Har tatt grep om 2. plassen
(08.09.22) Klassisk krigekamp på Hompen hvor Vaulen hadde litt mer kvalitet og vant komfortabelt 4-1. Kampen ble preget av mange dødballer som senket tempoet i kampen. Vetle Birkedal 2, Edvardas Kupsys og Amar Kotlica stod for målene i en kamp hvor man fikk to debuter gjennom Eriel Pires Antonio og Daniel Bersaas Jacobsen.
BUØY
14

12 min
Vetle Birkedal (Bergum)

32 min Vetle Birkedal (straffe)

53 min Edvardas Kupsys (Isene)
Morten Kristensen
71 min

81 min Amar Kotlica (frispark)
8. sept – Buøy KG Tilsk: 30 – Serie – Dommer: C Ludvigsen (Sandved)

7. Vegard Natland

Sterk benk hos Vaulen mot den regjerende mesteren i Rogalandscupen.
Lokalderby dette og Vaulens første seriekamp på Hompen siden 7-2 seieren i 2012.
Vaulen (3–142): Jack Aguera – Edvardas Kupsys, Aleksander Idland, Sondre Isene – Aleksander Gundersen – Ørjan Bergum, Even Kvame, Bendik Aarstad, Vetle Birkedal – Amar Kotlica, Jørgen Helland.
To formlag som møttes. Vaulen med fire seire på rad, Buøy med tre. Begge lag tapte sist mot den suverene serielederen MIL.
Vaulen på 2. plass og Buøy på 5. plass med seks poeng mellom.
En etterhvert velkjent 3-1-4-2-formasjon for Vaulen. Den største overraskelsen var at Vegard Natland var på benken, men han var nok halvskadd og varmet ikke en gang opp i løpet av kampen.
Ørjan Bergum bar kapteinsbindet for Vaulen med Natland på benken.
Vaulen tok avspark og spilte mot vanntårnet.
Grei temperatur allerede fra start og Aleksander Gundersen fikk tilsnakk etter å ha trillet videre med ballen etter at Buøy fikk frispark etter tre minutter.
Jørgen Helland vant så et corner for Vaulen etter fire minutter. Sondre Isene var ny cornertaker og han slo presist inn på andre stolpe hvor Bendik Aarstad headet over.
Buøy hadde nok et lite overtak i ballinnehav og dem kom nær etter syv minutter da et raskt tatt frispark fant Daniel Berntsen, men volleyen i boksen gikk over.
Etter 12 minutter fosset Ørjan Bergum ned langs høyresiden og slo flatt inn i boks. Vetle Birkedal beveget seg smart mellom stopper og keeper og fikk inn en hæl bak egen stamfot, ballen snirklet seg forbi keeper og inn i nettet.
Vaulen var frempå like etter. Igjen etter et innlegg fra høyre hvor Jørgen Helland møtte på motsatt, headingen hans gikk på tverrs av femmeteren, men det var ingen oransje der.
Nicholas Eeg Hansen fikk gult kort etter kvarteret.
Stor mulighet for balanse i regnskapet etter 19 minutter. Et defensivt balltap hos Vaulen førte til at Simen Talge fikk muligheten, men den store sjansen ble løftet over både keeper og målet.
Amar Kotlica la pent igjen til Sondre Isene etter 21 minutter, men skuddet fra tolv meter ble fistet over til corner av keeper.
Den lave corneren fra Isene inn på første stolpe ble møtt av Amar Kotlica, han spant ballen opp med ei vridd tå og ballen fant pannen til Aleksander Gundersen som headet over fra fem meter!
Ole Patrick Mauritzen slo et klasse innlegg fra venstre som fant en helt fri Simen Talge på andre stolpe, men headingen gikk heldigvis for Vaulen over.
Samme Mauritzen ble liggende og vri seg i smerte etter å ha fått Ørjan Bergum oppå seg i en løpsduell i boksen. Man fryktet nok en skulder ut av ledd der, men han kom seg etter hvert på beina igjen.
Vaulen hadde nå mye ball. Man spilte kontrollert, men samtidig ble tempoet litt for lavt til at man skapte allverden.
Sondre Isene satte så i gang en kontring og fant Amar Kotlica til venstre, men innlegget i boks ble ryddet unna av Buøy etter 29 minutter.
Vetle Birkedal førte så i boks. Keeper kastet seg mellom med beina og Vetle var rutinert som ikke hoppet over beinet som lå strukket ut foran seg. Birkedal gikk ned og dommeren kunne ikke gjøre annet en å blåse straffespark tross protester.
Vetle Birkedal tok selv straffen og var sikkert der. Hans 19 seriemål og 22 mål totalt i 2022, dermed nærmer han seg noen rekorder med flere kamper igjen å spille.
Vaulenspillerne jublet utenfor 16 meteren før keeperen klasket ballen i ryggen på en av de oransje. Dommeren ta et alvorsord med Buøy-spilleren, men ingen kort ble delt ut.
Aleksander Gundersen prøvde seg så med en frekkis fra midtsirkelen. Hvorfor score fra 5 meter når en kan gjør det fra 50 meter? Ballen gikk halvmeteren utenfor.
Så et hardt skudd fra 25 meter ved Sondre Isene, men forsøket etter 36 minutter var for sentrert på keeper.
Motsatt hadde Aleksander Idland en fin blokkering i boks, ballen rikosjerte også slik at man slapp corner i mot etter 36 minutter.
Dommeren la kun til ti sekunder før han blåste for pause. En oppstykket omgang med mange frispark hvor de to måla av vetle Vetle var forskjellen.
Det var to uendra lag som kom ut fra garderoben til lyden av speakerens private platebunke fra 80-tallet.
Allerede før minuttet fikk Buøy nok et gult kort, denne gangen til Eirik Andre Wathne for røff behandling av hardhausen Ørjan Bergum.
Amar Kotlica ble så stemplet sentralt i banen på omlag 27 meter etter 50 minutter. Aleksander Gundersen stod klar, et forsøk på en smart flat ball inn sentralt i møljen ble brutt av en blå.
Amar Kotlica ble så spilt opp sentralt på 16 meter. Et pent nedtak før Buøy fikk ut til corner fra venstre. Sondre Isene slo utoverskrudd. Keeper stormet ut i feltet, men ballen gikk over lanken hans og ned på pannebrasken til Edvardas Kupsys. Han doblet sin målkonto ved å heade inn sitt andre mål på sine tre siste kamper.
Ørjan Bergum fikk så et stort rom på høyre. Han fant Aleksander Gundersen tidlig, men skuddet fra sentralt gikk over.
Nå var det riktig så mye Vaulen og Buøy virket ferdige for kvelden.
Dermed var det tid for en rekke bytter. Man fikk inn en debutant i Eriel Pires Antonio som erstattet Bergum like før timen. Samtidig overtok 19-åringen Kupsys kapteinsbindet!
Pires Antonio ble tidlig involvert og vant et frispark til høyre for mål på høyde med 16-meteren. Jørgen Hellands innoverskrudd variant ble stusset utenfor at Gundersen. Motsatt fyrte Buøy over etter 61 minutter.
Harun Bashir Ali kom så inn på midten for Even Kvame etter 63 minutter.
Vetle Birkedal vartet så opp med et nydelig soloraid på venstre. Han kom seg inn i boks og la over til en fri Aleksander Gundersen i boks. Den så ferdigscora ut, men en ny bom av Gundersen som har misforstått begrepet misseshow. Heldigvis tok han det med godt humør og måtte le av det hele.
Spissbytte tjue minutter før slutt da Amund Belaska erstattet Jørgen Helland.
Like etter reduserte Buøy ved Morten Kristensen. Han headet inn i lengste da Buøy slo inn fra høyre.
Aleksander Gundersen aka Miss Tysvær 2022 bredsidet så like utenfor da Birkedal denne gangen slo inn fra høyre. Et flott angrep i forkant hvor man rullet opp på få berøringer etter 73 minutter.
Så et meget hektisk minutt for referenten. Amund Belaska dro seg inn fra høyre og skjøt i blokken. Så sterkt av Aarstad som dri seg inn til venstre i boksen, han vendte spillet til Amund Belaska som satte skuddet utenfor.
Sondre Brokka skulle så inn for Aleksander Gundersen etter 75 minutter. Gundersen gikk av bokstavlig talt og dommeren flekket opp det gule kortet. Dermed karantene mot SK Jarl ettersom han hadde et gult med seg fra Hinna og dette var hans tredje i oransj. Muligens var det planlagt..?
Samtidig som vi noterte alt dette ble det blåst hissig i fløyta igjen. Denne gangen var det Eriel Antonio Pires som fikk se det gule kortet etter en episode på høyresida, vi fikk ikke helt med oss hvorfor.
Buøy ble så redusert til ti mann da Ole Patrick Mauritzen stoppet Amund Belaska med kun keeper foran seg. Dommeren ga først fordel, men trakk tilbake situasjonen og ga det røde og frisparket.
Før frisparket ble tatt kom forsvareren Daniel Bersaas Jacobsen inn for sin debut da Aleksander Idland byttet seg selv ut.
Amar Kotlicas frispark fra 22 meter ble nydelig curlet over mur og gikk inn i korthjørnet til 4-1. Dermed var seieren i boks!
Like etter kom Audrius Mirauskas inn som spiss da venstrekant Birkedal gikk ut, dermed rokkerte man noe.
Markus Svendsen Husebø fikk neppe sove godt i natt. Fra en meter ble han såpass forstyrret av Sondre Isene at det ikke ble mål. Her ble det også dømt corner så det kan ha vært en blokkering av den venstre stopperen?
Selve corneren ble kontret av Vaulens Amar Kotlica. Man kom i full fart fremover, Kotlica vinklet inn sentralt, men Pires Antonios pasning stod ikke i stil med resten av angrepet.
Det var store strekk og mye rot på tampen av kampen. Buøys Daniel Berntsen headet en corner utenfor før et nytt gult kort til Buøy uten at vi fikk med oss nummeret på ryggen hans.
Sondre Brokka dro seg så innover i boks og ble hektet såpass at han nærmest føyk ut av banen.
Ingen visste helt hvem som skulle ta straffen med dem som var igjen på banen og man gjorde en gest til debutant Eriel Pires Antonio.
EPA håpte nok å ha fintet keeper til motsatt vei, for straffen gikk løst inn til keeper som fikk sparket unna sin egen retur.
Pires Antonio ville nok gjøre opp for seg selv tre minutter inn i overtiden da han fintet av på hjørnet av boks, men det flate skuddet i korthjørnet ble reddet. Kampen ble blåst av like etter.
Hva skal man si? En helt okay kamp hvor man vinner solid uten å gnistre. Det bor mer kvalitet i dette laget etter hvert, men det blir ofte krigekamper mot lag som Buøy.