Nok et ettmålstap
(08.10.21) Topp mot bunn, men Vaulen tettet igjen bak slik at Varhaug slet med å åpne det opp. Kampens eneste mål kom direkte på corner fra Rasmus Auestad. Vaulen var tro til taktikken med å forsvare seg og håpe på kontringer, men uheldigvis var ikke kvaliteten god nok da man fikk sjansen.
VARHAUG
10
Rasmus Auestad
21 min

8. oktober – Varhaug Tilsk: 100 – Serie – Dommer: K A V Wollum (Sola)

14. Jan Aartun

Tunge forfall fra Natland, Syvertsen, Moe og Kupsys m. fl. To debutanter i Håvard Nygård og Hicham Billa.
Vaulen (4–3–3): Ridwan Ayada – Ørjan Bergum, Aleksander Idland, Casper Tjøstheim, Sondre Brokka – Eirik Reiestad, Henning Rimereit, Harun Bashir Ali – Mo Al-Zeini, Lars Berge, Jonatan Hebnes.
Topp mot bunn dette og Vaulen la seg dypt fra start. Varhaug gikk rett i strupen med et høyt press.
Sondre Dvergsdal skjøt over på restene av en corner etter tre minutter. Så måtte Sondre Brokka og Eirik Reiestad få unna på et innlegg etter at Aleksander Idland og keeper Ridwan Ayada hadde kollidert på hjørnet av boksen etter fem minutter.
Idland kjente den godt og haltet voldsomt, men ville forsøke litt til. Szymon Szczepianak ble sendt i oppvarming.
Jublianten Narve Bø var frempå da han møtte et innlegg fra høyre på første stolpe, men touchen ble for lett og Ayada plukket lett etter 11 minutter.
Mer Varhaug da Rasmus Auestad headet svakt utenfor etter 12 minutter.
Narve Bø skjøt meteren utenfor etter kvarteret, men der hadde nok keeper kontroll.
Pacifique Nahimana Jr headet så over på Dvergsdal innlegg. Vaulen var gyngende grunn her, Aleksander Idland fikk inn en viktig blokkering på Anders Mælands forsøk etter 16 minutter.
Ridwan Ayada rotet det til for seg og det var kaos i boksen før samme mann plukket opp en pasning fra medspiller. Dermed indirekte frispark på 14 meter. Heldigvis gikk frisparket over.
Vikartrener Aleksander Idland forsøkte desperat å dirigere troppene. Midtbanen lå alt for dypt, nærmest oppå forsvarsfireren. Man prøvde så et trekk hvor back Sondre Brokka kom inn som en tredje stopper, mens kant Jonatan Hebnes var venstreback da man forsvarte seg.
Mer trøbbel fulgte. Thomas Moi fikk avsluttet fra kort hold. Den var på vei inn, men Ridwan Ayada stod for dagens prestasjon da han reddet glitrende!
Det påfølgende corneret fra Rasmus Auestad ute på høyre skrudde rett inn. 1-0 til Varhaug etter 21 minutter.
En skuddvillig Rasmus Auestad skjøt både utenfor og over med kort mellomrom rundt halvtimen.
Vaulens første avslutning kom etter 33 minutter. Henning Rimereits forsøk gled av foten og gikk langt utenfor.
Vaulen kom seg litt mer opp i banen i denne perioden samtidig som Varhaug hadde rygget av det voldsomt høye og energikrevende presset.
Henning Rimereit ble så lagt i bakken på 25 meter litt ute til venstre.
Aleksander Idland tok fart og sendte avgårde et frispark med en ekkel stuss før keeper slik at det ble gitt en liten retur. Slettes ikke ufarlig der fra Vaulen etter 41 minutter!
Dommeren la ikke til noe slik at man gikk til pause på stillingen 1-0 fordel Varhaug. Hva skal man si? Ennå kontakt, men 9-1 i sjanser forteller at det var enveiskjøring.
I pausen gjorde man en endring da Håvard Nygård kom inn som venstrekant for Jonatan Hebnes.
Varhaug fosset ned på venstre etter 47 minutter, men Ayada leverte en beinparade.
Nahimanas store fart på venstre skapte stadige problemer for Vaulen.
Harun Bashir Ali førte inn i et stort rom, men det flate skuddet fra vår midtbanespiller gikk midt på keeper i kampens 51. minutt.
Casper Tjøstheim lagde frispark sentralt på 23 meter etter 54 minutter. Det tunge skuddet fra Arian Ødegård gikk midt på keeper.
Motsatt viste Henning Rimereit igjen. Først var han nær ved å løpe opp et tilbakespill, deretter et skudd fra distanse som tok i en grønn rygg og gikk inn til keeper etter 54 minutter.
Varhaug var nære på like etter, men Ayada holdt.
Aleksander Idland fikk så kastet seg mellom på en farlig kross fra Nahimana etter 57 minutter.
Bytte for Vaulen etter 58 minutter da kanten Daniel Nicol kom inn for backen Brokka. Dermed flyttet man ned Mo Al-Zeini som venstreback.
Vaulen rotet det så voldsomt til for seg i forsvar og var heldige som kun slapp unna med corner i mot etter 59 minutter.
Igjen var det veldig mye Varhaug her.
En voldsom løpsduell mellom Lars Berge og Ole Varhaug så sistnevnte rause opp på fjerde rad på tribunen. Dommeren nøyde seg med tilsnakk til Berge og fortalte at man måtte være forsiktige.
Ny debutant for Vaulen da Hicham Billa kom inn for Henning Rimereit etter 66 minutter. Dermed gikk Lars Berge ned et hakk, mens Billa var spiss for en stakket stund.
Ridwan Ayada holdt Sondre Dvergsdals skuddforsøk etter 69 minutter.
Nytt bytte for Vaulen etter 72 minutter. Spissen Espen Breivik erstattet Lars Berge, dermed var det Billas tur til å gå ned et hakk.
Så en voldsom krangel om et innkast mellom Ørjan Bergum og Narve Bø. Dommeren nøyde seg med tilsnakk.
Varhaug slo inn et corner mot Narve Bø etter 75 minutter, men Eirik Reiestad forstyrret nok til at skuddet gikk utenfor.
Gult kort til Varhaugs Sondre Dvergsdal etter 76 minutter da han var for røff mot Mo Al-Zeini. Frisparket inn i boks havnet til slutt ute hos Espen Breivik til venstre, men han fikk ikke dratt av mannen for å legge av til skudd.
Skummelt bak hos Vaulen igjen etter 77 minuter, men Idland hadde en viktig involvering.
Tiden var i ferd med å renne ut, men man så ingen endringer i formasjon eller spillemønster.
Et innlegg fra Varhaug traff en oransj og spratt i nettveggen etter 81 minutter. Høye Ayada holdt den påfølgende corneren.
Varhaug hadde ekstremt mye ball, men gikk seg fast i en oransj mur. Vaulen fikk noen tilløp til kontringer, men presisjonen hadde ikke vært god nok når muligheten bød seg.
Håvard Nygård forsøkte seg fra 20 meter til venstre for mål, men forsøket etter 84 minutter ble vridd utenfor.
Ritthikiad Sitthisri med en gylden mulighet for hjemmelaget etter 85 minutter. Han hadde kun keeper foran seg på åtte meter, men dundret over.
Aleksander Idland felte så Auestad på 18 meter etter 86 minutter.
Frisparket gikk i muren og trillet mot en grønn på andre stolpe, men Idland kom skliende inn og taklet ut til corner.
Sitthisri avlerte så et hardt skudd like over da corneren havnet i returrommet etter 88 minutter.
Så i jakten på en utligning hadde Vaulen forsvart seg i fem minutter da man etter 89 minutter fikk et frispark på midten.
Det naturlige da ville ha vært å flyttet opp noen tunge stoppere og slått opp høyt i et håp om å skape noe. Ikke Vaulen, dem slo et kort frispark ut mot innbytterboksene på motsatt side! Det virker som om laget sliter med å omstille seg etter å ha forsvart seg en hel kamp.
Ny dødball for Vaulen ute på høyre etter 90 minutter. Mo Al-Zeinis frispark ble headet unna. I returrommet ventet Breivik, skuddet var svakt, men ballen trillet i retning Eirik Reiestad, han kastet frem en fot, men ballen trillet meteren utenfor.
To minutter på overtid vant Vaulen et offensivt kast. Før man tok det byttet man inn Szczepianak for en haltende Reiestad.
Ut fra kastet kom man til et innlegg fra høyre ved Daniel Nicol. Ballen traff hånden på en liggende Varhaug-spiller, men ropene om hands ble overhørt av dommeren.
Ballen havnet så ut på venstre hvor Nygård la tilbake til Ali, men han skjøt vel tilside etter 93 minutter.
Dommeren blåste av etter 94 minutter. For fjerde gang taper man 1-0 og for femte gang med minste margin. Bittert naturligvis, men man spiller ultradefensivt forkledd som kontinental fotball. Problemet er at man sjelden vinner meter fremover på banen. Når man heller ikke har noen tanksentere fremover på banen blir det vanskelig å flytte laget etter.
Ett poeng på syv kamper betyr at man har kurs mot et annus horribilis. Man ligger fortiden dårligere an enn både i 1948/49 og 1968.

Vi fulgte kampen på twitter og i vårt livesenter. Kampfakta fra kampen her!