Reiste seg
(09.06.11) Etter en tung periode med seks kamper uten seier smakte det fortreffelig med seier torsdag.
I første omgang så vi mye bra spill. Gaute Schei ga Vaulen ledelsen. I andre omgang tok naturligvis Buøy mer over, men isteden doblet Schei like før slutt.
BUØY
0–2

10 min
Gaute Schei (Falnes)

86 min Gaute Schei (A Idsø)
9. juni – Hompen Tilskuere: 70 – Serie – Dommer: Ole Gaute Hauge (Viking)

13. Ronny Hauge

Igjen var det en rekke forfall hos Vaulen.
Ørjan Olsen stod over grunnet dødsfall i familien.
Christian Lyse var suspendert etter rødt kort sist, mens Alexander Landsnes da pådro seg en strekkskade.
Knut Foldøy, Halil Husic og Henrik Jelsa håpes klar igjen til neste uke.
Eirik Mæland, Tore Søraas, Øystein Berge Gjellestad og Are Meling er langtidsskadd. Eivind Staurland er offshore.
Petter Søndenå var spilleklar da han er hjemme fra studier i England. Espen Klette kommer først hjem midtveis i måneden.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – David Møller, Jarle Eike, Daniel Vatland, Stian Lima – Thomas Idsø, Magne Christiansen, Anders Idsø – Stian Falnes, Gaute Schei, Christer Husvæg.
Vaulen gikk ut i 4-3-3 med Magne Christiansen liggende i hullet bak spissen. Unge Mathias Paulsen på 16 år fikk sin seniordebut mellom stengene. Paulsen er vaulengutt som returnerte tilbake fra Viking i vår.
Strandguttene trives best når det er finvær, så også i dag. Man gikk aggresivt ut fra startblokkene og Buøy fikk knapt til noe spill.
Stian Lima fikk skutt fra 16 meter på restene av et Stian Falnes kast etter 8 minutter, men forsøket ble blokket.
Ørjan Kristensen kom til Buøys første sjanse da han mottok en lang ball fra Asle Molven, men Mathias Paulsen reddet trygt forsøket fra 16 meter.
Vaulen slo opp mange presise baller fra dypet. Etter 10 minutter skulle det gi resultater. Stian Falnes mottok fra Thomas Idsø på hjørnet av 16 meteren. Han trikset ballen over backen, det så ut som om han var i ferd med å miste kontroll, men han fikk sentret videre inn i midten. På fem meter fluktet Gaute Schei inn ballen med bredsiden nede til venstre! Det er sjelden de oransje har tatt ledelsen i en kamp denne sesongen, med 1-0 fikk man trygghet og muligheten til å spille sitt eget spill.
Buøy var bare farlige når dem fikk dødballer. Ellers hadde man kontroll bakover.
Så kampens mest omdiskuterte situasjon etter 21 minutter. Anders Idsø sendte igang Christer Husvæg på venstre, han rundet keeper som handset på utsiden av boksen. Vaulen hadde en gedigen sjanse med åpent mål, men isteden blåste dommeren av. Da ventet man på det røde kortet, men dommer Ole Gaute Hauge nøyde seg med tilsnakk.
Dette fikk hodene i kok på Vaulen-benken! Thomas Idsøs frispark gikk forøvrig i muren.
Så et hurtig angrep på one touch. Daniel Vatland slo opp etter 23 minutter, Stian Falnes la inn i midten til Magne Christiansen som blåste ballen over.
Stian Falnes kom så til en heading på et innlegg fra Anders Idsø etter 25 minutter, men dommeren blåste av for offside selv om Stian som ytterste mann kontrollerte linjen.
Vaulen spilte nå over Buøy og det var en fryd å se.
Stian Falnes ordnet et corner for Vaulen etter 31 minutter. Christer Husvægs serve hadde retning mot Jarle Eike på første stolpe, men keeper Jonas Laukvik fikk bokset ut.
Magne Christiansen fikk så en ball fra Jarle Eike i mellomrommet etter 35 minutter. Han løftet ballen over til Stian Falnes på høyre, skuddet fra skrå vinkel gikk i nettveggen, men keeper hadde nok kontroll uansett.
Gaute Schei ble felt på hjørnet av boksen etter 42 minutter. Anders Idsøs frispark gikk like over Thomas Idsø for så å passere Magne Christiansen på andre stolpe. Den var skummel!
Buøy hadde knapt kommet til en sjanse. Etter 44 minutter fikk dem slått inn fra venstre, men krossen gikk over panneluggen til Roy Larsen.
Stian Falnes dro seg så innover i feltet, men innlegget trillet gjennom feltet.
Like før pause slo Stian Lima inn til Magne Christiansen, men han headet like utenfor.
Trener Endre Tangen og Ronny Hauge, som var reservekeeper for dagen, snakket med dommeren da spillerne ruslet mot garderoben.
Buøy foretok to bytter i pausen. Noe måtte gjøres.
Øyboerne så da også ut som et annet lag etter pause. Dem hadde mer av ballen på Vaulens banehalvdel og tråkket mer til, men så mange klare sjansene skulle dem ikke komme til.
Ørjan Kristiansen kom nær etter 48 minutter da han headet et legg fra venstre utenfor.
David Møller og Jarle Eike på Vaulen kolliderte så i eget felt og ble liggende etter 55 minutter. Buøy hadde en gedigen sjanse der, så nå var det deres tur å vise sin vrede til dommeren.
Jarle Eike så ut til å halte mest av de to, men begge løp det av seg.
Nå var det hissig stemning både på og utenfor benken. Det smalt ofte i duellene.
Stian Limas innlegg etter 59 minutter ble gitt til corner som Christer Husvæg tok fra høyre. Gaute Schei fikk stusset den mot mål, på streken stod Stian Falnes og headet ballen motsatt vei! Han fikk seg nok en dytt der, eller så hadde han inne en bong på Nordicbet?
Mathias Paulsen viste at han var moden for oppgaven da han var flott ute i feltet og hentet ballen på et corner etter 63 minutter.
Vaulen var nå godt trykket tilbake på banen, man slet med å holde ballen oppe i angrep.
Gaute Schei ble hogget ned etter 67 minutter, men dommeren lot kortstokken ligge.
Anders Dale kom inn for Magne Christiansen etter 72 minutter. Dale la seg defensivt sammen med Thomas Idsø, mens Anders Idsø var den fremskjøvne.
Kampen var oppkavet og begge lag slo mye upresist.
Anders Dale stusset et frispark ufarlig inn til keeper etter 80 minutter.
Mathias Paulsen hadde så en ny god inngripen på et Buøy-frispark etter 81 minutter.
Anders Idsø fikk ballen i ansiktet fra kloss hold og ble liggende etter 82 minutter. Etter å ha fått plasket litt vann i fjeset var han klar igjen.
Anders Idsø kom rett inn fra sidelinjen og slo bredt til Christer Husvæg etter 84 minutter. På frekt vis dro kantspilleren seg innover langs kortlinjen. Ballen ble gitt ut til Gaute Schei som ble blokket.
Buøys innbytter med 11 på ryggen ble så spilt på blankt hold på 16 meter. Mathias Paulsen ruset ut og holdt ballen i fast grep. Riktignok en svak avslutning.
Stian Falnes' lange innkast etter 86 minutter fant Anders Idsø som ga ut til Gaute Schei, fra 10 meter dundret ballen inn nede til venstre!
En kjempegoal av Gaute som er oppe i åtte mål tross lite spilletid.
Schei kunne gå av banen til applaus fra en god kontigent med vaulensupportere like etter. Inn kom Sven Ole Høvring.
Etter 90 minutter foretok Vaulen et dobbelbytte. Petter Søndenå gjorde comeback da han kom inn for Jarle Eike som hadde pådratt seg en skade. Søndenå tok venstrebacken, mens Stian Lima gikk inn som stopper.
Unge Espen Nilsen Gjøsund fikk også komme inn da han hadde tatt av seg alle juvelene. Christer Husvæg gikk ut og Espen la seg frem som ensom spiss.
Anders Idsø fant Espen Nilsen Gjøsund på 18 meter, med en magisk finte dro han av tre Buøy-forsvarere og var plutselig alene mot keeper. Her ble han nok en kule varm i hodet for tåskuddet gikk rett inn til keeper.
Buøy hadde nå gått opp i liminga og Anders Idsø fikk også en stor sjanse helt på tampen, avslutningen fra venstre gikk like utenfor.
Buøy fikk et corner etter 94 minutter, men hvem andre enn Mathias Paulsen bokset ut og holdt nullen i sin debut!
Det var noe av det siste som skjedde for etter 94:09 var dommeren fornøyd.
En herlig seier for gutta og i garderoben etter kampen var det gode gamle kampbrølet tilbake...