Misbrukte muligheten
(08.09.11) Der oransje spilte en svært god første omgang, men tok ikke vare på sjansene. I andre omgang virket man slitne og slapp Tasta mer med i kampen. Begge lag hadde gyldne muligheter til å ta seiren, men det ville seg ikke. Tasta fikk sågar en mann utvist etter 84 minutter, men det endte 0-0.
Vaulen kunne for alvor ha hektet seg på i opprykksstriden med seier i dag, med kun ett poeng må man nok vinne alle de resterende kampene.

TAXI: Legenden Ørjan Olsen stod i mål for Tasta, mens Kenneth Dahle spilte på midten.
TASTA
0–0
8. september – Stemmen Tilsk.: 35 – Serie – Dommer: L Dahlgren (Vardeneset)

23. Erik Bård Bråtveit

Anders Dale skulle startet kampen, men ga seg på oppvarmingen. Han fikk seg en smell i ribbeina på onsdagens trening.
Vaulen manglet en del folk. Eivind Staurland (offshore), David Møller (jobb), Christer Husvæg (ferie), Halil Husic (forfall), Daniel Vatland (ankel), Eirik Mæland (syk), Ronny Hauge (menisk), Stian Falnes (strekk), Tore Søraas (kne) og Øystein Berge Gjellestad (kne) stod alle over.
William Eilertsen har bestemt seg for å prioritere juniorlag resten av høstsesongen.
Petter Søndenå spillte sin siste kamp før han reiser tilbake til England for studier. Magnus Kartevold vil få med seg en eller to kamper til før han reiser til Polen.
Vaulen (4–3–3): Mathias Paulsen – Magnus Kartevold, Stian Lima, Anders Idsø, Petter Søndenå – Thomas Idsø, Magne Christiansen, Jarle Eike – Henrik Jelsa, Gaute Schei, Christian Lyse.
Vaulen startet i et forrykende balltempo og hadde ballen hele tiden. Tasta løp i mellom mot ballsikre strandgutter.
Henrik Jelsa kunne ha sendt Vaulen i føringen etter to minutter, men han headet Magnus Kartevolds innlegg i nettveggen.
Ivrige Kartevold spilte så vegg med Gaute Schei på hjørnet av boksen, men måtte nøye seg med et corner som det ikke ble noe av etter fire minutter.
Christian Lyse fikk seg en strekk i nakken etter at han headet en ball i det femte minutt.
Strategen John Sanne sendte avgårde Per Einar Eggen Ness etter seks minutter, men Mathias Paulsen fikk reddet ut til kast på Tastas første mulighet.
Magne Christiansen fikk tilsnakk for taklingen på Anfinn Nilsen etter åtte minutter.
Mathias Paulsen kastet ut til Henrik Jelsa på høyre etter ni minutter, han kom noe heldig forbi to mann. Fra hjørnet av 16 meteren skjøt han meteren tilside.
Ballsikre Vaulen dominerte og Tasta var baktunge.
Henrik Jelsa la så igjen til Gaute Schei etter 11 minutter, skuddet var på vei oppunder tverrleggeren, men keeper Ørjan Olsen fikk fistet til corner.
Dani Sikveland fikk gult kort for Tasta etter 14 minutter for en sen takling på Stian Lima.
Anfinn Nilsens frispark etter 16 minutter fant Bjarte Ims som stusset mot mål, men Mathias Paulsen i vaulenburet hadde full kontroll.
Petter Søndenå ordnet corner etter 18 minutter.  Magne Christiansens serve ble bokset ut til Thomas Idsø som headet tilbake i feltet. Mange trodde nok at Gaute Schei stod i offside, men det fikk passere. Alene mot keeper Ørjan Olsen forsøkte Gaute Schei en skuddfinte, keeper gikk ned, men skuddet ble reddet med foten. Ballen fortsatte mot mål og Gaute jaget returen før en Tasta-spiller fikk unna.
Gaute Schei, Magne Christiansen og Henrik Jelsa stod i kø innenfor boksen, men alt gikk i Tastablokken. Angrepet etter 20 minutter ble avsluttet med at Thomas Idsø skjøt over.
Tastas Jon Inge Nilsen fikk gult kort etter 21 minutter etter en stygg takling på Jarle Eike. Det påfølgende frisparket fra Anders Idsø ble halvklarert ut til Magne Christiansen som skjøt utenfor.
Henrik Jelsa jobbet bra etter 24 minutter og ballen havnet til Gaute Schei, men utenfor igjen fra Vaulen.
Gaute Schei brøt så etter 25 minutter og ga til Magne Christiansen, en suser opp mot venstre vinkel ble flott reddet av Ørjan Olsen.
Christian Lyse fikk gult kort etter 26 minutter for en overivrig takling på Kenneth Dahle.
Magnus Kartevold slo en flott ball inn til Gaute Schei som ble kakket på anklene i feltet, Vaulen ville ha straffe uten å få gehør hos dommeren etter 28 minutter.
Gaute Schei fikk frispark på venstresiden av boksen etter 31 minutter, men det var for mye luft under Thomas Idsøs frispark slik at keeper fanget lett.
Magne Christiansen fikk en gratis mulighet minuttet etter da backen klumset det til for seg, skuddet gikk uheldigvis utenfor.
Stian Lima slo en lissepasning til Gaute Schei etter 34 minutter, men avslutningen gikk håpløst over fra fint hold.
Vaulen spilte seg ut fra forsvar og rullet opp angrep på angrep, men presisjonen i den siste delen var for dårlig. Tastas muligheter var sjeldne, men store.
John Sanne løp forbi Petter Søndenå og hadde kun igjen Stian Lima etter 41 minutter, heldigvis gikk skuddet fra 16 meter over.
Mot pause startet Vaulen å gå tomme for krefter og man startet å gjøre feil.
Dommeren blåste av etter 45.17.
Vaulen tok ut Christian Lyse i pausen, men Are Meling hadde ikke fått med seg at han skulle inn slik at man faktisk startet omgangen med ti mann det første minuttet. Are kom inn sentralt på topp slik at Gaute Schei gikk mer ut mot venstre i den offensive trioen.
Henrik Jelsa kom frem på høyre etter 49 minutter, skuddet hans endret retning og var nær ved å trille inn i korthjørnet. Der dukket Ørjan Olsen opp og fikk slått ut til corner.
Tasta var mye mer med i andre omgang og det hadde blitt en midtbanekrig.
Etter 58 minutter skjøt Dani Sikveland over for Tasta, like før hadde dem blitt avblåst for angrep på keeper.
Petter Søndenå slo inn sentralt til Are Meling etter timen, det harde skuddet fra 25 meter gikk like utenfor venstre stolpe.
Sander Sikveland fikk tak i en halvklarering på 19 meter etter 61 minutter, men avslutningen var svak.
Så et skummelt fremspill mot Magne Christiansen, men keeper Ørjan Olsen nådde frem akkurat i tide etter 64 minutter.
Jarle Eike som har tynt treningsgrunnlag signaliserte at han måtte ut, Magne Christiansen slet med krampe og ba om å få en spiller i oppvarming.
Linjemannen markerte for straffespark fordel Tasta etter 67 minutter, han så at Anders Idsø handset. Dommer Lars Dahlgren hadde sett en forseelse mot Vaulen-spilleren i forkant og blåste frispark til de oransje.
Thomas Idsø sendte strålende igang Henrik Jelsa ute på høyre etter 70 minutter, det lave skuddet gikk like utenfor.
Stopperen Alexander Landsnes kom inn for Jarle Eike etter 71 minutter, noe som betød at Anders Idsø ble flyttet opp på midtbanen.
Per Einar Eggen Ness kom så alene mot keeper Mathias Paulsen etter 71 minutter, men han skjøt heldigvis tilside for mål.
Anfinn Nilsen landet med foten oppå kneet til Magnus Kartevold etter 72 minutter. Kartevold ble liggende å vri seg i smerte. Dommer Lars Dahlgren ga tilsnakk til Ronny Hauge på sidelinjen for munnbruk.
Halvsjanse til Vaulen etter 74 minutter da Henrik Jelsa headet et Petter Søndenå innlegg over.
Spenningen økte nå. Kenneth Dahles corner etter 76 minutter ble headet unna av Are Meling. Like etter ble et Tasta-mål korrekt avblåst for offside.
Tasta så ut til å være fornøyd med et poeng mot Vaulen og dro ut tiden når dem hadde muligheten.
Magne Christiansen ble tatt på 24 meter etter 79 minutter. Anders Idsøs frispark ble curlet mot høyre stolpe, men keeper reddet enkelt.
Vaulenbenken ble så i furore da linjemannen vinket av en stor mulighet for offside, selv om Are Meling tydelig ikke var med i spillet.
Tasta og John Sanne kom nær etter 81 minutter da et skudd gikk via Stian Lima og over.
Vaulen hadde mistet grepet om kampen og Tasta kom nær igjen etter 83 minutter da John Sanne slo opp på Jon Inge Nilsen i feltet, han fikk vendt om og skjøt like utenfor.
Det så ut som om Anders Idsø handset i feltet igjen etter 84 minutter. Jon Inge Nilsen gikk bananas og løp mot dommeren ropende. Lars Dahlgren svarte med gult kort, dermed to gule og ut med Nilsen.
Kenneth Dahle var ikke enig med avgjørelsen og fikk gult kort for munnbruk. Benken til Tasta var ikke enig med det igjen og fikk tilsnakk.
Kunne Vaulen dra nytte av en mann mer i drøye fem minutter?
Anders Idsø slo en lur ball til Henrik Jelsa i feltet etter 87 minutter, men han misset på mottaket.
Samme Idsø slo så til Are Meling i feltet som gikk overende. Han var kanskje litt i ubalanse, men det var nok en liten uregelmessighet der uten at dommeren ville gi straffespark.
Henrik Jelsa ble nå flyttet inn mer sentralt for å gi støtte til Are Meling på topp.
Are Meling ristet seg så løs ute på venstre etter 90 minutter og fikk lagt inn, angrepet ble avsluttet med at Thomas Idsøs skjøt over.
Minuttet på overtid fikk Vaulen corner fra høyre. Anders Idsøs serve fant Alexander Landsnes som headet like over.
Dommeren hadde sett nok etter 91:55 slik at det endte 0-0. Et resultat Vaulen nok var mest misfornøyd med, dem burde ha satt sjansene dem skapte i første omgang. Typisk var det da at Tastas keeper, Ørjan Olsen, med fortid i Vaulen spilte en kjempekamp.