hadde både med seg klubbflagget og kampballen.
To lag som speilet hverandre i 4-3-3 formasjoner og ville ha bakrom på en liten bane.
Aleksander Gundersen tok straffen man fikk før kampen og sendte avgårde et velplassert skudd nede i kroken. Dermed ledet man 1-0 før Forus & Gausel tok avspark.
Forus utlignet etter to minutter da bror Erik fant Runar Engebretsen motsatt i boks. En teknisk flott volley ble smekket bak Roy Andre Dyrdal.
Et ballsikkert bortelag startet så å trille og trille, men Vaulen lå smart og kompakt slik at det ble få sjanser.
De energiske supportergjengene holdt stemningen oppe i en voldsom varme.
Roy Dyrdal ruste så flott ut da Erik Ellingsen fikk en litt for lang touch etter å ha blitt spilt fri etter 13 minutter.
En voldsom tørr bane gjorde sitt til at Forus & Gausel slet med å få opp tempoet som dem er kjent for.
Erik Engebretsen fikk gult kort etter 22 minutter da han hektet Aleksander Gundersen.
Dommeren innvilget en drikkepause etter 27 minutter.
Vaulen kom nå mer til sin rett, men avslutninger på mål fikk man ikke.
Mathias Rønsberg ble så hektet i boksen. Straffespark etter 38 minutter!
Bendik Aarstad steppet opp denne gangen. Bendik satte lavt og sikkert nede til høyre og dermed ledelse på nytt.
Et flott triangelspill så Rønsberg komme seg rundt på høyre etter 42 minutter, men innlegget ble forstyrret såpass at det ble keepermat.
Drøye to minutter ble lagt til og man gikk til hvile på stillingen 2-1.
Ingen endringer etter pause når Vaulen skulle spille i retning badeplassen.
Etter 47 minutter kom Vaulen til en gigasjanse da Haugen slo i kanalen. Eriel Pires Antonio skjøt fra hjørnet av boksen og ballen traff begge stolpene før den gikk ut. Her hadde spillerne startet å feire, men den gang ei.
Vaulens Theodor Gabrielsen fikk så direkte rødt kort etter 56 minutter for å løfte ut et fot for å holde unna en motspiller. Utrolig strengt og Aleksander Idland fikk gult kort for munnbruk i etterkant.
Dermed måtte man spille med en mann mindre i en drøy halvtime.
Temperaturen steg og en FGI-trener fikk også gult kort etter 59 minutter.
Eriel Pires Antonio gikk så ned med krampe etter 63 minutter. Da man kom i gang igjen var han erstattet av Pacifique Nahimana.
Dermed hadde man ennå mer bakromskraft med et Vaulen som ble stadig dypere.
Forus & Gausel slo mye inn fra sidene, men vaulenforsvaret var imponerende.
Så en stor sjanse for Forus & Gausel hvor Simen Rolands heading ble fistet over av Dyrdal etter 74 minutter.
Nicolai Moi Sene kom inn for Rønsberg etter 75 minutter.
For første gang i kampen hadde FGI nå et skikkelig trøkk med en rekke cornere.
Roy Andre Dyrdal vartet så opp med en beinparade da Erik Engebretsen avsluttet fra kort hold etter 78 minutter.
Runar Engebretsen dundret av etter 80 minutter og ballen strøk på utsiden av stolpen.
Bendik Aarstad fikk gult kort etter 84 minutter da han kom for sent inn i en takling.
Pacifique Nahimana hadde et voldsomt soloraid etter 89 minutter som endte med et skudd i nettveggen.
Så vartet Roy Andre Dyrdal opp med en fantastisk reaksjonsredning etter 90 minutter.
John Petter Gilje var for sent inne etter 90 minutter og fikk gult kort.
Inn i overtiden reddet Dyrdal med en utenomjordisk redning etter heading på frispark. Det oppstod kaos på returen og det ble blåst frispark fordel Vaulen.
Her kunne det ha blitt delt ut noen kort, men isteden var det Roy Andre Dyrdal som fikk gult kort for å hale ut tiden på frisparket.
Mer kramper her og Torbjørn Aabrekk gikk rutinert ned for å få tøyet en krampe etter 93 minutter.
Seks minutter på overtid slo Dyrdal en lang ball opp mot Moi Sene som kriget ballen med seg. Han var nede i bakken, men ga seg ikke. Ballen ble slått over til en fri Pacifique Nahimana som dundret inn 3-1!
Et voldsom feiring med banestorming fulgte og Moi Sene fikk gult kort for å ha dratt av seg drakten.
Dommeren blåste av kampen like etter og nå var hele Vaulen samlet på banen for å juble for avansement!

Møter Brodd 2 eller Ganddal
I pausen av kampen ble semifinalene trukket på TV Aftenbladet.
Vaulen fikk hjemmekamp mot vinneren av mandagens møte mellom Brodd 2 og Ganddal. Hana fikk så Ålgård på hjemmebane.
Dermed blir det også semifinale på Vaulenbanen. Finalen går på SR Bank Arena.
Semiene skal bli spilt innen månedsskiftet, mens finalen er satt til lørdag 21. oktober.