Vant hanakampen
(09.08.10) Vaulen fikk en god start på høstsesongen etter seier 2-1 mot Hana.
Dermed biter man seg fast i kampen om 6. plassen og på fredag venter tabellnabo Havørn på bortebane. Da må man klare seg uten Anders Idsø (3 gule), Jarle Eike (bortreist). samt høyst trolig Meling og Gjellestad som pådro seg strekkskader i dag.
2–1
HANA
Marius Fossmark (Staurland)
45 min
86 min
Håvard Skjørestad (S Ellingsen)
Eivind Staurland
91 min
9. august – Vaulenbanen Tilskuere: 50 – Serie – Dommer: Sig. Langerud (Buøy)
39. Stein-Ivar Andersen
Fredrik Berntsen, Christer Husvæg, Ronny Hauge, Erik Hildén, Kristoffer Dionato Johannessen og Thomas Idsø stod over for Vaulen. Comeback av Stein-Ivar Andersen og Jarle Eike var plusser i regnskapet.
Vaulen har i tillegg mistet fire spillere i sommer - Jostein Eidem (ving), Ole Nilsen Salthe (ving), Magnus Kartevold (back) og Magnus Torgersen (back). Petter Søndenå reiser også snart.
Hos Hana var viktige Espen Hægeland suspendert.
Vaulen (4–4–1–1): Ørjan Olsen – David Møller, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Eirik Mæland – Christian Lyse, Anders Dale, Anders Idsø, Øystein Berge Gjellestad – Are Meling – Henrik Jelsa.
Det var en jevn og sjansefattig start på kampen med mye kriging. Første halvsjanse kom etter 12 minutter da Are Meling selv tok frisparket etter å ha blitt hektet. Det tunge skuddet fra 24 meter ble kontrollert reddet av Rune Kommedahl i hanaburet.
Det upresise spillet fortsatte og temperaturen ble høy da dommeren lot mye passere.
Håvard Skjørestad fikk gult kort etter 22 minutter da han tok Dale. Anders Idsø tok det påfølgende frisparket, ballen ble slått til Eivind Staurland som med et hallingkast kom til skudd, vel utenfor.
Anders Idsø vartet opp med trøyeriving på en overgang i mot og ble belønnet med sitt tredje gule for sesongen etter 24 minutter.
Vaulen var stillestående og hadde dårlige bevegelser.
Først etter 34 minutter var det bedre takter. Are la igjen en ball ut mot høyre hvor Henrik Jelsa la inn. I feltet vant Marius Fossmark og kom til heading, men det hele ble avblåst.
Vetle Høivik hos Hana dro seg innover mot høyre side av boksen etter 35 minutter, skuddet spratt mot nærmeste hjørne hvor keeper Ørjan Olsen holdt i fast grep.
Øystein Berge Gjellestads legg fra venstre etter 38 minutter gikk så vidt i Are Meling som heller ubevisst fikk fluktet ballen meteren utenfor høyre stolpe.
Eivind Staurland slo opp en lang ball etter 41 minutter. Ballen ble halvklarert ut på 25 meter hvor Anders Dale sendte avgårde et heller ufarlig skudd som keeper tok i mot.
Eirik Mæland og David Møller fikk seg så noen smeller med kort mellomrom, men reiste seg igjen.
Sjur Halseth hos Hana fikk gult kort etter 44 minutter etter å ha kakket Are Meling på anklene. Anders Idsø lempet frisparket frem i boksen. Vaulen ville ha hands på en gul, ballen lå løs i fem meteren, men de oransje fikk ikke skutt. Ballen ble så halvklarert ut igjen til Anders Idsø som slo inn. Eivind Staurland fikk vel en hårtust på ballen som gikk videre til Marius Fossmark. Plutselig hadde han rom til å skyte i og på strak vrist skjøt han ballen til venstre i mål.
1-0 til Vaulen på overtid og det vel på kampens eneste reelle sjanse.
Hana tok bare avspark før dommeren blåste for pause.
Helge Veen kom inn på sentral midtbane for Hana i andre omgang og ga sandneslaget mer duellstyrke. Gjestene trykket på for utligning og Vaulen sendte sine innbyttere i oppvarming. Samtidig byttet Are Meling og Henrik Jelsa om å spille lengst fremme.
Are Meling la igjen til Henrik Jelsa etter 55 minutter. Han la an til skudd og fikk bra klem, keeper fomlet litt før han fikk kontroll.
Are Meling ble så sendt i løpsduell etter 57 minutter hvor han pådro seg en strekk. Stian Falnes kom inn for Are Meling etter 59 minutter. Are fortalte at det hadde smelt i høyre lår og at han nok blir ute en stund nå.
Håvard Skjørestad kom til en heading like etter, men Ørjan Olsen reddet uten for store problemer.
Etter litt frem og tilbake så var Christian Lyse nå spiss, mens Øystein Berge Gjellestad og Stian Falnes tok hver sin ving.
Hana fikk corner etter 64 minutter da et frispark gled skummelt gjennom feltet.
65 minutter nå og Henrik Jelsa slo en lur ball i bakrommet til Christian Lyse, men keeper stormet ut og fikk ryddet unna i siste liten.
Kampen hardnet til og det var mye skittslenging spesielt rettet mot dommeren.
Øystein Berge Gjellestad tok ballen frekt med seg på hælen etter 69 minutter, han fikk avfyrt på halvspretten fra 25 meter, men 4-5 meter tilside.
Vetle Høivik ble felt på 25 meter og tok selv frisparket. Vaulen kontret muligheten og Christian Lyse dro seg ned langs høyre. Ballen ble lagt inn sentralt til Henrik Jelsa som klinket til, keeper ga skuddet til kast etter 70 minutter.
Stian Falnes' lange kast fra høyre førte til kaos foran mål. Marius Fossmark kom nær på en heading, Anders Dale la ballen igjen til Anders Idsø som ikke fikk riktig rent treff fra 22 meter. Ballen gikk mot Fossmark som ble vinket av for offside.
Stian Falnes ble så felt etter 73 minutter. Eivind Staurland slo høyt og langt inn i feltet hvor Marius Fossmark headet mot venstre stolpe hvor keeper dukket opp.
Vaulen kontret så på et hanacorner etter 75 minutter. Christian Lyse satte fart på venstre og dro seg innover. Raidet ble avsluttet med en markkryper inn til keeper.
Jarle Eike kom inn for en sliten Christian Lyse etter 78 minutter. Midtbane for spiss betød en noe mer defensiv formasjon, men fremdeles 4-4-1-1.
Hana virket slitne nå og Vaulen holdt ballen i laget.
Øystein Berge Gjellestad satte fart og parkerte Vuong Hu Nguyen på venstre etter 83 minutter. Fra kanten av femmeteren slo han på tverrs av mål, på andre stolpe kom Henrik Jelsa sklidene inn hundredelen for sent.
Mot spillets gang utlignet Hana etter 86 minutter. Eirik Mæland ble dømt i mot og Hana fikk frispark på høyre hjørne av feltet. Stian Ellingsen fant Håvard Skjørestad som headet inn i lengste.
Hjerteskjærende for Vaulen som hadde tre poeng i lomma.
Magne Christiansen kom inn for Anders Dale etter 90 minutter. Han overtok rollen i hullet bak spissen, mens Jarle Eike gikk inn sentralt.
Jarle Eike serverte Eivind Staurland etter 91 minutter. Fra 7 meter klemte han til mot nærmeste kryss, men i keeperhøyde og ut til corner.
Magne Christiansen tok corneret fra venstre. Ballen gikk inn foran mål hvor Marius Fossmark ble skubbet unna ureglementært av keeper. Vaulen ble snytt for straffe, men hva gjorde det da Eivind Staurland stod klart på returen og blåste ballen oppunder nettaket til 2-1?
En fantastisk følelse for vaulengutta!
Botsjef Stian Lima kom inn like etter, i dag med drakt nummer 22. Hadde han glemt sin egen? Ut gikk Øystein Berge Gjellestad som følte strekktendenser låret.
Dommeren hadde lagt til tre minutter.
Stian Falnes' kast etter 93 minutter fant Magne Christiansen som fikk headet fra fem meter, men ballen gikk i bue inn til keeper.
Det var det siste som skjedde i kampen slik at det ble tre uhyre viktige poeng for Vaulen som på fredag spiller borte mot Havørn.