13 Klepp
24 -16 19
14 Torvastad 0 0 0
Thriller sikret NM-billett
(08.11.19) Vaulen gjør sin beste sesong siden serieomleggingen. Tar en knallsterk 7. plass stikk i strid med ekspertene og bookmakerne.
Dermed har man sikret seg NM-billett for første gang siden 2017.
En utrolig prestasjon av et lag som har brukt mer aldersbestemte spillere enn seniorer denne sesongen.
Kampen mot Sola 2 ble en ny thriller og igjen avgjør man det sent. Dette laget gir seg aldri! Even Sandøy Nærum og Felix Alinyoh snur kampen i vår favør siste kvarteret.

Video av målene her! Forlenga høydepunkt her!
3–2
SOLA 2
Vegard Natland
24 min

41 min Kingsley Ehigiator

68 min Andreas Søraas Sebulonsen
Even Sandøy Nærum
76 min
Felix Alinyoh
90 min
8. november – Vaulenbanen Tilskuere: 60 – Serie – Dommer: Frøyland (Frøyland)

24. Eric Ordaz

Flere rutinerte spillere tilbake her ga luksusproblemer med en meget solid benk.
Tre endringer fra den flotte seieren sist da Lien, Bergum og Surdal Arnesen kom inn for Landråk Gjerstad, Økland Retallack og Røed Randeberg.
Man fikk også et gjestespill fra keeperveteran Eric Ordaz, som kom inn da Sivert Erland ble syk på kampdagen.
Vaulen (4–1–4–1): Endre Lien – Ørjan Bergum, Bendik Aarstad, Ivar Evensen, Vegard Natland – Casper S. Tjøstheim – Eirik Reiestad, Morten Nygård, Tobias Fosse Ekeland, Thomas Surdal Arnesen – Amund Belaska.
Tett og kompakt start med to formasjoner som stod godt til hverandre.
Den første virkelige sjansen tilfalt Vaulen etter 13 minutter da Morten Nygård stakk igjennom Amund Belaska, men bredsideskuddet strøk utsiden av stolpen.
Vaulen tok gradvis mer over og etter 21 minutter lempet man et høyt frispark inn i boksen, her steg Bendik Aarstad til værs, men han kom ikke helt over ballen.
Vaulen tok ledelsen etter 24 minutter. Thomas Surdal Arnesen ble spilt fri langs venstrekanten. Han la flatt inn i midten hvor Sola 2 halvklarerte ut i beina på Vegard Natland som fra 16 meter skjøt hardt nede til venstre! 1-0.
Morten Nygård ble løpt overende på 20 meter etter 26 minutter, men dommeren lot det hele passere.
Amund Belaska ble så matet i den venstre kanalen, markkryperen hadde retning nede i langhjørnet, men keeper fikk nok fingertupper på ballen til at den sneiet like utenfor stolpen.
Solas første skudd på mål var et langskudd som en overrasket Endre Lien heldigvis fikk hele kroppen bak.
Like etter var Vaulen på ferde da Vegard Natlands harde innlegg gikk mellom keeper og Amund Belaska på fem meter!
Vaulen hadde jobbet knallhardt som en enhet og ikke gitt Sola noen sjanser. Det var derfor brutalt at det ble 1-1 etter 41 minutter. Kingsley Ehigiator dro av noen mann på 25 meter og skjøt inn i korthjørnet.
Strandguttene kom så til noen enorme sjanser på en kort tatt corner etter 43 minutter. Thomas Surdal Arnesen fikk ballen tilbake og fosset innover. Skuddet hans ble reddet på strek, men det var ikke over. Ballen gikk opp i luften og Bendik Aarstads akrobatiske brasse ble igjen blokkert på strek av en utespiller!
Like før hvilen hadde Morten Nygård et bra skuddforsøk fra 18 meter, ballen duppet rett før keeper som hadde nok med å få gitt til corner.
Så 1-1 til pause. Mye underholdene og flott spill av Vaulen som nok følte seg snytt av stillingen. Vi var allikevel ved godt mot foran andre omgang.
Sola 2 hadde justert seg etter pause og åpnet best. De var nære både på et gjennomspill og på en corner.
Tobias Fosse Ekeland hadde satt seg ned etter 51 minutter og måtte gi seg. Inn kom Even Sandøy Nærum.
Ivar Evensen kastet seg så inn i en takling og fikk gult kort etter 54 minutter. Det påfølgende frisparket fra like utenfor boksen gikk først i muren og så over.
Vaulen etterlot større rom og måtte heve seg her.
Bytte for Vaulen da John Petter Gilje kom inn for Casper Tjøstheim etter 62 minutter.
Vaulen var farlige på sine dødballer. En Morten Nygård-corner etter 64 minutter fant Bendik Aarstad som fikk heade mpt goalen, men Stålesen stod på andre stolpe og fikk ryddet opp for Sola 2.
Vaulen hadde våknet litt igjen og det var bedring, blant annet var man nær ved å lykkes på to stikkere.
Keeper Endre Lien var så våken da han ruset ut på 20 meter og gikk avverget en stor mulighet.
Så tok Sola 2 ledelsen på ny etter 68 minutter. Andreas Søraas Sebulonsen var plutselig på vei igjennom, han leverte magi ved å lobbe over keeper til 1-2.
På denne stillingen var Vaulen nede på 9. plass og kunne glemme NM 2020. Det var derfor en innbitt gjeng som fortsatte å gi jernet.
Offensive Jakob Kalvatn erstattet Eirik Reiestad på kanten etter 72 minutter.
Sola kunne ha punktert kampen da Ola Rønningen kom til skudd fra skrå vinkel etter 73 minutter, men keeper Endre Lien ga til corner.
Så 2-2 ved Even Sandøy Nærum etter 76 minutter!
Solas keeper slo en kort femmeter mot en medspiller på 16 meter, den luktet Even som taklet til seg ballen og dro innover. Even dundret av og traff keeper to ganger før han på tredje forsøk fikk løftet inn i nettmaskene!
En jublende glad Sandøy Nærum løp bort mot benken hvor han omfavnet trenerne i noen rørende scener!
Målet ga Vaulen en boost og man jaget vinnermålet.
Amund Belaska kastet seg så inn på første stolpe etter et legg fra Thomas Surdal Arnesen, men ble skadd i prosessen samtidig som han ble snytt for corner.
Felix Alinyoh kom inn for Belaska som haltet av etter 82 minutter.
Den gamle storscoreren Morten Eriksen var på ferde etter 82 minutter da han rundet keeper, men Ivar Evensen ble helten da han fikk kastet seg mellom og blokkert på to meter.
En enorm spenning i kampen nå. Morten Nygård pådro seg gult kort etter 88 minutter.
Med få sekunder igjen av ordinær tid tar Vaulen ledelsen på ny.
Igjen var Thomas Surdal Arnesen involvert i målet. Han dro seg ned på venstrekanten og skjøt flatt inn. Keeper måtte gi en retur og der var Felix Alinyoh og tappet inn fra fem meter.
Nå var det sjeldent høy stemning på Vaulenbanen med enorm jubling fra de fremmøtte.
Litt av en deja vu-scoring for Felix!
Morten Nygård ble så skadd og ble erstattet av Fredrik Bokn Hansen etter 91 minutter.
Ny smell for Vaulen etter 93 minutter da også Thomas Surdal Arnesen måtte halte av. Inn kom Gabriel Økland Retallack.
Sola hadde et innlegg i boks inne i overtiden, men det var ikke nok og man tar en deilig 3-2 seier.

DAGENS BEACHBOY
Bendik Aarstad ofret alt for Vaulen i dag og vant med gavekort på massasje hos Vaulen Kiropraktorklinikk.