Trist som faen
(09.09.05) Vaulen viste fine takter mot Bjerkreim, men slapp inn sure mål slik at det ble 4-2 tap.
TOK TAK: Morten Wiik debuterte og viste at han vil bli en forsterkning for Vaulen med sin evne til å binde opp et forsvar på egenhånd.
BJERKREIM
4-2
Håkon Eikrem
19 min
Velle Kristian Espeland
30 min
48 min
Johnny Erga (Morten Wiik)
Arner Tiro
60 min
78 min
Morten Wiik (Thomas Idsø)
Selvmål
83 min
9. september - Vikeså stadion - Tilskuere: 40 - Serie - Dommer: Tor Enge (Viking)
8. Magne Christiansen
9. Ronny Hauge  -> 45 minutter (<- 84 min)
16. Eirik Sunde
Vaulen (4-5-1): 1. Tom Arne Bø Pedersen - 17. Robert Hovland, 9. Stein-Ivar Andersen, 16. Alexander Landsnes, 14. Stian Lima - 15. Ronny Hauge, 6. Thomas Idsø, 12. Magne Christiansen, 7. Anders Idsø, 22. Stian Adamsen Husvæg - 23. Morten Wiik. Benk: 2. Andreas Fløgstad, 13. Øystein Winsnes, 21. Johnny Edland Erga, 115. Kjetil Aasland.
HELAN OG HALVAN: Bare hattene mangler på Frode og Vegard.
Kampen startet jevnt og Vaulens spill når de gikk fremover var oppløftende. Dog var Bjerkreim svært nære da de fikk tre sjanser etter en Helge Bue corner fra høyre etter 8 minutter.
Vaulen kom nær etter 12 minutter da et innkast fra Robert Hovland på høyresiden ble stusset videre av Morten Wiik til Thomas Idsø, men skuddet fra 16 meters hold gikk like utenfor lengste stolpe.
Så fikk Bjerkreim et mål ut av intet. Håkon Eikrem fikk stå heller upresset på 16 meter og headet et innlegg fra høyre elegant nede i hjørnet.
Et Anders Idsø corner etter 21 minutter fant Morten Wiik, som sterkt fikk heade mot mål, men en Bjerkreimspiller reddet på streken.
POSITIV DEBUT: Morten Wiik fra farmerklubben Sauda.
Anders Idsø slo så en flat ball inn til Wiik på 25 meter, nyervervelsen klemte til på direkten med sin farlige venstrefot, men måtte se ballen stryke stolpen!
Uturen fortsatte for Vaulen for etter 28 minutter slo Magne Christiansen bredt til Ronny Hauge på høyre. Innlegget fant Thomas Idsø, men headingen ble stoppet i første omgang. Morten Wiik jaget returen og falt pladask over ballen, dommer Tor Enge var ikke interessert i straffe og blåste frispark motsatt vei for Wiiks hands i landingen.
Isteden var det Bjerkreim som skulle få et fillemål til. Velle Kristian Espeland tok et frispark fra 18 meter litt til venstre foran mål og skrudde ballen enkelt oppe i lengste hjørne.
Vaulen virket litt sjokklammet av å ligge under med to mål og i en periode var det hjemmelaget som hadde spillet. Man kom til et par halvsjanser, først ble det heldigvis offside på 16 meter, så skjøt Helge Bue i nettveggen fra skrått hold.
Stian Lima slo så en ball ned langs linjen til Stian Husvæg på venstre, han prøvde lykken med et langt raid, men skuddet fra 20 meter trillet inn til keeper.
Nok en stor sjanse til Vaulen kom like etter. Robert Hovland la inn fra høyre og Anders Idsø fikk lagt ut til Stian Lima, som fra 25 meter knallet av en suser, men keeper fikk kastet seg ned og reddet med en hånd! Gode prestasjoner av både Stian og keeper.
Morten ble tatt på 20 meter rett foran mål etter 37 minutter, men frisparket fra Thomas ble skrudd over.
Like før pause fikk Vaulen en kjempesjanse. Husvæg fant Thomas i boksen, skuddet ble blokkert ut til høyre for mål hvor Ronny Hauge skjøt via en Bjerkreim-spiller i nærmeste stolpe og ut til corner.
I pausen ble begge kantspillerne til Vaulen byttet ut. Andreas Fløgstad gjorde comeback for Vaulen da han kom inn for Ronny Hauge, mens Johnny Erga tok plassen til Stian  Husvæg.
Etter 48 minutter fikk Vaulen endelig ballen i mål. Andreas Fløgstad slo inn fra høyre til Morten Wiik som fikk kastet seg tilbake og stusset igjennom Johnny Erga som headet ballen nede i høyre hjørne!
Vaulen øynet nytt håp og man fikk ny giv i spillet, spesielt Johnny (han med sleng i sykkelshorten, Poddi anm.) var aktiv på venstresiden.
Øystein Winsnes kom så inn for Stian Lima på venstrebacken etter 58 minutter.
Da Vaulen var så høyt oppe fikk man isteden en rett i fleisen etter timen. Keeper Tom glapp et innlegg fra høyre og ballen gikk rett i beina på Arner Tiro som enkelt kunne sette ballen i mål.
Etter 63 minutter la Wiik vakkert igjen til Johnny som rykket fra forsvaret, det flotte raidet ble avsluttet med et skudd fra 20 meter som gikk over.
Deretter prøvde Anders Idsø seg på egenhånd, men suserene fra 25 meter gikk betegnede stolpe ut.
Det gikk ikke Vaulens vei, men det var tross alt oppmuntrende spill for fortsettelsen.
Superreserve Kjetil Aasland, som faktisk startet sin seniorkarriere på samme bane for hele 20 år siden, kom inn 12 minutter før slutt da han erstattet Robert Hovland.
Det betød at man la om til 3-5-2 hvor Aasland skulle være med å kjempe på topp.
Etter 82 minutter fikk Morten Wiik en skulder plantet i nakken på kanten av 16 meteren og dermed klart frispark. Thomas Idsø slo inn til Morten Wiik som via en Bjerkreim spiller fikk headet ballen inn nede i høyre hjørne.
NYTT HÅP: Wiik header inn Thomas' frispark via en Bjerkreim-spiller.
Skulle Vaulen kunne reise seg tenkte vi et par sekunder før det stod 2-4. Kommunikasjonssvikt mellom Stein-Ivar Andersen og Tom Arne Bø Pedersen førte nemlig til selvmål av Steini som headet en høy ball i eget mål bak en utrusende Tommen.
Uforklarlig ufortjent.
Etter 84 minutter kom Ronny Hauge inn for en utslitt Morten Wiik som hadde gjort en kjempeinnsats i debuten.
Tre minutter senere la Aasland igjen til Fløgstad på høyre, men skuddet like på innsiden av 16 meteren gikk via en rødtrøye til corner. Anders Idsøs corner fant Aasland på andre stolpe, men headingen gikk like utenfor.
Så på overtid fikk Thomas Idsø gult kort da han frustrert gikk sent inn i en takling midt på banen. Dommer Enge ga gult kort, Thomas' andre for sesongen.
Bjerkreim vant dermed noe flatterende 4-2 over et Vaulenlag som viste tegn på å være på vei ut av den mørke tunnellen...