Beste lag i fjerde?
(09.08.12) Hundvåg viste seg som et godt lag og Vaulen klarte ikke å dominere slik dem har gjort tidligere i sesongen.
Allikevel vinner man 2-0. Først på et langt innkast hvor man viser sin styrke i feltet. Så på 2-0 fikk man se glimt av den kvaliteten man vet laget har. Her gikk det lynhurtig fremover.
To mål før pause ble nok, Hundvåg så det meste av ballen i andre omgang uten å score.
HEMMELIGHETEN BAK SUKSESSEN: Vaulens støtteapparat er nok det beste i lokalfotballen. De er de første som kommer og de siste som går. Nå er draktene allerede vasket og klare til tre nye poeng mot Hana.
2–0
HUNDVÅG
Daniel Vatland (Sanne)
33 min

John Sanne (Berg)
35 min

9. august – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Trening – Dommer: Lars Dahlgren (VBK)

87. Eric Ordaz

Anders Idsø fikk seg en smell i akillesen og meldte forfall like før start. Anders Dale og Sven Ole Høvring var også tatt ut i troppen, men måtte melde forfall grunnet sykdom. Ellers manglet man Marius Fossmark, Eivind Ovedal, Eivind Staurland, Jon Nessa, Danny Pinho, John Petter Gilje, Harald Nedreskår, Stian Falnes, Halil Husic og Knut Christian Berg.
Benken var allikevel spennende med debutant Eirik Hadland, comeback kid John Petter Gilje og en langhåret ferievikar i Eric Ordaz.
Vaulen (4–3–3): Steffen Holm – Magnus Kartevold, Daniel Vatland, Jarle Eike, Stian Lima – Arnt Ove Ivesdal, Thomas Idsø, David Berg – John Sanne, Gaute Schei, Christer Husvæg.
Begge lag leder hver sin avdeling i 4. divisjon og det var voldsomt oppbud på tribunen med omlag 50 tilskuere på en treningskamp tidlig i august. Imponerende!
Hundvåg proffaktuelle toppscorer Preben Erland ble programhelt, han var nemlig skadd. Heller ikke Bjarte Lunde Aarsheim var å se.
Kampen åpnet litt rotete, det var tydelig at man ikke hadde spilt kamp på halvannen måned.
Hundvåg var ikke ufarlige og satt like utenfor etter ni minutter. Så satte Gaute Schei inn et innkast fra John Sanne, men dommeren annulerte goalen etter 12 minutter.
Magnus Kartevold la lavt ut til David Berg etter kvarteret, men avslutningen gikk over.
Hundvåg tok så mer over. Dem fikk spille seg litt vel lett igjennom til tider, og fikk også noen cornere.
David Berg slo ned i kanalen til John Sanne etter 22 minutter, fra skrå vinkel skjøt han i nettveggen.
Steffen Holm enhåndsredning etter 24 minutter ble gitt til corner.
John Sanne brøt etter 27 minutter og ble felt på 40 meter. Christer Husvægs frispark spratt like over Daniel Vatland og en smått utspilt keeper fikk med nød og neppe gitt til corner.
Rundt halvtimen trøkket Vaulen skikkelig på. Først satt David Berg et Sanne kast utenfor. Like etterpå møtte Arnt Ove Ivesdal et innkast i feltet, men ble blokket på fem meter.
Vaulen tok ledelsen etter 33 minutter. John Sannes lange innkast fra venstre gikk såvidt innom Daniel Vatland før den gled inn i nettmaskene!
Så doblet man på neste angrep. Her startet man bakfra. Ballen gikk raskt fremover på en berøring. Tilslutt var det David Berg som spilte ut mot høyre hjørne av boksen hvor John Sanne smekket inn 2-0 på klinisk vis!
Nå virket det som om Hundvåg hadde løpt fra seg. Spesielt på cornere virket Vaulen livsfarlige med sin fysikk.
Gaute Schei var ganske så fri på 16 meter og burde nok ha skutt, men sendte ballen videre til John Sanne på høyre etter 44 minutter. Det hele randt ut i sanden.
I pausen gjorde Vaulen to varslede bytter. Are Meling kom inn for Gaute Schei, mens Boye Christiansen erstattet Christer Husvæg.
Hundvåg virket best etter pause. Vaulen slet med å få spillet til å gli. Etter 48 minutter var dem farlig frempå, men det skumle innlegget gikk via Jarle Eike og til corner.
Hundvåg fikk gult kort etter 59 minutter for hands.
Thomas Idsø slo en delikat pasning inn mot Are Meling etter timen, men ballen ble stusset meteren utenfor.
Gjestene kom nære like etter da et innlegg fra venstre spratt på oppsiden av tverrleggeren og ut i spill.
Idsø var igjen servitøren etter 63 minutter da ballen curlet i beina til David Berg, men avslutningen ble skåret av på femmeteren.
Eirik Hadland fikk så sin debut for Vaulen etter 67 minutter da han erstattet klubbveteran Jarle Eike. Samtidig roterte man om litt på laget, da Ivesdal tok over som stopper.
Hundvåg var nærme igjen etter 71 minutter da dem satte et corner i tverrleggeren!
De gules keeper var så på skovtur. Han bokset ballen i beina til David Berg på 20 meter. Han forsøkte å lobbe over keeperen som var på mellomdistanse, men keeper fikk en hånd på ballen. John Sanne snappet opp returen, men ble såpass presset at han ikke fikk satt skuddet mellom stengene.
Nå hadde Hundvåg også byttet en del spillere og dermed gikk tempoet ned i kampen. Vaulen var litt mere frempå og vant blant annet et corner.
John Petter Gilje fikk så sin første A-kamp siden vinteren 2008 da han kom inn for Magnus Kartevold på høyrebacken.
Dommer Lars Dahlgren ga et rart gult kort til John Sanne etter 86 minutter da han var på vei igjennom, så man får anta han brukte noen ulovlige midler for å passere backen?
Stian Limas innlegg etter 87 minutter ble headet tilside av en hardt presset Are Meling.
Hundvåg fikk sitt andre gule kort for dagen etter 89 minutter.
Så på overtid kom kampens siste sjanse da Are Meling headet utenfor på John Sannes kast.