Lite å varme seg over
(09.02.17) Vaulen kan trøste seg med at det kun er februar. Det ble nemlig et flaut 4-1 tap mot 5. divisjonslaget SIF.
Faktisk var Vaulen det beste laget i første omgang uten at man maktet å score. I andre omgang gjorde man flere bytter og hang ikke i sammen.
STAVANGER IF
4–1
Lasse Vier
36 min

Ole Christer Høyer Mathiassen
65 min
Ole Christer Høyer Mathiassen 71 min
Lasse Vier/selvmål
75 min

78 min Audrius Mirauskas (Helland)

6. Miran Serdarevic –> 61 minutter

Vaulen uten Olav Hovstad (kyssesyken) og Erik Holst Aasland (bortreist). Grunnet  stor tropp hvilte man Anders Mæhle, Gunnar Skålheim, Espen Sivertsen og Kristian Gaard.
Audrius Mirauskas og Daniel Vatland som hadde forfall sist sesongdebuterte, mens man tester ut Jørgen Helland og Gard Drag-Erlandsen.
Vaulen (4–3–3): Eric Ordaz – Ørjan Bergum, Gard Drag-Erlandsen, Daniel Vatland, John Herman Ås – Sivert Erland, Alexander Surdal Nilsen, Jørgen Helland – Ole Wick Henriksen, Daniel Lie, Thomas Monsen Haugland.
På Daniel Lies 30 årsdag skulle Vaulen møte SIF.
Gradestokken var allerede nede i tre minus da kampen ble sparket i gang på en knallhard Siffen.
Den ene av seks lysmaster var ute av funksjon slik at John Herman Ås på venstrebacken nærmest stod i mørket.
Vaulen trillet ballen raskt langs bakken med få berøringer og klarte å komme til sjanser ved det.
Etter fem minutter rullet man opp på høyre og Ørjan Bergum slo en ferdigscora inn til Jørgen Helland, men med kun keeper igjen brant han forsøket utenfor.
Sivert Erland skaffa Vaulen corner etter 11 minutter. Serven fra venstre ble til slutt headet ned av Daniel Lie til Gard Drag-Erlandsen som fra fem meter fyrte ballen over.
SIF på sin side hadde kun hatt et par halvsjanser den første halvdelen av omgangen. I tillegg til sjansene hadde Vaulen også produsert en del cornere.
Etter 24 minutter var strandguttene nær ved å lykkes da Jørgen Helland prøvde å fóre Daniel Lie, men keeper Torkel A. Schibevaag fikk kastet seg inn foran beina på jubilanten.
Vaulen fikk frispark på 22 meter litt til venstre for mål etter 29 minutter. Bra hold for Ole Wick Henriksen som prøvde å curle rundt muren og inn ved første stolpe, men etter et lite glipptak fikk keeper kontroll.
Wick Henriksen fant så Jørgen Helland i boks etter 35 minutter, en ny stor sjanse, men fra 10 meter sleivet "Jøgga" langt tilside.
SIFs til da beste sjanse kom etter 36 minutter da Eric Ordaz måtte kaste seg og fikk gitt til corner på et skudd fra 20 meter.
SIF tok ledelsen på det påfølgende corneret fra venstre. Ballen gikk frem og tilbake i boksen før Lasse Vier tappet inn fra fem meter.
Daniel Lie la så igjen til Ole Wick Henriksen etter 38 minutter, men det vridde skuddet fra 16 meter gikk rett på keeper.
Nei, tross et spillemessig overtak ville det seg ikke foran mål for Vaulen som gikk til pause målet under.

Hele syv endringer i pausen. Endre Lien inn i mål for Eric Ordaz, Lars Skjelbred Nygård for Ørjan Bergum på høyreback, Vegard Natland for John Herman Ås, Fredrik Stray Tjaum for Ole Wick Henriksen på høyrekanten, Anders Dale for Sivert Erland, Andreas Jonassen for Alexander Surdal Nilsen og Audrius Mirauskas for Daniel Lie.
SIF tok mer grep over kampen i andre omgang og det meste av spillet var inne på vår banehalvdel.
Vi tar med en halvsjanse etter 51 minutter hvor Andreas Jonassen slo til Jørgen Helland, men skuddforsøket fra åtte meter ble blokket til corner.
Anders Dale gikk så i bakken på en defensiv corner og måtte hjelpes av. Han skulle prøve seg en gang til før han måtte kaste inn håndkleet.
En albue i ribbeina satte Dale ut av spill og Miran Serdarevic var klar til å komme inn etter 61 minutter.
Så startet en ti minutter lang periode hvor man skulle slippe inn tre mål.
SIF spilte seg ned på høyre etter 65 minutter. Keeper Endre Lien skar ut, men man spilte over på andre stolpe hvor Ole Christer Høyer Mathiassen trillet inn i åpent mål.
Kant for kant da Ole Wick Henriksen erstattet Thomas Monsen Haugland etter 68 minutter.
Fra inne i femmeteren smekket vår toppscorer Andreas Jonassen hardt inn fra død vinkel, men keeper kom mellom.
Andre omgang hadde vært rotete for Vaulen og vondt skulle bli til verre etter 71 minutter.
Et skudd fra utsiden av boksen snek seg inn via lengste stolperot. Igjen var det Ole Christer Høyer Mathiassen som stod for målet.
Nå var det hardt å være vaulensupporter. I frysebokstemperatur så vi at det ble 4-0 etter 75 minutter. En høy ball inn i boks gikk vel via hodet til Jørgen Helland og inn i eget nett, selv om SIFs Lasse Vier kanskje var sist fra hjemmelaget på ballen.
Et svakt utspill fra SIFs keeper etter 78 minutter ga Vaulen en gratissjanse. Jørgen Helland slo raskt i den venstre kanalen til Audrius Mirauskas. Presset og fra nærmest umulig vinkel fikk han vridd ballen inn via høyre stolpe.
Et heroisk mål av Audrius som lå igjen i smerter, men som kom seg på beina.
Mens vi noterte målet med dypfryste pølsefingre på en mobil fikk også Vaulen et gult kort etter 80 minutter, det var på Vaulens venstreside og vi tror muligens det var Jørgen Helland.
Vaulen kviknet litt til på tampen, men dommeren hadde allerede dømt offside på Audrius Mirauskas da Andreas Jonassen satte ballen i mål etter 88 minutter.
Dermed endte det med et småstygt 4-1 tap.
Neste kamp er fredag om en uke borte mot Hinna!