Stakkars Vaulen hadde fortjent bedre
(09.05.19) Vaulen leverer en kjempekamp i en time og burde ha ledet klart. Så startet man å miste litt energi og Ålgård kom mer med i kampen. Fem minutter på overtid utligner Amar Kotlica til 2-2. Noe som føltes surt og bittert.
Tobias Fosse Ekeland ga Vaulen ledelsen etter 52 minutter da han kriget inn i duell med keeper. Vetle Birkedal utligna etter 77 minutter, men Vaulen svarte kjapt ved John Petter Gilje.
Vaulen så ut til å ro det i land tross utvisning på Morten Nygård, men slik skulle det altså ikke gå.
2–2
ÅLGÅRD
Tobias Fosse Ekeland (S. Arnesen)
52 min

77 min
Vetle Birkedal (Kotlica)
John Petter Gilje
78 min

95 min
Amar Kotlica
9. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 45 – Serie – Dommer: Jim Ivar Nystad (Lura)

99. Casper S. Tjøstheim

Siden sist var Idar Røed Randeberg klar igjen etter russestevnet forrige helg.
Luksusproblemer for Vaulen som måtte utelate friske spillere fra troppen. Audrius Mirauskas, Even Sandøy Nærum og Alexander Nilsen Surdal er på forfallslista, ellers var hele troppen tilgjengelig.
Keeper Endre Lien var ennå ikke 100% i hånda og startet på benken.
Vaulen (4–3–3): Trym Landråk Gjerstad – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Idar Røed Randeberg, Ivar Evensen – Erlend Høllen Sjøen, John Petter Gilje, Tobias Fosse Ekeland – Thomas Surdal Arnesen, Sisco Mick, Vegard Natland.
Ålgårds velkjente trener, Bo Andersen, gjorde en overraskende vri da han flyttet opp den tunge stopperen Eden Zormah på midten, trolig for å krige ut Vaulens unge mannskap.
Vaulen på sin side gjorde en endring da stopper Idar Røed Randeberg erstattet spiss Felix Alinyoh, noe som samtidig betød en del omrokkeringer hvor Vegard Natland blant annet ble skjøvet fremover på banen.
Gjestene kunne ha fått en pangstart før to minutter da Amar Kotlicas flate innlegg gikk på tverrs av mål mot Henrik Kommedal på andre stolpe, men spisskollegaen fikk ikke stokket beina.
Vaulen tok så mer og mer over med sitt høye balltempo på en rask bane. Tobias Fosse Ekeland var stor for Vaulen i dag og ble stukket fri etter 9 minutter. Keeper Marius Halvorsen ruste ut og blokket, men ballen spratt inn mot målet før en stopper klarerte på streken. Her mente vaulenøyne at ballen var inne, men VAR var ikke enig.
En særdeles våt aften på Vaulenbanen dette og det var romslig med plassen for de fremmøtte. De så at Amar Kotlica var den eneste trusselen for Ålgård, men skuddene hadde gått utenfor. Så etter 18 minutter leverte Bendik Aarstad et godt skift da han fikk stagget Arne-Amar i skuddøyeblikket.
Ny stor sjanse for Tobias Fosse Ekeland etter 20 minutter. Denne gangen var det Sisco Mick som fant sin medspiller, skuddet tok i en hvit og gikk til corner.
Corneren ble slått kort før Bendik Aarstad fluktet innlegget via en motspiller og like forbi krysset!
For en artig kamp dette var! Bra tempo og mange sjanser.
Ivar Evensen leverte et fint raid etter 25 minutter og det endte med corner fra venstre. Ballen ble slått inn i boks mot Bendik Aarstad, men denne gangen klarerte en hvit spiller på to meter.
Så meldte Thomas Surdal Arnesen seg på for alvor, men skuddet hans fra 16 meter gikk like over etter 26 minutters spill.
Ålgårds trener Bo Andersen var ikke fornøyd med sine elever og mante dem høylytt til innsats.
Vaulen nærmet seg mer og mer. Etter 28 minutter stod man høyt oppe med flere spillere i etterkant av et frispark. Ålgård fikk ikke klarert og det ble lempet inn i boksen mot Sisco Mick som nær fikk løftet over en utrusende keeper.
Nå hadde Vaulen fortjent å lede. Etter 34 minutter ble Vegard Natlands forsøk blokkert. Sisco Mick hælet returen til Tobias Fosse Ekeland, som ble nektet på ny av en levende mur i Ålgårds mål.
Rundt 40 minutter hadde Ålgård en liten fase hvor dem bet seg fast. Her hadde blant annet Alex Tesfai et skudd vel tilside.
De oransje strandguttene fosset frem igjen etter 42 minutter. Sisco Mick jaget en ball og det ble halvklarert ut til Vegard Natland, keeper var på mellomdistanse, men igjen fikk bortelaget blokkert. Ballen spratt så i lufta over til Tobias Fosse Ekeland som nær fikk headet inn ballen i bue fra kort hold.
John Petter Gilje ble så dyttet i rygg uten at dommeren reagerte. Dermed en stor kontringssjanse for Ålgård, men keeper Trym Landråk Gjerstad vartet opp med en fin redning.
Motsatt snappet Sisco Mick opp en ball før keeper, ballen gikk på ny ut til Vegard Natland som ble forhindret nok en gang.
0-0 til pause. Smått utrolig at de oransje ikke ledet stort etter en kanonomgang, men en særdeles god keeper og litt for varme avslutninger gjorde sitt til at det var målløst.
Ålgård med et bytte i pausen, Vaulen uforandra.
Bortelaget småfarlige på et frispark etter 48 minutter da dem fikk headet ned mot mål, men Trym Landråk Gjerstad holdt i fast grep.
Like etter leverte Ivar Evensen et nydelig innlegg, men Thomas Surdal Arnesen headet over. Samme Surdal Arnesen var på ferde igjen like etter, men skuddet fra 16 meter sneiet over.
Så endelig kom målet vi hadde ventet på! Thomas Surdal Arnesen slo et innlegg bak stopperne og fant Tobias Fosse Ekeland på løp. På fem meter i duell med keeper ofret han alt og kriget inn 1-0!
Tobias' første mål for Vaulen og det syntes! Han stormet mot hjørneflagget og skled på det våte matta før medspillere kom til og lagde en oransj haug.
Imponerende av Vaulen dette, det unge laget tar stadig steg og ser bedre og bedre ut. Nå skulle man bare punktere denne kampen...
Thomas Surdal Arnesen skar så inn og slo ballen skummelt på tverrs av mål. Angrepet var ikke over da det ble løftet inn på Erlend Høllen Sjøen som først slo keeper i lufta, nytt innlegg og igjen vant vår nummer 7 duellen, men ballen gikk tilside for mål.
Thomas Surdal Arnesen, som for en kort periode var midtspiss, kom til ny sjanse etter timen, men igjen nektet keeper Vaulen med en flott redning.
Erlend Høllen Sjøen sendte så avgårde et tungt skudd, men for mye midt på mål og enkel jobb for keeper etter 63 minutter.
Ålgård fikk inn friske bein da de gjorde bytter etter 63 og 70 minutter.
Litt av energien hadde gått ut av Vaulen offensivt, men man forsvarte seg såpass stødig at Ålgård ikke hadde skapte noe før det skulle stå 1-1. Amar Kotlica fant Vetle Birkedal på venstre, litt for enkelt og utligning etter 77 minutter.
Trenerteamet så nok at Vaulen hadde startet å bli litt slitne. Morten Nygård kom derfor inn for Thomas Surdal Arnesen etter 77 minutter.
Vegard Natland var frempå for Vaulen etter 78 minutter, men skuddet gikk i nettveggen.
Så 2-1 etter 78 minutter. Ballen ble slått inn sentralt til John Petter Gilje som fra drøye 25 meter banket ballen inn nede til høyre! Så fortjent, så fortjent!
Erlend Høllen Sjøen fant så Ørjan Bergum på høyre. Ballen skled nok litt av foten på innlegget og det endte med et skudd mot nærmeste kryss, keeper var på ballen bokstavlig talt og fikk gitt til corner i kampens 81. minutt.
Inn med nye krefter da Felix Alinyoh erstattet Sisco Mick på topp etter 84 minutter.
Morten Nygård fikk så gult kort etter 86 minutter. Den forstod vi lite av. En ÅFK-spiller gikk på tverrs over egen banehalvdel, han var i ubalanse og falt lett etter kontakt med Morten. Det var maks et frispark, men dommeren begynte nok også å bli sliten her? Dette var Nygårds første gule kort for A-laget over tre ulike sesonger fordelt på 21 seriekamper.
Nytt gult like etter, denne gangen til Ålgårds Halldro Broddi Thorsteinsson.
Bendik Aarstad leverte så en saksete takling, spillet fortsatte, men ved første stopp ga dommeren gult kort. Den var fair enough fra dommeren.
ÅFK hadde satt inn en liten sluttpurt.
John Herman Ås kom inn for Vegard Natland etter 90 minutter.
Fire minutter ble lagt til.
Det var en enorm nerve her. Et høyt innlegg gikk heldigvis over både keeper Landråk Gjerstad og Kotlica etter 91 minutter.
Så dramatikk. Morten Nygård hoppet opp foran keeper som skulle klarere. Han lander muligens i keeper som dog løper lett videre før han snur om og dytter til Morten i brystet.
Vi tenkte direkte rødt til Marius Halvorsen, istedenfor ga dommeren gult. Isteden så vi at Morten Nygård overraskende fikk sitt andre gule kort. To svært billige gule kort og Vaulen måtte avslutte med ti mann.
Det gikk som det måtte. Et legg fra venstre inn i boksen, Vaulen fikk ikke unna og Amar Kotlica dunket ballen inn under keeper til 2-2 etter 95 minutter.
Like etter blåser dommeren av for full tid. Det var enorm skuffelse å lese i ansiktsuttrykkene til vaulenspillerne. En enorm innsats hadde blitt lagt inn for dagen, men man satt igjen med et fattig poeng.
Trøsten får være at man viser at man holder et bra nivå også mot de bedre lagene. Tapet mot Kopervik var nok en glipp.
Nå tar A-laget pause over nasjonaldagen før Vard 2 kommer på besøk til Vaulenbanen 21. mai. Her må man klare seg uten Morten Nygård som vil være suspendert.

BILDER
Bilder og video fra kampen her!

DAGENS BEACHBOY
En lokal jury kåret Ørjan Bergum til Vaulens beste. Han vinner et gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.