Startet med seier
(09.04.10) Henrik Jelsa (2) og Magne Christiansen stod bak målene da Vaulen beseiret Frøyland 3-2.
PUTTET TO: Henrik fikk skryt av kjæresten etter kampen.
3–2
FRØYLAND
Henrik Jelsa (Kartevold)
9 min
41 min
Rune Svihus
Henrik Jelsa (Christiansen)
46 min
Magne Christiansen (A Idsø)
65 min
83 min
Sigbjørn Skjæveland (straffe)
9. april – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Dommer: Karl-Ivar Hansen (Viking)
19. Sven Ole Høvring
Vaulen uten Jarle Eike, Erik Hildén, Ronny Hauge, Thomas Idsø, David Møller, Ole Nilsen Salthe, Fredrik Berntsen og Are Sander Meling.
Vaulen (441–1): Ørjan Olsen – Magnus Kartevold, Eivind Staurland, Marius Fossmark, Petter Søndenå – Øystein Berge Gjellestad, Anders Dale, Anders Idsø, Christian Lyse – Magne Christiansen – Henrik Jelsa.
Vaulen vant myntkastet slik at man slapp kveldssola i øyene og fikk medvind i ryggen i første ogmang.
Frøyland var farlig frempå etter fire minutter da man fikk frispark til venstre for mål på 25 meter. Sigbjørn Skjæveland slo inn til Steinar Severson som stusset mot mål, men keeper Ørjan Olsen reddet uten de største problemer.
Vaulen kom til et par cornere i starten. Så etter 9 minutter tok man ledelsen på sin første store sjanse. Vaulens offensive back Magnus Kartevold kom helt ned på kanten og slo flatt inn til Henrik Jelsa som kontrollert plasserte nede i høyre hjørne.
Vaulen hadde trykket i kampen nå og fikk til en del spill.
Etter 24 minutter slo Rune Svihus inn fra venstre, Steinar Sevarson stupheadet, men der kastet Anders Dale seg mellom og blokket.
Magnus Kartevold kranglet seg gjennom etter 27 minutter og fikk gitt utover til Christian Lyse, men skuddet ble reddet på streken.
Et flott utspark fra Ørjan Olsen ble stusset videre av Anders Dale til Henrik Jelsa. Det ble miksmaks i sekstenmeteren og Jelsa fikk ballen forbi keeper, men samtidig mistet han kontroll over ballen.
Nå dominerte Vaulen og man var flinke å bruke sine offensive backer. Først skjøt Magne Christiansen kjapt etter et innkast fra venstre. Så like etter traff Christian Lyse i høyre stolperot og ut.
33 minutter nå og Magnus Kartevold slo inn fra siden til Øystein Berge Gjellestad som headet utenfor, men bra initiativ.
Frøyland tok mer over mot pause og det var noe rusk i Vaulen-maskineriet. Kvernelandslaget var spesielt farlige på de ekstremt lange innkastene til Eivind Ovedal.
Frøyland utlignet til 1-1 etter 41 minutter etter et flott oppbygd angrep med over ti trekk. Man kom ned på høyre og slo inn. Bengt Skrettingland hoppet elegant over slik at Rune Svihus plutseligt var fri, ballen gikk kontant i mål.
Lagene gikk til pause på 1-1. Nei, dette var ikke bra. Det gikk for sakte når man spilte seg fremover. Men så har da Vaulen bare en knapp måned på full bane denne vinteren, Frøyland har fått trent ute i hele vinter.
Henrik Jelsa ordnet corner etter få sekunder av andre omgang. Magne Christiansens serve ble headet unna, men han fikk en ny sjanse og løftet inn i boksen. Der dukket Henrik Jelsa opp og satte inn 2-1 fra kort hold.
Frøyland malte på uten å komme til de største sjansene. Etter 56 minutter skjøt Ingve Alexander Lende knallhardt, men rett på keeper.
Nå var det mye rart fra Vaulen og lite som fungerte, det var et tidsspørsmål før det ble 2-2. Heldigvis hadde Vaulen vært effektive.
Christian Lyse fikk gult kort etter 63 minutter for å ha vist knottene. Frøylandspilleren tente på alle pluggene og fikk tilsnakk.
Petter Søndenå slo lang til Henrik Jelsa som forsøkte med å lobbe, men keeper kunne bare rygge litt før han fanget.
Steinar Sevarson fant Eivind Ovedal, som etter 64 minutter skjøt utenfor fra hjørnet av boksen.
Et veggspill mellom Henrik Jelsa og Øystein Berge Gjellestad førte til corner for Vaulen etter 65 minutter. Anders Idsø slo innoverskrudd fra høyre på andre stolpe hvor en umarkert Magne Christiansen enkelt kunne heade inn.
Dette var faktisk Magnes første mål denne sesongen!
Øystein Berge Gjellestad fikk skutt etter 69 minutter, Christian Lyse kom fryktelig nær på returen.
Stian Falnes kom inn for Øystein Berge Gjellestad etter 71 minutter. Transportetappe nå og nytt bytte da Jostein Eidem kom inn for Magne Christiansen etter 77 minutter. Dermed rokkerte man om med Christian Lyse opp som spiss.
Med duren av fest i klubbhuset i bakgrunnen, var vel dette det nærmeste man kommer festfotball tidlig i april?
Eivind Ovedal ble tatt i løpsduell med Marius Fossmark og falt lett. Dermed straffespark til gjestene. Sigbjørn Skjæveland var sikker fra krittmerket og sendte ballen til venstre.
Rune Svihus fikk gult kort etter 84 minutter for å ha hektet Magnus Kartevold.
Anders Idsøs corner ble slått til corner som igje skulle ende med en kanomade. Først skjøt Henrik Jelsa, ballen gikk foran mål hvor Jostein Eidem kom nær, Anders Dale la så ut til Stian Falnes som plasserte opp mot venstre kryss hvor keeper reddet flott.
Stian Lima som kom direkte fra ferie kom inn etter 92 minutter i et taktisk bytte. Ut gikk en god Petter Søndenå.
På overtid hadde Vaulen en gedigen sjanse. Stian Falnes kastet til Anders Dale og ballen gikk videre til Jostein Eidem som plutselig var alene gjennom, men keeper var raskt nede og fikk avverget.
Dommeren sa seg fornøyd etter 93:38 og Vaulen har 100 prosent rekord i serien. Nå venter tre lag på H resten av måneden; Hana, Havørn og Hinna.
Aftenbladet-vikaren
3. div. avd. 12
Vaulen 3 (1)
Frøyland 2 (1)
Vaulenbanen
Tilskuere: 60
Mål: 1-0 Henrik Jelsa (9.), 1-1 Rune Svihus (41.), 2-1 Jelsa (46.), 3-1 Magne Christiansen (65.), 3-2 Sigbjørn Skjæveland (83. str).
Dommer: Karl-Ivar Hansen, Viking - 6 poeng, burde ha brukt kortstokken tidligere. Ble lurt på straffespark.
Gult kort: Christian Lyse, Vaulen og Rune Svihus, Frøyland.
1p. Magnus Kartevold, Vaulen
Kommentaren: - I dag var jeg fornøyd med 3 poeng, innsatsen og spillet til Anders Dale. Vi kunne godt ha scoret noen mål til. (Vaulen-trener Endre Tangen)
Kampen: Strandguttene fra Vaulen innledet fredag sin tiende strake sesong i 3. divisjon. Mange tror nok oransjetrøyene vil få det hardt med å overleve årets massenedrykk.
Vaulens nye stjerneskudd Henrik Jelsa hadde knapt felt melketennene da Vaulen rykket opp i 3. divisjon i 2000. Nå kan han skyte laget til fortsatt eksistens. Fredag imponerte han med to mål da Vaulen slo Frøyland 3-2.
Vaulen lå foran store deler av kampen, men Frøyland malte på. Syv minutter før slutt fikk Frøyland et tvilsomt straffespark da Eivind Ovedal kastet seg ned i løpsduell med Marius Fossmark. Sigbjørn Skjæveland scoret fra krittmerket og sluttminuttene ble uhyre nervepirrende.
Før kampen:
Frøyland var sammen med Hinna og FKH 2 de lagene Vaulen ikke tok poeng fra forrige sesong.
Frøyland lå an til å rykke ned i fjor, men klatret til 10. plass etter en sterk høst. I vinter har resultatene vært gode, blant annet slo man Åkra 3-1 i cupkvalifiseringen.
Jærlagene vil nok ha fordel i sesonginnledningen med at de har trent på skrapte kunstgressbaner i vinter, mens Stavangerlagene har holdt seg i treningsstudio.
Stjernespilleren Steinar Severson som Bryne ønsket i vinter er nå skadefri.
Frøyland IL
Trener: Asgeir Kleppa
Ass.trener: Svein Åge Skjæveland
Keepere: Pawel Folc og Trygve Holta
Forsvar: Martin G. Søyland, Atle Marcussen, Trygve Birkeland, Håkon Tjørhom, Marius Lode, Roy Jarle Aarthun, Joakim Grødeland, Tord Storhaug Auestad (ny fra egen u-avd) og Rein Storhaug Auestad (ny fra egen u-avd).
Midtbane: Rune Svihus, Trygve A. Lende, Erlend Finsnes, Elias Abdo, Sigbjørn K. Skjæveland (tilbake fra Sandnes Ulf) og Rune Bore (ny fra egen u-avd).
Angrep: Bengt Skrettingland, Steinar Severson, Eivind Ovedal, Hans Kristian Håland, Eirik Ovedal (ny fra Tonstad) og Thomas Andresen (ny fra egen u-avd).
Spillere i avgang: Kristian Bregård (lagt opp), Stian Bore (har flyttet til Oslo) og David Byberg (Klebe).